Tétényi Éva lett az Esztergomi Kistérségi Társulás elnöke
2010. nov. 4.

<p>Október 28-án csütörtökön 10 órakor a polgármesteri hivatal tanácstermében tartotta őszi ülésszakának első és egyben tisztújító ülését az Esztergomi Kistérségi Társulás. A 9 települést (Esztergom, Pilismarót, Dömös, Tát, Mogyorósbánya, Bajót, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő) tömörítő Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa 16 napirendet tárgyalt az ülésen.</p>

Az új önkormányzati ciklus megkezdésével a polgármesterek megválasztották a Társulás új tisztségviselőit, ugyanis az októberi önkormányzati választások után lejárt a tisztségviselők mandátuma. Döntés született a társulás elnökének, két elnökhelyettesének, a Pénzügyi – Ellenőrző Bizottság elnökének és tagjainak személyéről is.

A társulás elnöke a 2010-2014-es önkormányzati ciklus idejére Tétényi Éva, Esztergom polgármestere lett. A társulás két elnökhelyettesének Szenes Lajost Tát polgármesterét és Czermann Jánost Süttő polgármesterét választották meg. A kistérségi ülésen többek között döntés született Pilismarót önkormányzatának a Kistelepülési Alapra benyújtott kérelméről is, ennek értelmében Pilismarót a Közép-dunántúli Regionális Operatív Program keretében a helyi iskola felújítására kapott Eu-s támogatás saját forrásának kiegészítésére használhatja majd fel, a támogatás összege 2.800.000 Ft volt.

Az ülésen beszámolt a Helischer József Városi Könyvtár igazgatója Várady Eszter a 2010 évben beindított kistérségi mozgókönyvtári ellátás eredményeiről. A napirendek között szerepelt még a vörösiszap-katasztrófa sújtotta települések megsegítése érdekében egy 250.000 Ft összegű felajánlás is. A polgármesterek egyetértettek a támogatás odaítéléséről, a támogatás pontos formáját a november 18-ai ülésen határozzák majd meg.