Offshore úszómester-képviselő
Gazdaság
2010. okt. 31.

<p><a href="http://esztergom.fidesz.hu/index.php?Cikk=152480" _mce_href="http://esztergom.fidesz.hu/index.php?Cikk=152480">Pál György</a>. Van még aki e nevet nem ismeri?&nbsp;Igen!&nbsp;Ő mutatta be a <a href="http://www.youtube.com/watch?v=gBYL2QnkK6E" _mce_href="http://www.youtube.com/watch?v=gBYL2QnkK6E">Kolompár - Kolontár</a> különszámot az első valódi, ám kabaréba illő testületi ülésen. Azonban vele kapcsolatban egy sokkal fontosabb dolgot sem árt tudni. A történet igazán esztergomi-fideszes jellegzetességeket mutat.</p>

Pál az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok vezetője, emellett, ahogy azt fideszes lapja hirdeti babaúszással is foglalkozik.

Korábban az index.hu-n: Szétlopták az esztergomi élményfürdőt

Fél év alatt összesen kétmillió forint értékű felszerelést lopott ki az esztergomi élményfürdőből egy úszómester és társa. A lopott holmi között 88 pihenőágy, fémvázas műanyag asztal és székek vannak. A leltár nem volt naprakész, ezért hónapokig fel sem tűnt a hiány.
(...)
Az úszómestert szerdán elfogták, beismerő vallomást tett és a lopott holmi egy részét vissza is adta. A többiről nem tud, mert azt a társa vitte el. A egyik férfi szlovák, a másik magyar.
2009. december 3.

Amit azonban nem reklámoztak eddig sehol, az az, hogy Pál György Fidesz-KDNP-s képviselő tulajdonosa egy Szlovákiában bejegyzett cégnek a SPORT 2006 SRO-nak.

A Fidesz ezidáig nagy elánnal "üldözte" azokat, akik vállalkozásukat külföldre menekítették a magyar adórendszer sajátosságai miatt. Hányszor, de hányszor felhangzott az offshore cég felkiáltás, amelyet már-már szitokszóként használtak.

Jelen esetben sincs ez másképp. A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője külföldön adózik a Magyarországon megszerzett bevételei után. És hogy honnan van a cégnek bevétele? Ez sem maradhatott sokáig titok. Pál György szlovákiai cége látja el az úszómesteri feladatokat az esztergomi Aquasziget élményfürdőben.

A súlyos pénzügyi problémákkal küzdő, önkormányzati tulajdonban lévő élményfürdő honlapján megjelentetett közérdekű adatok közt fellelhető egy 11.742.500 forintos határozatlan idejű szerződés Pál György cégével a Sport 2006 SRO-val.

Tehát bátran kimondhatjuk: az esztergomi önkormányzat FIDESZ-KDNP-s képviselője, az önkormányzattól szerzett pénzét a szomszédos Szlovákiában adózza le.

Vajon a Fidesz számára ez teljesen elfogadható megoldás?

(forrás)