- Hová, merre Hídlap, Helyi Téma? -

- Hová, merre Hídlap, Helyi Téma? -

2010. 10. 29. 11:25

Dezső László:
Újságíróból- olvasó- levelező
Átnyergelnek?

- Hová, merre Hídlap, Helyi Téma? -

Egyik Dorogi ismerősöm panaszolta alig 2 hónapja: a Helyi Téma és a Hídlap című lapokban csak
negatív hírek, információk jelennek meg Dorogról. A Hídlapnál is ugyanez a helyzet! „Még a rossz
időjárásért is Tittmann Jánost teszik felelőssé."
Nos, az önkormányzati választáson ismét „kiütéses győzelmet" szerzett Tittmann János, de nem
kis meglepetésre Esztergomban is " padlóra került" a Fidesz üdvöskéje Meggyes Tamás 11 év
„kormányzás/?/" után. És közel 2/3- os többséggel győzött Tétényi Éva.
Nos gyorsan köpönyeget váltottak a két népszerű lap szerkesztői.
Ezentúl a Dorogot ócsároló Gábor Éva tollából szinte kizárólag dicsérő ódák jelentek meg Tittmann
Úrról, és az ex-bányavárosról.
Tétényi Éváról viszont csak „tárgyilagos" és szűkszavú tudósításokat közölnek változatlanul!
Nem csoda, hiszen a „független" polgármester profilváltásról, és személyi változásokról is beszélt.
Az eredmény: a Helyi Téma makacsul tartja magát, azaz nem hajlandó alkalmazni az egykori
„ellenzéki", de profi újságírókat, mégkülső munkatársként sem!
A Hídlap szerkesztősége is makacskodik és ravaszkodik. Írhatunk a régiek, de csak olvasólevelezőként,
honorárium nélkül, és nem a lapba / mert ott -idézem- „nincs hely" / csak a Hídlapinternetes
oldalára, az ú.n. „olvasói" oldalra!
Tétényi Áva, és munkatársai ezzel elégedetlenek : próbaidőre bocsájtották a Hídlapot ! Ha nem
engedik továbbra sem megjelenni a mi munkatársaink írásait, akkor kenyértörésre kerül a sor!
D. László 35 éve újságíróskodik, 12 évet húzott le az „ Esztergom és Vidékénél", csakúgy mint
Pálos Imre, az EVID mindenese 30 évig volt az esztergomi sajtó motorja, Istvánffy Miklós
főszerkesztő-jelölthöz hasonlóan azt mondják: - Ha a Hídlap makacskodik, ismét megalakítjuk a
város lapját, a 120 éves „Esztergom és Vidékét"!

/DLD/

2010. 11. 08. 18:15

Ugye csak valami fatális félreértés okán olvasom ki azt a soraidból, hogy a kampány alatt végzett tevékenységedért cserébe, most számlaként az EVID újra indítását kívánod benyújtani? Kérlek nyugtass meg, hogy nem így van! Ha igen , akkor köszönöm szépen, ebből az újságból nem kérek és tök mindegy, hogy ki mellett kampányoltál , akár Tétényi , akár Meggyes! Akkor sem kérnék belőle, ha te ott "újságíróként" tevékenykednél! Ennyi zagyvaságot amit össze tudsz hordani, megfeküdné a gyomrocskámat.

Az Esztergom és Vidéke, illetve az EVID egy és ugyan az igaz? Csak mert akkor az alapító Nagyfalusi Tibor ( tiszteletem ismeretlenül is!) igen jól tartja magát, így 120 évesen! Mert mit is írt Mr DLD? : 120 éves „Esztergom és Vidéke” újra indítása,(...)Nagyfalusi Tibort, az EVID egyik alapítóját,

Eredeti méret

2010. 11. 08. 16:42

Amikor a Hotel Esztergomban - ha jól emlékszem, első hozzászólóként - az EVID újraindítása mellett emeltél szó, örömmel hallgattalak. Aztán, amikor a következő választási fórumon - ha jól emlékezem, szintén első hozzászólóként - megismételted mondandódat, már nem igazán figyeltem Rád. A harmadikon meg már kimondottan idegesítő volt újrahallgatni... Szerintem a polgármester asszony már elsőre is megértette, hogy fontos az EVID újraindítása, de szerintem ezzel az erőszakos nyomulással semmit nem érsz el. Biztosra veszem, hogy előbb-utóbb ez a kérdés is napirendre kerül, de ha figyeled a fejleményeket, tudhatod, hogy vannak most ennél égetőbb problémák is, amelyek sürgős megoldásra várnak.

"(...) garantáltan magas színvonalon!" - teljes mértékben egyetértek Pálos Imre gondolatával, melyet csak ennyivel egészítenék ki: és csak olyan munkatársakkal, akik otthon vannak szép anyanyelvünknek az ő helyes írásával...


2010. 11. 08. 14:23

Tisztelt DL!

Kérnénk, hogy az újjáalakuló Esztergom és Vidéke újságot, tegyék könnyen támogathatóvá. Meg fognak lepődni, hogy mennyien támogatnának egy demokratikus újságot. Nem csak Esztergomból. Saját nevemben már most felajánlhatok havi 10.000. forintot.

Baráti üdv.

2010. 11. 08. 13:29

Felszólítás Meggyes Tamáshoz!

 

-Számoljon el a Hídlap költségeivel-

 

 

 

Dezső László választópolgár ez úton felszólítom Meggyes Tamás Képviselő Urat / úgy is mint Esztergom város volt polgármesterét / hogy számoljon el tételesen a Hídlap költségvetésével! Nyilvánosan, itt az interneten! Milyen pénzből fedezte a rendkívül drágának tűnő hetilap előállítását?

 

/ D.L.D. /

2010. 11. 08. 13:29

Hídlapot, vagy mást?!

A megoldás: ismét „Esztergom és Vidéke”!

Hónapokig szurkoltunk, drukkoltunk Tétényi Évának, kampányoltunk, szórólapoztunk, plakátoltunk, agitáltunk, röplapokat írtunk.

Megérte? Győztünk?! Most valahogy keserű szájízű a „győzelem”.

A minap itt a Szeretgom-fórumon egy vitaindító cikket közöltünk / „Hová, merre Hídlap, Helyi Téma?” / Az írást több, mint 1800-an olvasták, a hozzászólások száma közel harminc. Kilencven százalékuk követeli a Hídlap megszüntetését! Vagy legalábbis teljes átalakítását, „demokratizálását”, a Meggyes által 3 éve galád módon megszüntetett „Esztergom és Vidéke” visszaállítását. Többek között ezen az állásponton van Miavecz Jenő, aki közel 20 évig volt a város önkormányzatának képviselője! A megoldás: mégis a Hídlap fokozatos megszüntetése, hiszen ezt a lapot még Meggyes alapította, és máig az ő paranoid, diktatórikus világlátását tükrözi. Elég volt a Diktátorból, tűnjön el a /bulvár/ lapja is.

A végső megoldás nem lehet más, mint a 120 éves „Esztergom és Vidéke” újra indítása, méghozzá a Hídlap túlfinanszírozott kasszájából elvont pénzből! / Amíg az „Esztergom és Vidékét” gyakorlatilag ingyen, vagy minimális, jelképes többletdíjért írtak, addig a Hídlap főállású bértollnokai a mai napig több százezer forintos fizetésért „nyaliznak”, meg bulvároznak./

Egyenlőre elég lenne, ha havi egy alkalommal jelenne meg az új-régi polgári folyóirat. Szerényebb kivitelben, kevesebb színes fotóval, de garantáltan magas művészi színvonalon!-ahogy Pálos Imre az EVID egykori munkatársa megfogalmazta.

Egyébként már alakulófélben van az „Esztergom és Vidéke” megújulásra, és bejegyzésre váró új-régi szerkesztő-gárdája. Főszerkesztőnek Istvánffy Miklóst választanánk, a két főmunkatárs, tiszteletbeli főszerkesztő Pálos Imre, és Kaposi Endre lenne. Szakmai tanácsadónak felkérnénk Nagyfalusi Tibort, az EVID egyik alapítóját, valamint az ex-főszerkesztőt, az Erdélyben élő Bencze Csaba Attilát. Munkánkat segítené Villányi Zsolt, Filemon Zsolt, és még sokan mások!

Innen a virtuális szerkesztőségből üzenjük Tétényi Évának: minket támogasson és ne a „politikai-erkölcsi hullákat!

Dezső László, szabadfoglalkozású újságíró

Hírközlés Hídlap-módra

Olvasom az interneten / Szeretgom /, hogy november 6-án lesz egy kiállítás az El Greco Kávézóban, melyet Tétényi Éva polgármester nyit meg.

Belelapozok a Hídlapba, mely már „Esztergom és Vidéke” alcímmel jelenik meg, és ez – egyesek szerint „haladás”- szerintem meg plágias. Mert a Hídlapnak az „Esztergom és Vidéke” nevű galád módon 3 éve megszüntetett hetilaphoz semmi köze!

Ezt bizonyítja felháborító trehányságuk is! Ugyanis a Hídlap szerint a fentebb említett kiállítás november 20-án lesz. Mondom ezt dr. Bárdos István barátomnak, a kiváló művelődéstörténésznek, és közírónak, aki november 8-án hatalmas tömeg jelenlétében méltatta, ismertette „Színek és gesztusok” címmel Eifert János fotóművész és Kovács Tibor festőművész kiállítását.

Bárdos Pistának van humorérzéke: legfeljebb 20-án újra jövünk- mondja nevetve.

Minden esetre engem az 1970-es években, amikor a Komárom megyei „Dolgozók Lapja” ifjú gyakornoka voltam fegyelmivel és két lábbal rúgtak volna fenékbe, egy ilyen „bakiért”.

Tétényi Éva viszont jóindulatú, mint mindig „Nyugalom László! Adjunk még nekik egy kis időt!”

Hát adjunk! De a türelem-óra már ketyeg!

 

/ D.L.D. /

2010. 11. 02. 19:35

Még emlékszem arra az időszakra, mikoron a Hídlap "becsületkassza" bevonásával működött, vagyis... nem működött.

Én mint nyergesi lakos szívesen lemondok a Hídlapról, ami idáig a FIDESZ szócsöve volt. Van helyi kiadványunk, havi rendszerességgel megjelenő Hírmondó. A helyi aktualitásokat megismerhetjük, (igaz nem olyan színpompával, grafikával és képekkel ) de a takarékosság itt kicsit fontosabb itt.

 

Tényleg csak a város érdekeit, a benne ténykedők beszámolóit, felhívásait ismerhetjük meg, nincs benne semmi politikai csatározás. Talán a Hídlapból amit tudni szeretné(n)k a város kultúrális programjai. Talán nem annyira lényeges az új autók bemutatása ( ha érdekel veszek ilyen újságot ), a sokasodó apróhirdetés ( ilyen szóróanyagból is van elég ), stb. Sok a felesleges ( csak az újságot kitöltő ) rovat is. ( szerintem )

 

Csatlakozom azon hozzászólókhoz, akik úgy látják, hogy a takarékosság jegyében a Hídlap szerkezetét és küldetését is meg kell reformálni.

Üdvözlettel:   egy nyergesi

 

 

2010. 11. 01. 15:25

Máris borítékolom, hogy csak esztergomi lap lesz belőle...

Ugyan ki adna érte pénzt VIDÉKEN???

Kötelezővé nem tehetik az előfizetését, nem "Magyar nemzet", ugyebár? Nyelvöltés

 

 

2010. 11. 01. 15:18

Tétényi Éva még polgármester jelölt korában, a kertvárosi TV nyilvános telefonos stúdió beszélgetés során azt monda, hogy a környező települések lakói, csak akkor kaphatnak Hídlapot, ha vagy az önkormányzat, vagy a polgár fizet érte. Esztergomnak nincs felesleges pénze. (úgy vélem, hogy most nem felesleges sincs. merthogy közel csődhelyzetben vagyunk. )

Azt hiszem, hogy ez így korrekt. Nem kell Meggyes tamás politikai ambícióit városi költségvetésből fedezni.

2010. 11. 01. 9:09

T. Hídlap!

Ez egy formai megszólítás, így nem kell kiírnom, hogy „tisztelt" amit nem írhatok le, mert részemről nem lenne igaz!

Már hosszú ideje nem olvasom az újságjukat, mert nem volt értelme. Most megtettem, mert egy kedves ismerősöm úgy harangozta be, hogy most már igen, most már ........
Kár volt elhinnem. Itt semmi nem változott! Véleményem szerint, a főszerkesztő tollából származó írás, még mindig igencsak messze van a tárgyilagos újságírástól! Félreértések elkerüléséért elmondom, hogy nem azt várom el egy laptól, hogy bárkit is elkezdjen szidni! Eddig sem ezt vártam volna el, (amit csináltak, mint a helyreigazítások mutatják) hanem a tényleges, és tárgyilagos újságírást! Én nagyon szégyenletesnek tartom, hogy egy teljes oldalon kellett megtenniük a helyreigazításokat, amire a bíróság, jogerős ítéletei, már jó ideje kötelezték a Hídlapot! Kicsit az öszödi beszédre hajaz az egész, „hazudtunk éjjel hazudtunk nappal, ....". Ezek után a hitelességgel némi problémáim vannak!

Kell nekünk ez a Hídlap?

Szerintem ebben a formájában nem! Nem értem, nekem, az adófizetőnek, akinek a pénzéből kiadják, miért is kell a régiónak szóló „bulvárlapot" finanszírozni?
Egy szerényebb kiadású, helyi híreket és eseményeket hirdető, és kommentáló újságot szeretnék olvasni, ahol a környező helyiségek eseményeiről is hírt adnak, de nem akarnak beleszólni az életükben, mint ez idáig tették.

 

Nagyon szeretném, ha ezen is spórolnánk, nem is keveset!

 

2010. 11. 01. 7:16

Előbb kérjenek bocsánatot mindenkitől, akiket megrágalmaztak, akikről valótlanságot, hazugságot terjesztettek!!! Üvöltés

2010. 11. 01. 7:04

El kell törölni a föld színéről a Hídlapot és sóval beszórni a szerkesztőségét! Végül is forradalom volt - állítólag....

 

Új címmel, új formával, 2 heti, vagy havi megjelenéssel kell új lapot indítani.

 

Annyi szenny, mocsok, rágalom tapad a Hídlaphoz, hogy el kell felejteni!!! Üvöltés

Iridium

2010. 10. 31. 12:02

Már régen fogtam a kezemben egyet, de a nyergesi Hírmondó régebben pont azt nyújtotta, amit egy önkormányzati kiadású laptól én elvárnék. A lap külleme is rém egyszerű, fekete és kék szín, kevés grafika, több tartalom, havi egyszeri megjelenés. A tartalomról: a polgármesternek van egy rendszeres naplója, amiben leírja milyen rendeletekkel foglalkoztak, hol járt, mit csinált a polgármester és/vagy az önkormányzat. Ezen felül sok önkormányzati alkalmazott saját rovatot is fenntartott, ill. a helyi közösségformáló erők szereplői (tanárok, sport edzők, klubok, szakkörök vezetői) írtak bele különböző cikkeket (ingyen, természetesen).

A Hídlap díjnyertes lap, ez tény. Ami az én szememet böki, hogy mennyibe került ez a díj sokunknak. A nyergesi önkormányzat bankszámláján jelenleg több, mint 700 millió forint áll rendelkezésre, mégsem költenek sallangra, ellenben az adós esztergomi önkormányzattal, mely még ennek ellenére is havi több milliót költött Hídlapra. Persze kinek mi a fontos, a közös vagyon vagy a csicsa?

Érdemes megnézni a Hírmondó 2010. szeptemberi számát, melyben a polgármester elköszön. Szépen egybegyűjtötte, hogy hogyan fejlődött a város, mi történt abban a 27 évben. Képviselő-testületi hírek, önkormányzati pénzügyi mutatók, Bursa Hungarica pályázati kiírás, és persze van benne sok fizetett politikai hirdetés (választások előtti kiadás). Spártai felület, értékes tartalommal.

Itt pedig a Hídlap 2010. október 30-áról, autóteszttel, életstílus rovattal egy igazi magyar ünnepről két oldalon (Halloween), a helyi hírek helyett a dömösi, kesztölci polgármesterekkel beszélgetnek (miért?!), 4 oldalon az önkormányzati botrányról, egy egész oldal helyreigazítás a hazugságok miatt stb. Erre havonta négyszer sor kerül. Gyönyörű betűtípusok, igényes tördelése és megszerkesztése a semminek.

 

Félreértés ne essék, természetesen tetszik nekem a Hídlap első ránézésre, tényleg szép. Véleményem szerint egy állami szervezetnek (egy önkormányzatnak) viszont sokkal inkább a praktikusságot és rációt illene szem előtt tartania, mintsem a külcsínre áldozni milliókat.

2010. 10. 31. 7:41

Sokat hallom, hogy nem kell a Hídlap. Óriási melléfogás lenne. Nem a papírt kell elégetni, hanem aki felel érte: számon kérve lecserélni. Kis személyi lomtalanítás!  A cím jó lenn ha más lenne, mert rossz kötödés fűződik a névhez. A tartalom rajtunk múlik. Is.

2010. 10. 30. 21:49

Megjelent a Hídlap „öszödi beszéde”, bár bírósági határozatokkal kellett kirugdalni belőlük a temérdek helyreigazítást. Példátlan, hogy egy teljes oldalon keresztül sorolják a „hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal, hazudtunk minden hullámhosszon”-t. Ha minden rágalmazott, pocskondiázott beperelte volna őket, és a sok helyreigazítást egyidőben hozták volna le, akkor valószínű egy teljes lapszámot megtöltött volna. Egy ilyen hazudozó, környezetszennyező lapot, na meg az ETV-t is azonnal meg kell szüntetni, teljesen lejáratta magát. Semmi szükség nincs az emberek pénzét ilyesmire pocsékolni.

2010. 10. 29. 13:15

Valóban nincs...

Azonban szórólapként alkalmanként az esztergomi kulturális rendezvényeket jó volna hírül adni a környéknek is, nincs mindenkinek internete.

 

2010. 10. 29. 12:23

Nincs szükség Hídlapra. Havonta egy-kettő fekete fehér információs lap, csak helyben terjesztve, politikamentesen, a városra fókuszálva. (a környék településein is így van). Fidesz szócsőre ennyi pénzért nincs szükség! Az árkülönbséget fordítsuk a hátrányos helyzetű gyermekekre!