Meggyes Tamás beismerte…

Meggyes Tamás beismerte…

2010. 10. 28. 13:28

"Meggyes újabb támadási felületet nyitott maga ellen, amikor a gyermek elhelyezési perbe a városházát, sőt az önkormányzat kórházát is bevonta. Idén februárban a városházára hívatták a helyi kórház pszichiátriai osztályának főorvosát, Arató Gézát - aki 1990-1994 között az SZDSZ országgyűlési képviselője volt. Ott két fideszes alpolgármester arra akarta rávenni, hogy a Meggyesék válóperes iratanyaga alapján változtassa meg a polgármesternéről készült szakorvosi leletét. Arató hivatali hatalommal való visszaélésre gyanakodott, és elutasította a kérést."
(Heti Válasz 2010. október 21)

A cikk elolvasása után az alábbi olvasói levelet írtam, és közlését kértem Borókai Gábor főszerkesztőtől a Heti Válasz következő számában. Nem válaszolt, nem közölte, itt teszem közzé, és egyben mellékelem az Országos Pszichiátriai Központ „Szempontok szakorvosi vélemény készítéséhez" állásfoglalását.

 

Tisztelt Szerkesztőség!

A Heti Válasz 2010. október 21-i számában Élő Anita: Székfoglalás Esztergomban címmel jelentetett meg írást. A maffia felbujtót keres alcímmel ellátott részben számol be a cikk szerzője arról, hogy milyen módon hivattak be a városházára, mint a helyi önkormányzati kórház pszichiáter főorvosát.

Az újságíró fontosnak tartotta, hogy osztályvezető főorvosi titulusom mellett, tudassa az olvasóval azt is, hogy 1990-94 között az SZDSZ országgyűlési képviselője voltam. A mára már szitokszóvá vált SZDSZ emlegetése ebben a vonatkozásban azt sugallhatja, hogy a pszichiátriai szakvéleményt nem szakember, hanem egy politikai ellenfél készítette. Egykori frakciótársaim közül ma többen a Fidesz elismert politikusai, ketten államtitkárok a jelenlegi Orbán kormányban, SZDSZ-es múltjukat senki nem emlegeti. Én viszont 1994-ben saját elhatározásomból visszavonultam a közéleti szerepléstől, és 1996-tól orvosi, pszichiátriai munkámat végzem.

Az olvasók pontosabb tájékoztatása érdekében fontosnak tartom leírni a következőket: Meggyes Tamás 2009. október 16-án, a mellette szervezett szimpátiatüntetésen arról beszélt, hogy a feleségének nincs betegségtudata, pszichiáter, illetve pszichiáterek, akikkel beszélt gyógykezelését látnák szükségesnek. Elmondta, hogy a legjobb orvosokat fogja megkeresni és megfizetni, hogy felesége visszanyerje egészségét. (etvonline.hu-n ma is látható, hallható). A feleség, aki korábban soha nem járt pszichiáternél, ezt követően keresett fel rendelésemen, és saját maga kérte pszichiátriai vizsgálatát. A pszichiátriai és pszichológiai vizsgálat szerint az asszony pszichiátriai betegségben nem szenved, amely véleményt ezt követően két, bíróság által kirendelt igazságügyi pszichológiai és egy igazságügyi pszichiátriai szakértői vizsgálat is megerősítette.

Amikor 2010. február 16-án, Németh József alpolgármester berendeltetett irodájába, Knapp János Pál akkori alpolgármesterrel együttesen arra kértek, hogy olvassam át Meggyes Tamás és felesége válóperes iratanyagát, és miután ezt megtettem, valószínűleg meg fog változni korábbi, személyes vizsgálaton alapuló véleményem Meggyes feleségéről, és ezt majd foglaljam írásba. Jelezték, hogy a későbbiekben a polgármester úr is szeretne velem beszélni. Elmagyaráztam, hogy törvénytelennek és egyben becstelennek tartom eljárásukat, és nem veszek benne részt. Ezek után is erőteljesen próbáltak fellépni, és munkahelyi felettesemtől faxon szereztek be utasítást, hogy az önkormányzat által elém tárt „szakmai" anyagot az adott napon tanulmányozzam és véleményezzem. Természetesen nem tettem meg.

A jogellenes berendeltetésemnél Meggyes feleségét jóval súlyosabb jogsérelem érte, és ezt Meggyes láthatóan szerepzavarral küszködő alpolgármesterei tárták elém. A válóperes iratanyagból felülről leemeltek és elém tettek egy Budapesten készült Szakorvosi Javaslatot, és egy kelet-magyarországi pszichiátriai szakkórházban írt pszichiátriai szakvéleménynek nevezett írást, melyek Meggyes Tamás feleségének személyes vizsgálata nélkül készültek. A korábbi polgármester feltehetően ezekre hivatkozott a szimpátia tüntetésen.

Ezeknek, az egyébként egymásnak is ellentmondó, a „beteg" vizsgálata nélkül készített irományoknak a hatására vették el az asszonytól két héttel 2009 karácsonya előtt úgy a gyerekeket, hogy karácsonykor sem találkozhatott velük. Majd azt követően hónapokon keresztül kéthetente, szombat délelőttönként, a komáromi gyermekjóléti intézményben, mediátori felügyelet mellett tölthetett velük négy órát. A per folyik. A feleség munkahelyét 2010. augusztus 31-én jogutód nélkül megszüntette a leköszönő „képviselőtestület". A családi pótlékot elvonták tőle, mivel Meggyes Tamásnál helyezte el a bíróság ideiglenesen a gyerekeket, ugyanezen okból a főállású anyaságra való jogosultságát elveszítette. És az sem kizárt, hogy majd gyerektartást fizethet Meggyesnek.

És még engem szerepeltet az újságíró a Meggyes elleni Maffiáról írt fejtegetéseiben. Sérelmezem, hogy Magyarországon 2009-ben saját gyerekeire veszélyeztető elmeállapotúnak nyilvánítanak egy olyan asszonyt, akit öt, egymástól is független szakember megvizsgált, és egyikük sem talált, sem elmebetegségre utaló elváltozást, sem veszélyeztető állapotot.

Nagyon komolyan sérelmezem..., és aggódom.

2010-10-25

 

http://193.225.50.35/OPK/hirek/20110129/Allasfoglalas_Szempontok_szakorvosi_velemeny_keszitesehez.pdf

 

Dr.Arató Géza

(különösen érdekes az állásfoglalás 4. pontja)

 

2010. 11. 05. 8:11

„A villamos szabja rád a rövidnadrágodat!”

Fenyegetés a fenti idézet? Lehet az is, meg nem is! De ne magyarázza meg  senki , hogy a szöveg írója mire gondolt!?

Szöveg környezet,  sokat segít a szavak, mondatok értelmezésében.

Bocs, ez a saját véleményem!

2010. 11. 05. 7:32

T. fanny68!

Ha én most leírom, hogy ezentúl jól nézzen körül az utcán - különös tekintettel a gyalogátkelőkre(zebra) -, az most Ön szerint fenyegetés, vagy jó tanács?

Természetesen az O.K.B.T. szemszögéből jó tanács! Természetesen más szemszögből is. De ha (ne adj' Isten) elüti egy autó, ugye már változna a "leányzó fekvése"? Tehát: Ha  érkezik egy feljelentés: Ön fenyegetett! Ha nem, akkor Ön nevetséges volt.

2010. 11. 02. 12:33

Sziasztok! Aki ezt az itéletet hozta, azt összezárn MT-al egy évre!

Kiváncsi lennék a fejleményekre!Határozatlan

Üdv.Andy

2010. 10. 31. 16:22

Hol a hit tisztelt Knapp úr?

2010. 10. 29. 16:10

Akkor majd hülyére verhetjük?

2010. 10. 29. 10:49

Olvasás, szövegértés talán menni fog, próbálkozzon!! Fenyegető írás, hol olvasta?

Tanácsot adni, önnél egyenlő a fenyegetéssel?

Saját írását tudja értelmezni? Minek minősítené saját „fröcskölését"?

Dr. úr az efféle megnyilvánulások szakembere, bátran forduljon hozzá. Segíteni fog

önnek, abban biztos vagyok.

Ha csak, nem gyógyíthatatlan!!!!!

2010. 10. 29. 10:03

Kedves debil, rögeszmés, fanny!

Az álnok, hazug és infantilis írásaid után, még arra vetemedsz, hogy tisztességes, becsületes embereket fenyegess? Túl bárdolatlan, túl buta vagy az íráshoz! Jelentkezz inkább a sortűz bizottságba, eddigi ténykedéseid alapján tökéletes tagja leszel! Részei lesztek a Magyar történelemnek, együtt fogják a neveiteket emlegetni sztálin, hitler, brezsnyev és szálasi vérengző csürhéjével! Ne fenyegetőzz!!!!

 

2010. 10. 29. 9:46

A meggyes-figurák szeretnek itt is, meg Tétényi Éva honlapján is fenyegetőzni!!! Üvöltés

 

Ez az idő már lejárt: M1s maholnap HUnvald  és Hagyó mellett találja magát... Király

2010. 10. 29. 9:04

Biztosan jó ügyvédje van Dr. úr, de amennyiben nincs, szerintem sürgősen „szerezzen” egyet.

2010. 10. 29. 0:54

Kedves Cserép János!

Kérlek, a levelet - a megküldés tényét utólag bizonyítható formában - feltétlenül küldjétek meg a megyei RFK. Vezetőjének és a megyei Főügyésznek!

Ez - "csupán" - azért fontos, mert erre reagálni kell a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező nyomozószerveknek, s ha esetleg nem olvasnának híreket, erre ne hivatkozhassanak!

Ami ebben a cikkben szerepel, az nem lehet csupán pletyka, csámcsogás, szószátyárkodás, jólértesültség tárgya, hanem hivatalos személyek által elkövetett cselekmény, amely - persze a jogtudorok által, sajnálatos módodn a politikai beállítottságuktól, félelmeiktől függően - kerül majd mindősítésre.

Tisztességes jogalkalmazó azonnal látja, hogy mi történt, s ha ez így ment eddig, mi minden történhetett ezeken a dolgokon kívül ebben a eladósított, tönkrevert városban?!!

Ha ez nem lehetséges, - mármint a levél továbbítása, amin ismerve írásaidat, csodálkoznék :-)))) - kérlek válaszolj nekem itt az oldalon, mert akkor én fogom elküldeni a leveleteket!!!! Ez egy gyomorforgató, "okádék" helyzet, ami ebben a városban megy!!!

Üdv!

St.Thomas

2010. 10. 28. 23:56

Nem vitás, alapjában beteg és sérült emberek ültek eddig és sajnos most is a képviselőtestületben! Természetesen tudjátok,hogy melyik 10 főre gondolok :))))))))

Hihetetlen,hogy ennek a M.T-nek és a többinek a sok-sok szemétsége melett ezektől is nem sül le a bőr a képéről! És ha tényleg nem, akkor én nagyon szívesen lehúznám már egy szeneslapáttal! És akkor most megint biztos rendőri védelmet kérnek, bár ez csak egy vágyálom részemről!:)))))

Sajnos úgy látszik,hogy itthon ezek a maguktól megfeledkezett emberek mindent megtehetnek, így továbbra is azt mondom,hogy csak nemzetközi úton lehetne őket felelősségre vonni, de nem tudom,hogy ezt meg lehet-e tenni?

Szerintetek?

2010. 10. 28. 23:48

Ki fog lépni??? Üvöltés

2010. 10. 28. 23:16

EGYÉRTELMŰ A DOLOG!

AMIT MEGGYESÉK ELKÖVETTEK, KEMÉNY BŰNCSELEKMÉNY!

 

2010. 10. 28. 22:26

Semmi nem számít, majd a vasárnapi misén meggyónja!

Igaz, keresztény, hívő emberek tekintetükkel kiutasíthatnák a templomból! Megérdemelné!

2010. 10. 28. 22:18

Olvastam itt "szép" dolgokat. Arató Úrnak ismét a legnagyobb elismerés, amiért a nyilvánosság elé tárta az esetet. Amúgy pedig holnap az a Lázár nevű majd újra nyilatkozik, hogy lám, tovább folynak szegény Meggyes ellen a szemét támadások - mint egyre jobban látjuk, a valós történések a FIDESZ néhány élenjáró katonáját remélem, nem tévedek, hogy csak néhányat)  csöppet sem érdeklik, hogy mit mondanak az emberek, nem számít, aki nem velünk van, az eltaposni való féreg, rohadt komcsi, akit fel kell akasztani, lejáratni, kirúgni, stb.; az eljárás egyik kísérleti telepe az elmúlt években Esztergom volt, s miután itt működött, mert akkor még hagyták-hagytuk, most országnyi méretben próbálják ugyanazt. "Aki nem érti, hogy neki az a jó, ami egyébként rossz neki, az hülye! Vagy köcsög."- Esztergom most bebizonyította, hogy a lakói nem birkák, akik engedelmesen bégetve baktatnak a csaholó terelőkutyák között a jó pásztor által kijelölt rányba. Ez viszont már veszélyes, mert másoknak is kedvet csinálhat az ellenálláshoz.

Amúgy el lehet gondolkodni a Nevelési Tanácsadó és kapcsolt részei megszüntetésén. Természetesen hazug, rosszindulatú rágalom, hogy ez a volt feleség ellehetetlenítését szolgálta volna, elvégre világosan megmondták, hogy a környező települések hozzájárulása nélkül a város nem tudja tovább fizetni a működést. Lehet igaz is, csakhogy: ha visszakeressük a választás előtti időszak pl. Hídlapos tudósításait, akkor elég gyakran találkozunk olyan hírrel, amelyben a regnáló polgármester milliókkal támogatta a környékbeli településeket (gondolom, nem a saját bankszámlájáról, ha viszont közpénzből történt a testület hozzájárulásával, akkor nem tudom miért finanszíroztak kampányszerű tevékenységet); majd 2 hónapra rá jött a heti 10 testnevelésóra bevezetése, nyilván úgy, hogy az a városnak nem jelentett plusz kiadást, hiszen ha a problémás gyerekekkel való foglalkozásra nem jutott, akkor nyilván erre sem. Miután senki nem szólt, úgy gondolták, az emberek annyira hülyék, hogy ezek a dolgok így folyhatnak a végtelenségig. Pedig az emberek nem hülyék. A szomorú ebben a dologban az, hogy minden tény ellenére még mindig vannak, akik szerint az előző időszakban a polgármester és a képviselőtestület feddhetetlen volt és minden lélegzetvételével a város érdekeit szolgálta.

2010. 10. 28. 21:55

Nekem volt szerencsém egy "kihallgatás" során beszélni vele, amikor a kígyóbőr csizmás közel-keleti kihallgatótiszt (olyan is volt a bizottságban!) is elbújhatott mellette.

Érdekes egyéniség ...

2010. 10. 28. 21:38

 

 

MI ESZTERGOMIAK tudjuk, hogy Németh József alpolgármester ( úrnak ) GYEREK ÜGYBE nem kellene beleavatkozni, de főleg nem beleszólni, hogy ki nevelje a SAJÁT gyermekét.

 

Egy KDNP-snek a gyermek érdekét kellene képviselnie, nem pedig a főnök Polgármesterét.

2010. 10. 28. 21:20

Annyi papirjuk nem volt, azért nem kezdtek bele!

2010. 10. 28. 20:18

Én meg arra vagyok kiváncsi, hogy Németh képviselő ezek után, hogy hivatalos minőségében jogsértésre invitált, laposan kushad, vagy estleg VISSZAVONUL A KÖZélettől. Már semmitől sem szégyeli el magát? És az erkölcsi menyországban lakó FIDESZ-nek ez megfelelő erkölcsi színvonal? Mikor fognak már a legnagyobb sz...k leúszni a csatornába?

2010. 10. 28. 20:13

Gondolom a vezérkarnak is, mert ha nem, valaki küldje el a sok ember közül!