Megint levette a napirendről a Fidesz az alpolgármesterválasztást

Megint levette a napirendről a Fidesz az alpolgármesterválasztást

2010. 10. 26. 15:50

A zárt napirendi pontok csütörtökre lettek áttéve, továbbra sincs alpolgármester, Tétényi Batyiknét és Stámuszt jelölte.

A képviselőtestületi ülést az Esztergom Live facebook oldalon lehet követni és kommentelni:

http://www.facebook.com/esztergom.live

 

2010. 10. 31. 17:59

222/2009. (IV. 23.) esztergomi öh.
Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy elutasít mindenféle politikai gengszterizmust,
megtévesztően segítőszándék látszatát keltő morális és jogi szabályokat áthágó, önreklámozó javaslatot.
Nem támogatja most, sem a jövőben ... képviselő politikai érvényesülését szolgáló, szakmai szempontokat mellőző,
lakossági érdekekre hivatkozással álcázott, mások gazdasági érdekeit elősegítő lobbi-tevékenységét, szűkös és
szegényes politikai eszköztárának ez irányú megnyilvánulásait, javaslatait, tevékenységét a megválasztott politikai
többségi akaratának obstrukcióját, az önkormányzati munka tervszerű hátráltatását.
Felelős: Meggyes Tamás polgármester
Határidő: azonnal

 

Talán és amennyiben alkalmaznák is a fenti, nem is olyan régi határozatot...  A 10-ek !

 

 

2010. 10. 29. 20:23

szerintem meg tálcán kínálta, mit van meglepődve, ha valaki elvitte?

2010. 10. 29. 16:01

Pornófilmelk tárolását IS engedélyezheti a főnök?

Ne írkálj már hülyeségeket, légy szíves!

OK, keressétek meg azt, aki ellopta a filmet, sok sikert kívánok hozzá!

2010. 10. 29. 13:40

Mind a kettő szarházi.

2010. 10. 29. 13:31

Bocs, de nem az sz@házi aki ellopta az adatot, hanem az, aki a gépén tárolta (munka helyi gépén) ön szerint?

Megint csak irkál, de nem tudja miről. Tisztázás véget, munkahelyi gépen is lehet személyes adatot tárolni amennyiben a munkahelyi vezető engedélyezi .(bármilyen személyes adatot) Ajánlom még figyelmébe az adatvédelmi törvény ide vonatkozó részét. Viszont a lopást az illetéktelen adatkezelést a törvény tiltja, bünteti.

2010. 10. 29. 12:16

Bocs, talán nem kellett volna a MUNKAHELYI SZÁMÍTÓGÉPÉN tárolnia azokat a fotókat...

(Amúgy a MAGÁNGÉPÉN, MAGÁNIDEJÉBEN azt csinál, amit akar, de saját maga hívta ki maga ellen a sorsot.)

2010. 10. 29. 12:10

Igen, megér +1 pontot eme „hozzászólás”. K. J. P. önként, maga mutogató módra terjesztette magáról a képeket? Nem lelopták a gépéről valakik (valaki), és pont választási kampány idején tette ez a „talpig becsületes” ember a netre.

Igen, ez az a szint ami még belefér, legalábbis az egyik oldal szemszögéből.

Fordított esetben, elnyerte volna a „provokáció” megtisztelő címet, minimum.

2010. 10. 28. 19:31

Írjad már egybe azokat a szavakat, melyeket egybe kell írni!

2010. 10. 28. 14:35

Más kérdés hogy ez a Meggyes érának soha nem volt érdeke .Egyszerűbb és praktikusabb volt másnap az átfésült cenzúrázott anyagot leadni a népnek .

Ok, tehát mégegyszer: mikor ott dolgoztam, szintén megyó volt a polgi. Ha kitelepülés volt, ott lett rögzítve az anyag, majd a dvd-re kiírt cucc lett átkonvertálva abba a formátumba, amit az adáslebonyolító lejátszott másnap. Nem szaroztunk vele többet éjjel, épp elég volt ez is. Azt nem tudom, hogy miért nem volt élő, de akkor (!) nem volt vágva. Utána lehet, de az utóbbi években olyan agyatlan módon ment már minden a városban, hogy semmin sem csodálkozom.

Csak azt szerettem volna tisztázni, hogy attól, hogy nem élő volt valami, még nem biztos, hogy feltétlenül meg volt vágva.

Mikor ott voltam még pozitív mérleg volt, a negatív mérleg akkor következett be, mikor a tulajdonosi kör és a főszerkesző is megváltozott. (Azóta J.P. ellen ha jól értesültem ügyészségi nyomozás van.)

Azt nem tudom, hogy jelenleg kik a tulajdonosok, de nem lennék a helyükben.

Az egészből a technikai személyzetet sajnálom a legjobban, azt a szar tv-t mindig is a lelkesedés tartotta össze, hogy lehetett tanulni, próbálkozni, és ha ügyes volt az ember, akkor továbbjuthatott komolyabb helyekre. Ha nem lett volna lelkesedés, már évek óta tv sem lenne, ebben biztos vagyok.

2010. 10. 28. 12:41

Ha hagynátok...

2010. 10. 28. 8:24

Én úgy tudom hogy az egyenes adás lehetősége rég óta adott,kb 50 m kábelen múlik a dolog .

Más kérdés hogy ez a Meggyes érának soha nem volt érdeke .Egyszerűbb és praktikusabb volt másnap az átfésült cenzúrázott anyagot leadni a népnek .

A Fidesz demokrácia értelmezése nagyjábol eddig terjed .

Az is érdekes hogy az ETV-re komoly összegeket költöttek és költenek az dófizetők pénzéböl .Jelenleg veszteséges komoly tartozása van .

Tudja valaki hogy  kik a tulajdonosok? Szerintem az is sokatmondó lehet.

2010. 10. 28. 7:54

8| Hol az egyik, hol a másik fél.+ Tétényi „Topika” Éva hangulat keltő monológja.

De ő, dolgozna!?

2010. 10. 28. 1:30

Azért sem, mert a városházán nincs sem eszköz, sem csatlakozási lehetőség a városi kábel tv hálózatára

Ezt nem jól tudod. A Városháza beköthető a városi kábelTV hálózatra, amennyiben ezalatt a MTelekom csillagpontos hálózatát értjük.

2010. 10. 28. 0:03

Mikor én voltam a tv-nél, akkor messze nem volt még szó ekkora támogatásokról. Nem tudom, hogy élőben mikor lehetett nézni a testületit, az "én időmben" nem volt ilyen. Azért sem, mert a városházán nincs sem eszköz, sem csatlakozási lehetőség a városi kábel tv hálózatára. Így hát anno (is) kimentünk, helyszínen vágtuk (a képet, nem az anyagot), az ott vágott cuccot rögtön rögzítettük is, majd másnap ment is adásba. Akkor (hangsúlyozom: akkor, 4-5 éve) NEM volt vágás benne, holott nem volt élő sem. Tehát nem ugyanaz a kettő.

Javasolhatod a polgármester asszonynak, de jelenleg pénzügyi hatásköre effektíve nincs... Egyébként meg úgy emlékszem, ő javasolta ezt az ötletet még a kampány idején.

Kacsintás

Macerás dolog, véleményem szerint kellő eszköze csak a tv-nek van minőségi rögzítéshez. Nem értek hozzá, de talán a megoldás abban lenne, ha azokkal az eszközökkel (ha egyáltalán az övéké még, és nem bérlik vissza valami más cégtől...) internetre csatlakozva menne közvetítés. Szabadabb megoldás, és egyszerűbb. Cserébe a nézőnek kell otthonra internet, hogy nézhesse. Viszont: közvetítés már most is van, igaz, rövid de velős szöveges üzenetek formájában, néhány fotóval megspékelve itt:

http://twitter.com/esztergom_live

2010. 10. 27. 23:44

Valamikor az ETV-ben volt egyenes közvetítés- aztán megszünt- és nem oldották meg újra, gondolom azért, mivel az egyenes adást nem lehet megvágni, és csak azt bemutatni, amit Meggyes jónak látott, ha akarták volna megoldhatták  volna, ha jól emlékszem az előző három év 340 milliójából, amit az ETV-re költött Meggyes.  Most ezért szívhatunk a téren, az ETV-nél mindenféle anyagi próblémákról, be nem fizetett járulékokról lehet hallani.

 

Javaslom hogy a Polgármester asszony oldja meg mihamarabb a közvetítést az ETV-n,  vagy a testületi ülést helyezze át  dunapart közeli nagyterembe, oda sokan beférünk.

2010. 10. 27. 22:49

Ha provokációnak tűnik, nem volt szándékos. Inkább rácsodálkozás arra, hogy MT szava, akarata akár a szülőkét is felülírhatja. Miért?

 

Kicsi

2010. 10. 27. 21:47

Olvastam az eggyik írásban, hogy Pál, és a hidegtálas képviselő, szlovák rendszámú kocsival érkezett a keddi testületi ülésre. Kérdezem, melyikük szlovák állampolgár? Vagy csak az adóelkerülés végett van ez a rendszám? Így milyen erkölcsi alapja van a tulajnak?

2010. 10. 27. 17:01

Hol van ott tárgyalási alap, ahol az egyik fél mindenáron diktálni akar? Már nagyon belejöttek ők a tárgyalásba, amikor minden vita nélkül szavaztak Tompika elképzeléseire. Nem igy volt? -- Petició! Ezzel is csak az időt húznák. Ha nem vetted volna észre, a kényes problémáknál a mellébeszélés magas fokát művelik. (Ebben Vitya jár az élen!) --  Jogi út! Talán még ez járható, de ki tudja meddig? Meddig lesz még független AB, vagy pártatlan bíróság? -- Nem politikai harcot akarunk, mint az "esztergomi tíz csapás" teszi, hanem a városunkat szeretnénk a kátyúból kimozditani. Ezt nem sumákolással kell kezelni, hanem világosan nézzük meg, hogyan állnak a város dolgai?! A tényeken nem változtat a mellébeszélés sem. A 20 milliárd tartozás nem álom, hanem drasztikus valóság. Van még köztartozás is, nem is kevés! Ráfizetéses beruházások, félbemaradt(talán fölösleges) építkezések, nem beszélve a kacsausztaTÓ-ról, az alapitványokba utalt pénzekről... ! Ezzel nem azt mondom, hogy nincs semmi pozitivum. Hadd ne soroljam, mert nem sok van. Ezen a téren kellene rendbetenni Esztergomot. Világosan lássák a polgárok városuk dolgait, valósághűen és nem tupirozva, mint az esztergomi "fityisz"-lapban./Fityisz nektek igazság! - Ezt irnám a Hídlapban közölt grafikonok cime fölé/

A város gazdasági állapota lenne talán a kiindulópont, nem pedig a nem vállalunk alpogármesterséget, de ezt is úgy, hogy a polgármesterasszony őszerintük táncoljon. Igaz, a félresikerült dolgoknál felelősek is vannak. Szavazniuk kellett! Ha tudatosan tették, akkor felelősek, ha tudattalanul, akkor nemcsak felelőtlenek, hanem méltatlanok is. Amit az ember nem lát át, arról hogyan szavaz? Kockázatvállalás nélkül a tudattalanság sem elfogadható! A tiszteletdíjért a serpenyő másik feléért is kellene felelni! Képviselői esküjük nem ezt követelné?

A tízek viselkedése erkölcstelen politizálás. Csak abba az esetben érthető viselkedésük, ha a város dolgaiért felelősek és sárosak. Derüljön már ki végre,  ki/k/nek a sara miatt került kátyúba a város!!!

 

 

2010. 10. 27. 15:53

Vajon Steindl képviselő úr főhercegsége édesanyja, aki pedagógus a városban, hogyan véleményezi fia viselkedését.? Mert, ha helyesli, az elgondolkodtató, ugyanis gyerekeket készít fel az életre. Osztálytársam volt valamikor régen és jó embernek gondoltam mindíg. Hogy érezheti magát a fia miatt, amikor tanítványai szüleinek szemébe néz?

Kedves osztálytársam, ha olvasod, vedd rá fiadat, hogy ne ilyen galád viselkedésre pazarolja energiáit és jusson eszébe, hogy egyszer mindannyian megmérettetünk, ahol nem számít ki volt meggyestomporka. Mondd el neki, hogy Te a gyerekeket arra tanítod, miképpen kell élni, másokat tisztelni, írt és íratlan szabályokat betartani, mi az erkölcs, etika és mi az a demokrácia!

 

Remélem olyan felnőtt vált az Osztálytáramból, amilyen gyereknek megismertem és ezáltal megtette, megteszi kötelességét!

 

Kicsi

2010. 10. 27. 15:22

Az különösen tetszett, hogy a (választóktól)független Petróczi nehezményezte, hogy a polgi egyenként akar velük egyeztetni. Van nekünk frakcióvezetőnk, tessék azzal tárgyalni, mondta. Az már csak hab a tortán, hogy ezt követően EGYENKÉNT újra elmondták, hogy ők együttműködnek. ("papagálykommandó" co. Kuncze G)