A szegedi Fidesz nem követi az esztergomi szervezet példáját

A szegedi Fidesz nem követi az esztergomi szervezet példáját

2010. 10. 26. 13:28

Visszavonta a szocialista polgármestert gúzsba kötő javaslatát a szegedi Fidesz, így Botka László megtarthatja városvezetői jogköreit - értesült a Népszabadság. Botka szerint vicces kutyakomédia zajlik a városban.

2010. 10. 28. 17:18

Kedves debil fanny!

Délelőtt leírtam hogy a székelyes hozzászólásod egy értelmezhatetlen baromság, és ezzel le is járt a nicked sunyi a lóval együtt, aki hazudozik. Erre most ráteszel egy újabb lapáttal és bebizonyítod azt is, hogy a debil jelző rád nézve dícséret és megtiszteltetés. Csak a két adósságállományból és a két lakosságszámból kellett volna aránypárt képezni, ami megadja az egy főre eső adósságállományt, ami reális alapja az összehasonlításnak. Általános iskola első osztály, neked ezen sikerült elhasalni. Tudom egy rögeszmés debilnek hiába mondom, mert holnap megint jössz majd, hogy neked van igazad. De nem, próbáld meg elfogadni vannak a világon egzakt dolgok is, ilyen a matematika. (kérdezd Petrovicsot mit jelent)

Legközelebb, mielőtt írsz, mielőtt vádaskodsz, hogy más hazudik, azaz mielőtt újra hazudsz kedves debil fanny, lektoráltasd (ellenőriztesd) Petroviccsal mert különben így jársz mont most, egy fél ország röhög rajtad meg a kolompáros Gyurin. Lejártál!

Baráti üdv.

2010. 10. 28. 12:53

Hurrá! Talán haladunk.

2010. 10. 28. 12:19

Örömmel jelzem, hogy Százhalombattán mai nap megválasztottak egy alpolgármestert és a bizottságokat.

Igy - tudtommal - már csak Esztergomban nincs alpolgármester és bizottságok.

2010. 10. 28. 11:44

A debil szerintem is fölösleges jelző, még akkor is ha valaki nem akar megérteni valamit.

Amúgy a számok vonatkozásában egy csipetnyi matematika: az egy főre eső nem jelenti azt, hogy utána visszaszorzunk öttel, azután még  néggyel, kedves Fanny. A justice által említett számok alapján a szegedi átlag család adóssága 147e szorozva 4-gyel, azaz 588e Ft. Ez is sok, mint a legtöbb önkormányzat esetében, de korántsem olyan horribilis, mint nálunk (2,6 millió). Ráadásul nálunk csak a lejárt, nem fizetett adósság 1,4 milliárd.

2010. 10. 28. 11:30

Matematikából elégtelen.

2010. 10. 28. 11:17

bocs

 

vették körbe

2010. 10. 28. 11:17

Azért került a süllyesztőbe meggyes, mert ilyen fannik körbe őt tanácsaikkal... Nevetés Nevetés 

2010. 10. 28. 10:48

Stílusát már meg sem említem, ha ezt a fajta írásmódot stílusnak lehet nevezni.

Számokkal is komoly gondja lehetnek. Lakosság arányába, nem megy a dolog. Vagy akkor megint kiderül , hogy csúsztat. (hazudik)

Szegeden ötször annyian laknak mint Esztergomba. Tehát az ön számítási metodikájával ( 5x147 =735). Az ön matematikája szerint, Szegeden akkor ezek szerint egy átlag négy fős család 2,94millió millió forint!!!!!!!!!

Szeretném ha te (ti) akik „vicsorogva” próbáljátok hírbe hozni Esztergomot. Minden becsapott Esztergomi polgártól bocsánatot kértek. Minimum a két szám közötti különbséget pedig befizetitek. Ezzel is kifejezitek, hogy végig HAZUDTATOK Tétényi „Topiak” Évával együtt. Azok az emberek, akik tökéletesen hisznek önmagukban, mind az elmegyógyintézetben vannak.

Gondolkoztál már rajta, hát rajta!

2010. 10. 28. 9:47

Kedves debil Fanny!

Annyira jó érzés, hogy pont te hoztad fel ezeket a számokat! Szegeden az egy főre eső adósság 147e.Ft. míg Esztergomban 666e.Ft. (nem tudom miért de pont a gonosz száma) a kettő között van egy 4,5 szeres szorzó. És ami a legszebb a történetben, Szegednek befejezett, működő beruházásai vannak. Kicsit próbálj utánaszámolni, tudom neked ez nehéz, ezért segítek. Egy átlag 4 fős családban ez 2,6Millió forint!!!! Szeretném ha ti, akik vicsorogva véditek meggyest, azonnali hatállyal befizetnétek ezt az összeget, kimutatva ezzel, hogy teljes mértékben egyetértetek meggyes "programjával"!

Baráti üdv.

2010. 10. 28. 9:14

Én komolyan vettem a Nemzeti Együttműködést...

És Te???

 

 

És miért lenne jó az esztergomi polgármesternő "teljes ellehetetlenítése"???

2010. 10. 28. 8:57

" Szegeden éppen ezért nem érdeke a Fidesznek a polgármesterrel szembeni teljes ellehetetlenítés, úgy mint Esztergomban"

Szeged népessége :169 731 lakos, Megyei Jogú város 25 milliárdra emelkedett a város teljes adósságállománya” / MTI SZEGED ma /

Esztergom : 30 261 lakos, / nem hivatalos info. 20 milliárd adósság, kb 30milliárd vagyon/

 

Jelentéktelen Szeged város, szerintem is!  Szeged<Esztergom. Összehasonlítás, bármilyen szempontból?????

 

2010. 10. 28. 8:43

Szeged nem vált Esztergommá

Kompromisszum született a közgyűlésben

 

http://nol.hu/archivum/20101028-szeged_nem_valt_esztergomma

 

 

2010. 10. 27. 22:25

Szegeden eddig szocialista városvezetés volt, a Fidesz csak most kapott többséget az önkormányzatban, ezért ez a város nem annyira érdekes a Fidesz szempontjából mint Esztergom, ahol immár több mint 10 éve Fidesz vezetése van az önkormányzatnak.

Szegeden éppen ezért nem érdeke a Fidesznek a polgármesterrel szembeni teljes ellehetetlenítés, úgy mint Esztergomben, ahol több éven keresztűl mindig is Fideszes többségű önkormányzati képviselő volt és akik minden ellenvetésnélkűl megszavazták mind azt , amit Meggyes Tamás a Fidesz érdekei figyelembe véve beterjesztett.

Ez utóbbi Tétényi Éva polgármesterasszony színrelépésével egy kissé megváltozott, ezért a  továbbiakban a háttérbe húzódó Meggyes Tamás által vezérelt frakció próbálja a Fidesz érdekeit képviselni. Ami, mint tudjuk majd 20 milliárd adósságba döntötte Esztergomot.

Lehetséges, hogy  a Fidesznek pillanatnyagilag  hiányzik az az együttműkökő támogatás, amit Esztergomtól eddig megkapott, de a jelenlegi 2/3-os többség birtokában ez már nem számottevő, más módszereik is lehetnek a pártkassza stabilitásának biztosítására.

 

2010. 10. 27. 20:12

Még egy dolog: a mai Magyar Nemzet vezércikkében Torkos Matild finoman, de határozottan elítélte a Fidesznek az AB döntéssel kapcsolatos álláspontját. Török Gábor pedig mai blog bejegyzésében (törökgáborelemez.blog) felhívja arra a figyelmet, hogy ez példaértékű, mert a saját táboron belülről gyakorlatilag soha nem kapnak kritikát a politikusok, az ellentábor véleményét pedig persze automatikusan figyelmen kívül hagyják. Ugyanakkor Gyurcsány ámokfutása idején számos baloldali közíró már elítélte ténykedését, igaz, csak a vége felé. Gyurcsány még ekkor sem hallgatott rájuk, le is kellett mondania. Török Gábor (nagyon hiteles elemző szerintem, én még az egyetemről emlékszem rá) azt is hangsúlyozza, hogy mindig van választási lehetőség. Most is, az egyes Fidesz politikusoknak is, hogy pl. ne szavazzák meg a törvénytelen törvényt vagy máshogy is fejezzék ki tiltakozásukat.

2010. 10. 27. 19:35

Tisztelt százhalombattai hozzászóló!

Már más városokból is kaptunk támogató kommenteket, és ez szerintem nagyon jó dolog. Én is köszönöm. Úgy látszik, tényleg bontakozik a civil kurázsi, nem minden a pártoskodás, a magyar átok.

Más: Egyébként figyelitek, hogy bontakozik Gyurcsány is? Ez az ember egy zseni, esküszöm! Nem tudom, honnan tudta, hogy balhé készül, de már napokkal előtte szocialista fórumot alapított, kijelentette, hogy nem valószínű, hogy még egyszer miniszterelnök lesz, vagyis reméli az lesz, stb. Képzeljétek el ezt a perspektívát: választási lehetőség Gyurcsány vagy Orbán. Diktatúra versus Túradikta. Remélem, Orbán és köre mihamarabb észbe kap, mert ugyebár ebbe a stílusú politizálásba Gyurcsány is belebukott. Főleg azért remélem ezt, mert, mint sok baloldali elemző is felhívta már erre a figyelmet, Magyarország alapvető érdeke, hogy most sikeresek legyünk, hiszen nagy a baj. Az ember ne örüljön a rossznak, főleg ha vele történik.

 

2010. 10. 27. 16:57

Kedves Marics!

Nem lehetséges, hogy igazából csak picit félreérthető voilt a fogalmazás, de igazából Te is értetted mire gondolt a szerző? :)

"egyre többen húzzák fel a szemöldöküket úgy mint én. S az nem jó." az előzményeket is olvasva én úgy érzem ezt a kolléga ezt úgy értette, hogy bizony ez nem jelent jót, hiszen rossz irányba mennek a dolgok. Ha valami nem jelent jót, akkor az ugye nem jó... :) Abban neked is igazad van természetesen, hogy a válaszreakció, azaz a szemöldökfelhúzás helyes reakció ilyen esetben.

Ha így megy tovább akkor ezután jön a szemöldökfelhúzás után egy "Nono!" (természetesen magyarul, nem románul). Azért a bicskák, fokosok és egyebek elővételét már jó lenne elkerülni.

 

2010. 10. 27. 16:21

Én itt vagyok, hiszen a választások óta figyelem az esztergomi eseményeket. Figyelek, gondolkodom, s válaszolok.

A szemöldökfelhúzás arról szól, hogy az baj, hogy ilyen ok miatt kell felhúzni.

Alapjába véve jónak látom a FIDESZ több lépését, de vannak olyan lépések, melyek veszélyesek. Szerencsére országosan nem olyan rossz - önkormányzati szinten - a helyzet mint pl. Esztergomban. Ha én FIDESZ-es lennék, méghozzá Esztergomban, s a hatalmat meg akarnám tartani, a következő lépéseket tenném:

- Látványosan gratuláltam volna az új polgármesternek

- szépen a háttérmunkában golyóznám ki a polgármestert

- méghozzá úgy, hogy az ÖTV-t teljesen az utolsó pontig betartanám.

Szerencsére nem vagyok se FIDESZ-es, se esztergomi, hiszen így nem adhatok tanácsot. De a FIDESZ ezzel (s országosan most pl. az Alkotmánybírósággal kapcsolatosan) egy nagy pofonba fut bele.

Nem szeretem azokat az írásokat, melyek nem a lényegről szólnak, illetve összekeverik a szezont a fazonnal.

Ezért:

- A helyi 10 fős többségnek joga van elvenni minden az ÖTV-ben meg nem határozott jogkört a polgármestertől, melyet a testület ruházott át neki. Ehhez joga van, még ha nem is korrekt.

- Joga van megakadályozni az alpolgármester választást, még ha ez nem is korrekt

- Joga van akár felfüggeszteni a polgármestert, még ha ez nem is korrekt.

De - ahogy kivülállóként látom - ez főleg nekik lesz ártalmas, bár ez nem teljesen egyértelmű.

Tetszik az, hogy kivetítőn megy a képviselőtestület ülése, de! A népgyűlésnek azért nincs értelme mert könnyen kifullad. Hideg van, hétköznap van, egyre kevesebben fognak elmenni.

Javaslat: a helyi tv adja élő adásban a testületi ülést (megjegyzés: online rendszer nem működik.)

A polgármester fő feladata: minél kevesebb támadási felületet adva, a törvényeket maximálisan betartva, végezni a feladatot.

 

2010. 10. 27. 15:52

Még valami "Szászhalombattai" levelezőtársnak: Kérem maradjon itt, engem (és remélem a többieket is!) érdelkel a véleménye! 

2010. 10. 27. 15:48

 

Tisztelt Levelezőtárs!

Kicsit opponálok, mert NAGYON TISZTELEM azt, aki gondolkodik. A levél végén kezdem, mely szerint "egyre többen húzzák fel a szemöldöküket úgy mint én. S az nem jó." Szerintem éppen ez a jó! És bizony az a helyes, ha azok is megteszik ezt, akiknek a szavazatával ez az áldatlan helyzet létrejöhetett.

Karinthynak van egy novellája, ha jól emlékszem Jézus és Barrabás a címe. Az alaptörténet ismert, a novella arról szól, hogy a tömeg egyhangúlag megyszavazza, hogy (a közönséges bűnözőt) Barrabást engedjék szabadon, Jézust feszítsék keresztre. Utána egyenként mindenki úgy emlékszik, hogy ő Jézust kiáltott a kit engedjek szabadon kérdésre. A sok Jézus kiáltásból Barrabás lett! Bizony mindenkinek megvan az egyéni felelősége a kiáltásáért. Hangsúlyozom!!!! nem bántásként mondom, csak szeretném megérteni azokat a konzervatív, demokratikus gondolkodású embereket, akik egy bolsevik (szerintem tömegével lehet sorolni a bolsevik párt ismérveit, de ezt most nem tenném) pártra szavaztak.

Karinthy Frigyessel folytatva, kicsit (lehet, hogy nagyon?) sarkosabban egy régebbi hozzászólásomat illesztem ide.

Tisztelt Ismeretlen!

Remélem nem bántottam meg!

Íme:

Nem mondhatom el senkinek

Elmondom hát mindenkinek

 

Itt nem M1-ről van szó, hanem A FIDESZ-ről!  Amikor már az "én fidesz szavazó vagyok, de..." kezdetű levelek írói is észreveszik, hogy itt miről van szó, már késő lesz!

Vicc: OVI ül a tóparton és eszi az aranyhalat. Odaszalad egy híve és riadtan mondja: De Viktor! A három kívánság?! Mire OVI: túl vagyunk rajta.

Tegnap csak a közel két harmaddal megválasztott polgármesteredet buktatták meg, ma a nyugdíjmegtakarításodat nyúlják le, holnap kiderül, hogy a bankban levő pénzedet azok a csibész bankok sokkal nagyobb kamattal adják ki hitelbe, ezért mi egyelőre a kamatokat  lefoglaljuk, majd mi sokkal jobban gazdálkodunk vele (nem ám elrulettezzük!). Ha a pénzedet is idehozod, az állam garantálja, hogy valami nagyon jó lesz. Hogy milyen jó? "A működését jövő év végére kidolgozzuk." ( Idézet Selmeczi Gabriella nyugdíjvédőtől) EMBEREK!! Teljesen elment az eszünk! Hajrá Magyarország! Haj(ts)rá FIDESZ!

2010. 10. 27. 12:50

Hidd el nem vagy egyedül... Az ember eleinte próbálta nyelni, és értelmezni, mentegetni a sorra előkerülő átgondolatlan marhaságokat, aztán egyre csendesebb lesz.

Minél többen jutnak el idáig annál nagyobb esély lesz arra, hogy a beálló nagy csendből vihar előtti csend lesz, egy nagy rakás  kiábrándult és dühös emberrel. Pedig itt most országos szinten is nyugalomra, építkezésre lenne szükség (de előbb alapokat kellene lerakni, nem a tetővel kezdeni mint Mekk Elek) nem pedig számtalan természeti után társadalmi katasztrófák sorozatára...