Elmebaj - politikai megrendelésre?
Bulvár
2010. okt. 26.

<p>Természetes az, hogy két alpolgármester egy pszichiátert próbál rávenni arra, hogy Meggyes válóperével kapcsolatban leírja: "a feleség beteg"?</p>

Meggyes Tamás, Esztergom elhasalt expolgármestere nem fukarkodott amikor arról volt szó, hogy a bulvármédiának is meg kell élnie valamiből.

Volt itt szó drogozós videóról és jófajta magyar asszonyverésről is.

A csúcsot azonban az a pillanat jelentette, amikor Meggyes egy, a saját támogatására rendezett "szimpátiatüntetésen" - az önkormányzati cégek dolgozóiból verbuvált - kirendelt közönség előtt bejelentette: felesége súlyos beteg. Mondjuk úgy egyszerűbben: bolond.

Mire alapozhatta ezt? Senki nem tudta idáig. Azonban néhány napja a baloldalisággal abszolút nem vádolható Heti Válasz egy írást közölt az esztergomi kiskirály bukásáról.

Ebben a cikkben tűnik fel egy rövid bekezdés, amely igen messzire vezethet még.

Idézzük fel ezt a részletet:

Meggyes újabb támadási felületet nyitott maga ellen, amikor a gyermek elhelyezési perbe a városházát, sőt az önkormányzat kórházát is bevonta. Idén februárban a városházára hívatták a helyi kórház pszichiátriai osztályának főorvosát, Arató Gézát - aki 1990-1994 között az SZDSZ országgyűlési képviselője volt. Ott két fideszes alpolgármester arra akarta rávenni, hogy a Meggyesék válóperes iratanyaga alapján változtassa meg a polgármesternéről készült szakorvosi leletét. Arató hivatali hatalommal való visszaélésre gyanakodott, és elutasította a kérést.

Tetszenek érteni, ugye?

Meggyes válóperes ügyében, Meggyes két alpolgármestere, a pornóképeiről elhíresült Knapp János Pál és Németh József - kinek neve az UD Zrt-hez köthető esztergomi híváslista ügyben is felmerült - magához kéretett egy pszichiátert, azért, hogy rávegyék arra, hogy a válóperes iratanyag alapján változtasson meg egy szakorvosi leletet.

Egyszerű, igaz?

Ezek után még volt képe Meggyesnek olyan cikkeket íratni, mint pl. a hangzatos Válásból Politika címet viselő iromány, amelyben politikai lejáratásnak nevezte azt, hogy nyilvánosságra került: a női nemmel és különösen feleségeivel nem mindíg bánt kesztyűs kézzel.

Hogy mi köze volt Meggyes alpolgármestereinek az ex-polgármester válóperes ügyéhez és az orvosi leletekhez? Hát ezt valószínűleg a bűnüldöző szervek fogják felderíteni. Meggyes amúgy is szerette családi ügyeit a polgármesteri hivatal alkalmazottaival intéztetni. A volt feleségétől gyerekeit többször városházi alkalmazottak hozták és vitték. Meggyes magánlevelezését is rajtuk keresztül intézte, kézbesítette. Így derülhetett fény arra is, amikor egykori feleségének a gyerektartást saját titkárnőjén keresztül óhajtotta kifizetni. Természetesen szigorúan munkaidőben, a polgármesteri titkárságon.

Knapp és Németh azonban nem csak a családi ügyek intézéséből vette ki a részét. A jelek szerint a "piszkos munka" általában rájuk maradt. Így volt ez a Polgári Esztergomért Egyesület megalakulása után is.

Az ő feladatuk volt, hogy megkeressék az egyesület tagjait, és egyértelmű ultimátumot adjanak számukra: vagy kilépnek és elhatárolódnak az új egyesülettől, vagy pedig számolniuk kell bizonyos következményekkel.

Bánhidy Vajk, Varga Ernő és Erős Gábor volt az a három egyesületi tag, akiket megpróbált a két alpolgármester a Fidesz-KDNP frakció és a polgármester nevében is befolyásolni. Németh József elmondta: ha nem oldható meg a kilépés és az elhatárolódás, akkor nekik a polgármesterrel együtt valamiféle módon lépniük kell, hogy az „egyértelmű támadás valamilyen módon kezelve legyen”, mert akik az egyesületben vannak, azokkal nem tudnak „közösséget vállalni”.

Németh szerint a legjobb megoldás az lett volna, ha a három kiszemelt egyesületi tag közös nyilatkozatban teszi meg az elhatárolódást.

Bánhidy vállalta, hogy kilép az egyesületből, ám az elhatárolódását rendhagyó módon nem az egyesület elnökének, hanem a Hídlap olvasóinak jelentette be.

Knapp szerint eljött az idő, hogy határt kell húzni. Varga Ernő és Erős Gábor megkérdezte, hogy ez azt jelent-e, hogy ha nem lépnek ki az egyesületből, akkor kizárják őket a bizottságokból. Németh József válasza egy határozott igen volt erre. Kiemelte: ha ez a kilépés és elhatárolódás nem történik meg, akkor bizonyos dolgok „intézés alá fognak kerülni”, legyen ez a bizottsági munka vagy „bármi más”.

Az egyesület megalakítása után ezen két ember munkájára egyszer csak nem tartott tovább igényt a városvezetés. Bár írásos értesítést nem kaptak róla, egy ideje már nem kapnak bizottsági ülésekre meghívót ők, akik a szakmaiságot képviselték a maguk szakterületével az adott bizottságokban. A kilépést vállaló Bánhidy ma a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője.

(forrás)