Nyílt Kapuk a Városházán
2010. 10. 27. 15:00
-
2010. 10. 27. 17:00

Nyílt Kapuk a Városházán

A Városházi Nyílt Kapuk program keretében szerda délután csoportokban, kísérővel megtekinthető lesz a polgármesteri iroda és előszobája, amely Tétényi Éva polgármester elképzelései szerint hamarosan látogatható múzeumszobaként nyílik meg.

Gyülekező 15 órától a Városháza Széchenyi tér felőli főbejáratánál.

 

2010. 10. 27. 16:03

Ezt amit leírtál Ők is pontosan tudják, erre játszanak, a megfélemlítésre! Igen, idáig jutottunk, 2010-ben a fidesz fenyegeti a munkájuknak kiszolgáltatott embereket. Lépten nyomon lehet találkozni vele, akár a fizetett bérblogerek fenyegetőznek: "ha már majd orbánt is felidegesítik akkor aztán kihúzza a gyufát", de ezeket a primitív hozzászólásokat természetesen támogatják a fidesz felsővezetői is, kubatov, lázár maguk is hasonló stílusban szólítják meg a népet. Úgy látszik, hogy a 89-es rendszerváltás után, szükség van egy igazi forradalomra is, ami azokat a politikai erőket is lesöpri, akik a múlt rendszerben szocializálódatak és megfertőződtek. Csak és kizárólag ezután az igazi rendszerváltás után kezdheti meg Magyarország a felzárkózást a fejlett demokráciákhoz, addig a távolság egyre csak nő!

2010. 10. 27. 14:51

Biza! Mintha magam mondtam vóna!

OV által elharapózott a végtelen cinizmus. Kezdetben talán még ő is tisztelte az ország házát és az országot. De! Miután magasabb pozíciókat ért el és egyre jobban belelátott a politikába, rájött, hogy dacolhat a szabályokkal, hisz nem tudnak vele csinálni semmit, meg aztán jönnek a jogászok, oszt jó napot. Tehát jókedvűen, pimaszul, cinikusan játszik az országgal, az ország élén. (lásd a cinikus mosolyt az arcán, amely minden megszólalásánál jelen van és azt jelenti, hogy jól mulat mások mérgelődésein) És időnként már ő is elhiszi azt a sok maszlagot, amit papol. Eleget hallja ahhoz, hogy igaznak is higgye. Az agykontroll is hasonló elven működik. Nem lehet csodálkozni azon, hogy ilyen sokan bedőlnek neki és ahogy haladunk az időben, egyre többen. Természetesen van egy bizonyos intellektuális réteg, aki tisztában van a sujkolás technikájával, ezért ők védettek, de kevesebben vannak, mint a "megtéveszthetők". A "megtéveszthetők" pedig egyéb frusztrációjuk okán gyűlölnek mindent, ami nem az ő ideológiájuk. Gyűlölni mesterien tudnak, ha tehetnék minden máshogyan gondolkodót falhoz állítanának. Ez az ijesztő bennük.

Nagyon unalmas már a komcsizás is. Pusztán a tények: Kommunizmus még a világon sehol sem volt. Ezt még a Szovjetúnió sem állította magáról. Szocialista rendszerek léteztek. A kommunizmus egy eszme, s ha valaki utánanéz, ugyanolyan szép dolgok vannak benne, mint a kereszténység eszméjében. Csak a megvalósítás itt is máshogy alakult, akárcsak a keresztény vallás terén. Sajnos, mindkettőt a hatalom és a vagyon megszerzésének rendelték alá, csak egyiket évtizedeken, a másikat évszázadokon át. Mindkét eszmének rengeteg áldozata volt. Gondoljunk a keresztes hadjáratokra, a katarok kiirtására (Ők is keresztények voltak, csak nem fogadták el Róma fennhatóságát, magyarul nem a pápának akartak adózni), a boszorkányperekre, úgyhogy a kommunizmus eszméjét kiforgatóknak igazán tudtak t kiktől tanulni. S lám, a pápa pár évvel ezelőtti bocsánatkérését elfogadtuk, de komcsizást nem tudjuk befejezni, pedig nem a múlton való sopánkodás meg bőszítés fogja előrevinni kis hazánkat. Tehát igazi komcsi nagyon kevés volt. Azok is inkább a bányák mélyén fejtették a szenet, vagy az uránt büntetésből, mert nem értettek egyet az eszme kiforgatásával.
Ja, és a gumilövedék, és túlkapások. Kérdem én: Kötelező minden Nemzeti Ünnepen uszítani, kiabálni, tüntetni, rendőröket utcakővel dobálni, TV-székház büfét kifosztani, a köztéri berendezéseket széttörni, s mindezt a békésebb polgárok adójából helyreállítani, s ugyanebből a kedvtelésből rendbontóknak kárpótlást adni? Végignéztem a FIDESZ honlapján a brutalitásokról készült videókat. Hát, őszintén szólva nem láttam benne igazán ilyet. S nézzük meg, hogyan kezelik az ennél kisebb tüntetéseket a demokrácia fellegvárában, az USA-ban. A CNN szinte mindenkinek a rendelkezésére áll, rendszeres hírműsorokkal. Nézzetek néha bele, s utána beszéljünk rendőrterrorról. Ott nem várják el, hogy a kővel megdobott rendőr megkérdezze a tüntetőtől, hogy rá célzott-e, vagy a fán ülő vadgalambra.

Nem tudopk már indulat nélkül beszélni ezekről a dolgokról, mert időnként félek. Félek attól is, hogy felenem kell egykor azért is, mert szeretgomozom. Megfogadtam százszor, hogy csak a picike életemmel foglalkozom, de nem megy. Mi, akik itt fórumozunk arra születtünk, hogy előre menjünk és utat mutassunk. Ez a feladatunk és, mint a történelemben annyiszor, most is áldozattal teli az út.

örülök, hoy van egy Cserép Jánosunk, akinek köszönhetően kevesebben félnek és akinek a helyi ügyekben elvitathatatlan érdemei vannak.

 

No, írjatok Ti is: Kicsi

2010. 10. 27. 11:57

Nekem a fideszről, meg meggyesről minig ceausescu jut eszembe. Romokban áll az ország, a polgármesteri hivatal dűledezik, az udvara egy szemétdomb, a város utcái, az ország járhatatlan az utak állapota miatt, de bent az elvtársak részlege roskadozik a legfinomabb, luxus anyagoktól. Ceausescu gyerekei Londonba, Milánóba, Párizsba járnak vásárolni, színarany mérlegen mérik a kokaint maguknak, miközben az egyszerű polgár választhat, hogy segélycsomagot eszik vagy semmit. Alapvető jellemzője mindkét diktatúrának a kikerülhetetlen, óriási mennyiségű dezinformáció az összes médiából. Szegény románoknak az összes újság azt nyomta, hogy jobban élnek mint a kapitalista Németország, csakhogy nem mehettek oda megnézni. Ugyanez van most, aki csak a közszolgálati és a celebfos médiát nézi, az nem tudja, hogy tegnaptól az ország neve fideszia, államformánk fideszizmus, vallásunk egyazorbán. Szerncsétlenek még mindig tapsolnak...

http://torokgaborelemez.blog.hu/2010/10/26/269_hol_van_a_rubicon

http://torokgaborelemez.blog.hu/2010/10/27/270_fejek_a_homokban

2010. 10. 27. 11:13
Eredeti méret

2010. 10. 27. 8:02

Ha valaki nem ér rá, ITT megnézheti.