Kutyás topik

Kutyás topik

Törölt felhasználó
2010. 10. 24. 15:32

Az én kívánságomra:))

2021. 01. 21. 16:57

Kedves dmolnár!
Nincs elfelejtve ez a felvetésed Teslával kapcsolatban, csak most nincs elég időm, hogy ne "érzelemből" válaszoljak (mint gyakran szoktam...), és nem akarom a választ elkapkodni sem, inkább alaposan körül akarom járni, ezért újra előlről kezdtem olvasni Kocsis István Tesla könyvét, bár még nem jutottam a végére sem!
Már megtaláltam jórészt, amit kerestem Tesla képességeivel kapcsolatban, majd sorba rakom a felvetéseidet, és jövök vele, ha kész vagyok.
Addig is türelmedet kérem!

2021. 01. 11. 12:28

No, álljunk meg egy pillanatra... Az ezotéria, és a többi áltudomány azon az alapon nyugszik, hogy van valami felsőbb izé, ami a tetteinket irányítja, befolyásolja, és ami valami különleges felsőbbrendű elme irányítása alatt áll. Ez, már bocs, de a hit világába tartozik, és köze nincs a tudományokhoz. Más kérdés, hogy lehet fantáziálni, sőt kutatni a jelenleg nem megválaszolható kérdéseket. Igen, a mai napig kutatják, méghozzá nagyon komoly szaktekintélyek, hogy mennyire érvényesek a mostani megállapítások és ha nem mindenre érvényesek (mert nem mindenre érvényesek), akkor annak mi az oka... No de ezt összehozni valamiféle felsőbbrendű mittudom én mivel? Már bocs, de ennek hangyányi értelme nincs. (Tesla se "érezte" a mágneses mezőt, se a kozmikus háttér sugárzást, de tudott róluk, pont a mérések következtében)

2021. 01. 11. 0:56

Hát igen, elhiszem, mert ugye az 1680-as évek tőlünk bizony eléggé távol esnek, mindemellett szerintem igenis eléggé lényegesnek számít, hogy:
"Isaac Newton minden bizonnyal a tudománytörténet egyik legjelentősebb alakja, aki azonban nem csupán a fizika, de ma már az okkultizmushoz sorolt áltudományok, mint az alkímia művelője is volt."

Nem tudom elfogadni, hogy MIÉRT szólnak meg sok, magát okosnak hivő ember, s nézik "hülyeségnek", s őt hülyének (!), ha egy "mezei zenetanár" még a XXI. században is érdeklődik MINDKÉT (szélsőséges viszonyban álló!) tematika (tudomány és áltudomány)  iránt?!
Hogy úgy vélekedik, MIÉRT LENNÉNEK ezek mindegyike LEHETETLEN dolgok?!
Hiszen annyi, de annyi "lehetetlen dologról" bizonyosodott már be, hogy igenis LEHETSÉGES! (Pl. vezeték nélküli energia, hang [rádióaktivitás] - rövid, közép és hosszú hullámok), fény és kép(televízió) továbbítás az egész Föld bolygón! Mely ténynek alapja az Univerzumban mindenhol létező SUGÁRZÁS! Ezt Tesla kísérleteiben már látta, és különleges érzékelő képességei jóvoltából érezte is. 
Miért lehetne ez olyan hihetetlen?!
Sokáig nem tudták az emberek azt sem, hogy az állatok jelentős része sötétben is lát, vagy olyan hangtartományokban is hall, amelyben az ember még (mély hanghullámok) vagy már (magas hanghullámok) nem!

Olvasva Nikola Tesla szerb származású tudós és feltaláló életét, sikeres kísérleteit, valamint kismillió találmányának a történeteit (na nem kismillió, CSUPÁN kb. 900!...), azt láthatjuk, hogy az Ő életének korszakában a világban élő tudósok százai által LEHETETLENNEK tartott felfedezések gyakorlati alkalmazhatóságát azóta sorra alkalmazzák, mert szerintem Tesla tragédiája abban volt, hogy a zsenialitása kb. 50 évvel meghaladta a korát.
Nikola Tesla hat fantasztikus találmánya, amely sohasem készült el »  Múlt-kor történelmi magazin » Hírek

Bizony, hogy az egyiptomi tudósok közt is lehetett annak idején nem is egy ilyen elme! (Hold és Napfogyatkozások kiszámítói pl.)

Szóval csínyján kéne bánni azzal az ezotériával!
Mert már idéztem régebben is a tudományról:
"A ma állítása a holnap tévedése!" - mely fordítva is igaz:
A ma tagadása holnap igazsággá válhat!

Ha jól belegondolunk, a mágusok mutatványai minden korban olyan tudományos alapokon nyugszanak, amelyek nincsenek a köztudatban, azaz az átlagember nem ismeri őket. (Pl. a mágnesesség felhasználása bizonyos 
mutatványokban.)

Mára ennyit, legközelebb majd Agrippáról is szót ejtünk.

 

2020. 12. 15. 12:25

Hát a cikk írója kicsit félreértelmezi az okkultizmust. Az, hogy valaki a maga korában, az akkori ismeretanyag birtokában, foglalkozik az egyiptomi piramisok méreteivel (pontosabban az arányokkal és a tájolásokkal, mert a méretek eléggé különböznek), vagy megpróbálja kiszámítani az Apokalipszis idejét a bibliai leírások alapján, nos, ez az akkori élet szerves része volt. Isten létét akkoriban felettébb kevés ember vonta kétségbe, inkább alapnak tekintették. Ha jól megnézed ezt a cikket (magukat Newton jegyzeteit sajnos nem nézhetjük meg) azt láthatod, hogy azoknak vajmi kevés köze volt az okkult tudományokhoz. 

2020. 12. 15. 0:27

Igazad van Dmolnár!
Télleg nem vagyok boszorkány! :)))

Hiszen a boszorkányok nem szoktak depik lenni, én meg bizony elég gyakran az szoktam lenni.

Egyébként ha tényleg boszi lennék, akkor sem lenne szégyellni valóm, hisz az imént olvastam, hogy Newton is érdeklődött az okkultizmus iránt, íme: Isaac Newton, az okkult kutató
Newton, az okkult kutató

https://ectopolis.hu/hirek/isaac-newton-megprobalta-megfejteni-az-egyiptomi-piramisok-titkat-de-a-kutyaja-kozbelepett/

"John Maynard Keynes, Newton életművének kutatója elmondta „Newton nem csupán az első volt az ész korában, de az utolsó a varázslók közt” – utalva a tudós okkult érdeklődésére. Newton egyébként az okkult kutatásaiból életében semmit sem tett közzé, sőt, évszázadokig nem is igazán lehetett tudni erről az oldaláról egészen 1936-ig, amikor az első ezzel kapcsolatos kutatási anyagai nyilvánosságra kerültek."

2020. 12. 14. 13:04

Ha nincs varázserőd, akkor nem is vagy boszorkány.... :0)

2020. 12. 12. 9:42

Jajj, ne is haragudj Dmolnár, de erről a "De attól még vadmacskák." - megjegyzésedről a Gyalog galopp c. angol filmből a "Boszorkányper"c. jelenet jutott az eszembe:
https://www.youtube.com/watch?v=qvzNfKvIG9s
Gyalog Galopp - Boszorkányper
:DDD
Boszorkány on Coub
"Orrt mi csináltunk neki... De attól még boszorkány!" :DDD
...........

Egy biztos!
A boszorkányokat télleg NEM LEHET háziasítani!...
Asszem, előbb lehet a vadmacskát! ;o)
(Jómagamat is boszinak neveztek az amőbások annó - Palimari ragasztotta rám - tudod, azok miatt, amiket TE sem szeretsz bennem: Számok, hori, miegymás :P)
De attól még... Hogy pár dolgot "látok előre"; Attól még "Én vagyok én..." BOSZORKÁNY!!!
És én már  - sajnálom -, ÍGY maradok! Minek változni ERRE a KIS időre?! ;o)

Csak a varázserőm... azt ne vesztettem volna el!:'(
Mert itt ollan varázsolások lennének, hogy csak na! Ránk férne, azt hiszem...
Paranormális jelenségek - Boszorkányok

Ja, és még valami:
A macska JELLEME! Szóval AZ van neki, ez teccik, de télleg!:DDD
 

2020. 12. 09. 20:31

A vadmacska, mint faj egy. Az alfajok kisebb-nagyobb eltéréseket mutatnak egymástól. De attól még vadmacskák. Azaz képesek életképes utódokat nemzeni az eltérő alfajok egymással. Az afrikai valószínűleg "barátkozóbb"természetű lehetett, így kerülhetett sor a háziasításra (ami szerintem ön-háziasítás volt, ugyanúgy mint a pulykáé Amerikában). De ez csak az én véleményem, de a macska jelleméből indultam ki...

2020. 12. 09. 20:25

Nem kell elnézést kérned, mert ugyan honnan tudhattad volna, hogy vannak igazi farkasok is az országban, filmszerepre nevelve. Más kérdés, hogy akkor még nem volt védett a farkas, pár évente le is lőttek egyet-egyet, amelyik áttévedt Jugoszláviából. Ma már persze védett...

2020. 12. 08. 22:10

Hát most már teljesen meg vagyok kavarodva!:(((
Mármint a házicicust illetően...
Ilyen ős, olyan ős, illetve a vad nem ős, se ilyen, se olyan... Egyiptomi, vagy líbiai (=együtt afrikai) vadmacska.
Meg csontleletek, 10 000 éves... Mi ez a kardfogú tigrishez képest?
Csak úgy dobálóznak a 100 millió évekkel az ismertetőkben:
http://tamop412a.ttk.pte.hu/files/kornyezettan9/www/out/html-chunks/ch14s03.html
Oligocén, miocén...  kb. 50-40 millió... mit számít tíz millió ide, vagy oda?!)
Hujjuj! 
De vissza a macskákhoz:
https://divany.hu/offline/2017/07/03/igy_hoditotta_meg_a_vilagot_a_hazimacska/

Ebből idéznék pár sort:
"A DNS-analízis tanúsága szerint a házimacska őse a vadmacska egyik alfaja, a köznyelv által gyakran csak afrikai vadmacskaként emlegetett Felis silvestris lybica volt.

Az első gazdálkodók farmjai környékén megjelent vadmacskák háziasodása után megszelídült állatokat magukkal vitték az elvándorló gazdák, Egyiptom kikötői pedig ideális kiindulópontot jelentettek a macskák számára, hogy a hajók rágcsáló-mentesítésének ürügyén szép lassan az egész bolygót bevegyék.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Macska

Azonban én úgy gondolom, hogy a vadmacska "vadmacska alfajai" is VADMACSKA! ... Ha nem, akkor micsoda?!

Mindenesetre eme oldal "Tudományos osztályozás" fejezetének olvasása (s annak megemésztése!!!) felér a mazochizmussal!:((( 
Úgyhogy részemről a továbbiakban macska származásilag jöhet a fáklyásmenet!:DD :P
Mátészalkai Fényes Napok: Három napos őrület a hagyományőrzés és a  szórakozás jegyében - BeregiHirek.huBeregiHirek.hu

2020. 12. 08. 20:43

Nos, sajnos, a film idején (1969) már rég nem olvastam se Pajtás újságot, sem Film, színház, muzsikát, mert már férjnél voltam, s eljöttem Debrecenből, és az új helyünkön pénz hiányában eleinte nem járattunk képes újságokat (a Pajtás újságból meg mindketten rég kinőttünk...), mert örültünk, ha az épülő új házunra az OTP részletet be tudtuk fizetni, meg berendezni bútorokkal a lakást. Különösen nekem, zenetanárként igen szűkös volt a fizetésem, s minden nagyobb kiadást a Bányásznapkor (szeptember első vasárnapja) a férjem által kapott hűségpénzosztásra koncentráltunk.

Hát... ezek szerint a Gödöllői helyszín igaz volt, de a német juhászkutya-valódi farkas dolog csak nézői fantázia, okoskodás lehetett ama faluban, ahol akkor laktunk.
Ugyanis az igazi farkassal való "harcolást" senki sem akarta elhinni, hogy vállalták volna a filmesek. Sőt, ha jól tudom, akkoriban védett állat is volt a farkas, tilos volt megölni.
Elnézést a tévedésért!...
Irodalom. munkafüzet. okosportál.hu. ÚJGENERÁCIÓS tankönyv. Kattanj a  tudásra! A teljes tankönyv az Okosportálon is megtekinthető. - PDF Ingyenes  letöltés

Nekünk még KÖTELEZŐ olvasmány volt, nem "Ajánlott"!:(((

2020. 12. 07. 11:52

A vadmacska nem szelidíthető. Próbálták, nem megy. Lehet, hogy egyes példányai munkára foghatók, mint az oroslán, vagy a tigris a cirkuszban, de sohasem lesz belőle doromboló házicica. Esetleg több száz éves szelekció során ki lehetne hozni barátságosabb fajtát, de hát minek?

2020. 12. 07. 11:50

Hát először is a "Kőszívű ember fiai" filmben valódi farkasok voltak és az idomítójukkal "harcoltak". Sajnos párat valóban meg is ölt az idomítója (ugye a filmben bőséggel folyik a vér), erről ő maga nyilatkozott anno a Pajtás című lapban, majd később még másutt is (tudtommal a tévében is volt erről beszélgetés, pont a gödöllői filmteleppel kapcsolatban). Amúgy a jelenetet a Babati tavak környékén vették fel. A filmtelepen általában volt (már amíg a filmtelep megvolt) állandó farkas csapat, úgy tiz-tizenöt farkassal.

A cseh farkaskutya a német juhász és valódi farkas keresztezéséből akalult ki, nagyon erős a farkasra jellemző alak, de gyanítom, a viselkedésében is sok a farkasra vló utalás, ami nem túl jó pont (legalábbis részemről).

A veszélyesség tekintetében meg az a kérdés, mihez képest? Egy jól nevelt, szerető és barátságos közegben egy kutya sem válik véregnzővé. Legfeljebb öreg korában lesz némileg morózusabbá, de hát ha valóban jó gazdái vannak, akkor ennek az égvilágon semmi jelentősége nincs.

2020. 12. 04. 14:43

Kíváncsi lennék, ezek a CUKI kis vadmacskák vajon ha emberi otthonban nőnének fel "házikedvenc"-ként, akkor is vadak lennének, vagy szelídek?
Mert úgy tudjuk, a vér nem válik vízzé...
Vadmacskák jelentek meg az Őrségben | Sokszínű vidék
Valódi vadmacska - Természetvédelmi értéke 250 000 ft.

2020. 12. 04. 14:31

Érdekes, hogy azt írod, a farkas egyáltalán nem hasonlít a németjuhász kutyára...
Ez számomra azért furcsa, mert mintha úgy emlékeznék, "A kőszívű ember fiai" c. filmben az Orosz hómezőn játszódó farkas jelenetet farkaskutyákkal forgatták volna.
A filmesek ezt a különbséget nem tudták, és simán elhitették velünk, hogy a farkaskutyák farkasok, de valójában nem azok voltak?!:(((
Ráadásul a forgatás sem orosz földön volt, hanem Gödöllő határában!:(((
MTVA Archívum | Filmforgatás - A kőszívű ember fiai
Jelenet a filmből


Ilyen a farkas:
Farkas
Közönséges szürke farkas
Lásd még:
http://www.vadallatok.hu/farkas_eletrajz.html


Kezdetek - csehszlovák farkaskutya kerestetik - www.wolfdog.hu
Ilyen egy csehszlovák farkaskutya

A német juhász veszélyes, nem a pitbull! - Cívishír.hu
Német juhászkutya

Azt írják róla, hogy veszélyesebb, mint egy pitbull!:(((
https://civishir.hu/belfold/a-nemet-juhasz-veszelyes-nem-a-pitbull/0304121352

"Ennek oka, hogy a gladiátor- és viadalkutyáknak, amelyekkel harcoltatnak, van egy közös tulajdonságuk: soha nem támadnak emberre, akkor ugyanis gazdáik nem tudnák szétválasztani őket a ringben."

2020. 12. 02. 19:55

Nagyon cukik azok a kis vadmacskák! 😍

2020. 12. 02. 11:47

Igen, a rókák (is) ugatnak, de a farkasok ilyet nem tudnak. Ők vonítanak. A farkas egyáltalán nem hasonlít a farkaskutyára (német juhász). Nézd meg csak szemből a fej formáját, vagy oldalról a testalkatot. A mai házörzőkben nincs róka egy csepp se. Ez egészen biztos. Farkas lehet, mert tudjuk, hogy vannak (voltak) olyan indián és eszkimó törzsek, amelyek a tüzelő szukákat kikötötték az erdőben, hogy farkas "férjet" szerezzenek nekik. Ez állítólag hiteles. 

 

2020. 12. 01. 16:43

Ugatni? Nem is gondoltam erre, hogy a farkas nem tud ugatni...
Viszont a férjem mesélte, hogy ő a RÓKÁKAT hallotta ugatni, amikor éjjel vonatozott ki a Csolnokra menő homokvasúttal. És hogy olyan pirosan parázslott a szemük... Ez azért érdekes, mert a macskáimnak zölden villogott a sötétben a szemük. Fluoreszkált, vagy mi?...

Akkor most mi legyen? A farkas nem tud ugatni, viszont hajszál pontosan olyan kinézésre, mint egy ún. "farkaskutya", ami tulajdonképpen nem az, hanem NÉMET JUHÁSZKUTYA. (Vagy rosszul tudom?)
Vagy esetleg van a mai házőrzőkben a rókákból is valami?! Mert ha belegondolok, akad bennük a róka ravaszságából is bőven, főleg a kisebb termetű szobakutyákban!
Sok ilyen kistermetű kutyagazdik meséltek ravasz húzású eseteket az ilyen ebek részéről...

Egyébként nem tudom hová tenni az ilyen-olyan tájékról, föld- vagy országrészekről származó ŐSÖKET...
Szerintem az igazságot senki sem tudja, még az okos, ezzel foglalkozó tudósok sem, ahogy a macsokról sem.
Továbbá: Semmi se biztos szerintük, CSAK a farkán lévő csíkok száma: Négynek kell lenni, plusz a fekete utolsó bojtos végnek.
Háááát... ez se győzött meg, mert attól is függhet, HONNÉT számít csíknak a csík, mert ugye van sok csík, de különböző a vastagságuk!
Ez itt - állítólag! - vadmacska:
Vadmacska | erdokertvad.hu

Ha a farok tövétől számolom, akkor hét. Ha csak a fekete vastag csíkokat, akkor három...

Vadmacska és házimacska - Berek

Ennek meg csak kettő...

Cilikémnek hét csíkja van, de nem ilyen gazdagon van rajta szőrzet, és elvékonyodik a fekete vége.
Ő tipikus házimacska, de van benne jócskán róka ravaszság is! ;o)

Egyébként már jól van, a hátsó jobb lábára sem sántít, és a duzzanat is eltűnt.
Tegnap el is kezdte a "disznóságait"!:(((
Bebújt a heverő mögé, és még a spray-vel se tudtam kiriasztani onnét. Volt olyan rafinált, hogy csak akkor jött elő, mikor kijöttem a szobából, és nem láthattam, honnét bújt elő a haszontalan!:(((

Vadcicák szabadlábon – Életforma
Ki gondolná, hogy ezek a cukorfalatok kis vadmacskák?! Pedig azok!:)))
Bár a fehér medálos nekem nagyon gyanús! Szokott ilyen lenni vadmacskának is?

Ezek viszont biztos vadak:
Index - Mindeközben - Ez a három vadmacska hamarosan visszakerülhet a  természetbe

https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/06/11/vadmacska_mentes_szikszo/
Bebizonyították genetikai vizsgálattal, ezért hamarosan az Aggteleki Nemzeti Parkba fognak kerülni.

2020. 12. 01. 12:17

A farkas nem valószínű ős. Inkább valami sakálfajta, márcsak azért is, mert ők most is ott sündörögnek az ember közelében, lesve a hulladékot, míg a farkas nagy ívben kerüli az embert (kivéve, ha olyan helyzet áll elő, hogy meg meri támadni). Amúgy a farkas nem tud ugatni, ellenben a sakál igen... De tudomásom szerint még dúl a vita a szakemberek között...

A vadmacska (amit mi ismerünk) nagy valószínűséggel nem őse a házimacskának, valószínűleg az egyiptomi vadmacska az ős (bár nem tudom, volt e ilyen, rendszertanilag elkülöníthető alfaj)

2020. 11. 30. 16:11

Bizony, bizony, sokat jelent a gyerekkori családi háttér, amelyben a felnőtt felnőtt! ...
Mint mondtam, nekünk sosem volt kutyánk a szülői házban, meg is van az eredménye, abszolút elutasítóan viseltettem a kutyákkal szemben. 
Egyrészt valóban félelmetes lehet egy kutya, olyannyira, ahogyan egy macska sosem lehetne. Életveszélyesek a kutyás balesetek, rengeteg példa van rá. Mint ahogy arra nem tudnék egy példát sem hozni, hogy egy macska megölt volna valakit...
Hiába veszélyes egy vadmcska, amely feltehetőleg a házimacska őse, de azért a farkas, ami feltehetőleg a kutya őse, már mégis csak veszélyesebb egy vadmacskánál?!:(((

Félő, hogy eltűnőben van a tiszta vonalú európai vadmacska

A fehér cápa is elbújhat a világ leghalálosabb állatai mögött
Farkasok...
Főleg Indiában szedik az áldozataikat.
Az elmúlt két évtizedben kb. százan vesztették életüket eme ragadozók miatt.