Kutyás topik

Kutyás topik

Törölt felhasználó
2010. 10. 24. 15:32

Az én kívánságomra:))

2022. 05. 09. 16:57

Pontosan én is azt írtam: "Ha találkozik vele".
Gondolom, a "Vagy ő, vagy én" filozófiája miatt NEM IS TEHETNE MÁST!...

Ha jól tudom, az állatok (de tegnap láttam egy filmben, a "ragadozó növények" is) csak élelemszerzés céljából ölnek, harag nincs bennük a zsákmány iránt.
Azért nem ember még a mongúz sem, azaz nincs olyan tudata, mint az embernek.
Erről az "életre kelő növényről" volt szó:
Zotya blogja: Húsevő növények
Egyfajta harmatfüvek húsevők, általában mocsaras talajon élnek.

Régebben erről is láttam filmet:
HÚSEVŐ" NÖVÉNYEK - Sumida Magazin

A kancsókáról meg asszem, tanultunk is bioszból:
Hogyan gondozzuk a kancsókákat? | Brainman pictures
Nem nehéz elképzelni, hogy ebben a növényben NINCS "GYŰLÖLET" ugyebár az áldozat iránt.

2022. 05. 09. 12:01

A monguz se gyilkológép, ámbár persze, ha szembetalálkozik egy kígyóval talán megöli. No pláne mindenevő, azaz megeszik mindent, patkányt, békát, madarat, meg akár zöldséget, vagy gyümölcsöt is... Rendszeresen nem vadászik kígyókra.

2022. 05. 06. 21:53

Hmmmm....
JÓ VÉDŐÜGYVÉD lennél, a kazuárt illetőleg legalábbis... ;o) :DDD

Én is olvastam régebben egy könyvet (sajnos a címre és írójára nem emlékszem) egy olyan állatféléről, amely SZÁNDÉKOS ölési mániában szenved, ez pedig a MONGÚZ. Róla hallottam, hogy a mérges kígyókat képtelen elviselni, hogy léteznek egyáltalán, ezért kíméletlenül megöli őket, ha találkozik velük.
Persze nem tudom, hogy ez így tényleg igaz-e?
Mongúz, a kígyóbűvölő - NAGYON ÁLLAT

Mongúz Macska Kíváncsi - Ingyenes fotó a Pixabay-en
Helyes kis pofácskája van, ugye? Ki gondoná, mire képes?!...

Itt egy link a mongúz támadásának képsorával, talán ebből "okosabbak" leszünk:
https://www.blikk.hu/galeria/monguz-tamadas/t6m8ss9
"A  kis emlős felmászik a fára, szépen lassan megközelíti az áldozatot és lecsap rá.
A kígyó megpróbálja lerázni magát az állat szorításából, de nem sikerül szabadulnia - belemélyíti fogait és onnan már nincs menekvés."

Háááátttt... erre is mondhatjuk: NEM SEMMI! 

2022. 05. 05. 11:43

Nem akar ő ölni (az állatok közül nagyon kevés az, amelyik pusztán a gyilkolás edvéért gyilkol, mint például a görény, vagy a menyét), csak védi a területét. Oszt ha nagyot rúg, hát akkor ugye nagyot rúg... :0)

A kenguru különben nem úgy "öklözik", ahogy a cirkuszban... A farkára támaszkodva a háts lábaival rúg... És mivel azok körmök vannak, hát akit eltalál, az nem köszöni meg... Persze a kenguru nem annyira vérmes jószág, mint a kazuár, menekül inkább.

2022. 05. 04. 17:18

Igen, a kengururól hallottam, hogy szabályosan boxolnak egymással, sőt, be is lehet tanítani őket box mérkőzésre az emberrel is:
A legmacsóbb kenguruk - Egy természetbúvár naplója

Amikor kenguruk ütötték ki a bokszolókat » Múlt-kor történelmi magazin »  Hírek

Neki az alkata ugyebár nagyon alkalmasnak látszik ilyesmire, de erről a sisakos kazuárról valahogy én nem gondoltam volna ilyen harcias durvaságot, hogy ÖLNI is képes legyen!!!:(((

2022. 05. 02. 12:16

Ó, hát éppen a strucc is tud durva lenni, mert rúg akkorát, mint egy ló... A kenguru is... Ugyebár nem kell ezeket az állatokat zavarni... Ha nem áll le velük az ember szórakozni, akkor általában inkább elhúzódnak az ember közeléből. Ha valakinek meg szórakozni támad kedve, annak meg úgy kell...  Amúgy nagyon szép madár, van is az állatkertekben, legalábbis a budapesti és veszprémi állatkertben biztos... 

2022. 05. 01. 6:19

Kedves Dmolnár!
Tudom, hogy ez a kutyás témakör, de ITT esett szó a zsenikről, és az általad említett vetélkedőben esett szó egy különös nevű madárról, amelyről életemben nem hallottam, és ráadásul olyan FURA neve is van, hogy azonnal megjegyeztem, és fel is jegyeztem a kezem ügyében mindig lévő papírra:
Ez a SISAKOS KAZUÁR!
Aztán megkerestem az interneten, mert kíváncsi lettem, milyen lehet egy nagy termetű, emberre is veszélyes madár?
Íme a képe:
Megölte gazdáját a madara az Egyesült Államokban | Hírek |  infoKiskunfélegyháza

Itt olvashatunk róla részletesen:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Sisakos_kazu%C3%A1r

Itt pedig egy figyelmeztető cikk "miheztartás végett":
https://vilag.transindex.ro/?hir=34519&Egy_amerikai_ferfi_elesett_erre_megolte_a_madara

Idézek a cikkből:
"A gyilkos szárnyas igencsak nehézsúlyú, magassága egy méter nyolcvan centi, tömege pedig csaknem 60 kilogramm. A világ egyik legveszedelmesebb madaraként tartják nyilván ezt a fajt, mivel 10 centiméter hosszú karmai vannak, és egyetlen, jól irányzott rúgással képes halálosan megsebezni bármilyen ragadozót vagy veszélyforrást. Elmenekülni sem könnyű előle, tekintve hogy sokkal gyorsabban fut az embernél, akár 50 km/h-ás sebességre is képes. (mti/hírszerk) - a Transindex.ro portálról"

Hát mit ne mondjak? Nem igazán szeretnék szembetalálkozni vele!:(((
Csak tudnám, miért akarják megmenteni ezt a veszedelmes, őslények közül való csodaszép "szörnyet"?!:(((

Erre választ adhat egy másik cikkből való részlet:
"E különleges, már-már őshüllőkre emlékeztető, atavisztikus megjelenésű futómadarak nélkülözhetetlen ökológiai szerepet töltenek be élőhelyükön, mivel az elfogyasztott gyümölcsök magvait elszórva nagymértékben hozzájárulnak az őshonos növényzet burjánzásához; több mint 70 fafaj termését például méreténél fogva csak a kazuárok képesek elfogyasztani és terjeszteni."
/Forrás: https://sokszinuvidek.24.hu/mozaik/2020/02/05/sisakos-kazuar-vilag-legveszelyesebb-madara-debreceni-allatkert//
Sisakos kazuár – Wikipédia

Én inkább maradok a válogatós, az eszemen mindig túljárni akaró, de BÉKÉS cirmosomnál! :)))

2022. 04. 30. 19:01

Még egyszer a "zsenikről":
Hát igen, valóban, van köztük ilyen is, olyan is.
Azonban a lényeg az ARÁNYBAN van.
Azaz: tapasztalatok szerint TÖBB köztük a "fura", ahogy egy - szerintem helytálló - jelzőt használt tegnap este a "Falu" sorozatban a nem szokványos emberekre Saci (Saci-Bazsó párbeszéd: Nem birom a furákat!)

A párom meg is jegyezte: "Ez a Saci még az agyamra fog menni!" :DDD

Hát bizony, ez a furaság sok zsenire is érvényes. 
És kik nem bírják őket? Akik NEM zsenik, de okosak, két lábbal járnak a földön, mint a legtöbb ember, azaz az ÁTLAGOSAK nem tolerálják a "bogaraikat".
Igen, én is láttam azt a fiatalembert, csak szerdán, de csütörtökön valami miatt nem. Szerintem jóképű, és valóban intelligens kinézetű, okos, de mindenképpen van benne valami, amivel kirí az átlagból. És ez nem a kvíz-mánia, hanem úgy érzem, van benne egyfajta "gátlásosság". Ahhoz, hogy tudjam, milyen szempontból gátlásos, személyes ismeretség lenne szükséges.
A tehetséggel megáldott (vagy inkább megátkozott?!) emberek között nem számít ritkaságnak a gátlásosság valamilyen módozata. Zenésztársaim közül sokat ismerek ilyet.

2022. 04. 29. 10:36

Hát mondjuk ez tévedés, fenn van a neten, sajnos csak franciául, de nézhető... Semmi uniós szabályozás nem tiltja...

2022. 04. 29. 10:31

Kedves Holdfény!

Zseni van ilyen is, meg olyan is... Nem lehet őket egyenruhába bújtatni, mondván, a zsenik élhetetlen alakok és önfejűek. Vagy igen, vagy nem, de lehetnek teljesen hétköznapi módon viselkedő emberek is. Tegnap láttam azt a fiatalembert az ATV-ben, aki a 157. kérdésig jutott el. Kétségtelen, hogy egyrészt igen értelmes, másrészt félelmetes agya lehet... Semmi különcködő jellemvonása nem volt, hacsak az nem, hogy mániákusan vonzódik a kvízekért..

2022. 04. 28. 16:34

A mozinézéshez még hozzátennék valamit:

Sajnos, hiába az internet, nem nézhetünk meg akármit ott sem, mert vannak szabályok, különféle adatvédelmi törvények, amelyek ebben megakadályoznak bennünket.
Én pl. mostanában a gyakori fejfájásom miatt kerestem egy filmet, a címét és a főszereplőt tudtam: A kuruzsló - francia film Jean Marais főszereplésével, és a keresésben csak odáig jutottam, hogy:
"Angolról fordítva-A Le Guérisseur egy 1953-ból származó francia drámafilm, Yves Ciampi rendezésében, Jacques-Laurent Bost írta Dieter Borsche és Jean Marais főszereplésével."
DE!
Az EU-s törvények jelenlegi értelmében a film nem nézhető meg!:(((
Igazán kár, hogy a szociban még fiatal koromban megnézhettem a kis falusi mozinkban is, most meg már, a nagy szabadság idején egyáltalán NEEEEM!:(((
Sőt, a tartalmához sem juthatok hozzá a neten!:P

Annyira emlékszem a tartalmából, hogy Jean Marais a főhős fejfájós hölgyet a kezével gyógyítgatta, illetve azzal enyhítette a fájdalmait, és az a végén bizony elhunyt. Gondolom (a mostani eszemel), hogy agydaganata lehetett.

Jean Marais - Filmhét 2.0 - Magyar Filmhét
Jean Marais (1913 - 1998)

Fura módon a Wikin fenn lévő Jean Marais-ról szóló ismertetőben még csak ennek a filmnek a címe sem szerepel a felsorolásban. Ki érti ezt?!:(((

2022. 04. 28. 15:50

Nos, a helyzet az, hogy valamilyen oknál fogva én már gyerekkorom óta ún. "középutas" voltam, anélkül, hogy tudtam volna, valójában ez mit is takar...
Ha valami felmérés, vagy kérdés sorozat volt valamilyen témára nézvést egy újságban, nekem mindig az "arany középút", azaz a középső kategóriák voltak, ahová besorolhattam magam.
Igazad van, azok az "adattároló koponyák" valóban nem tartoznak a művelt emberek közé, feltételezem, hogy a közvetlen környezetüknek igyencsak idegesítő fazonok lehetnek!:(((

Talán említettem már, hogy olvastam Paul Hoffman: A prímember (Erdős Pál - A matematika szerelmese) c. könyvét, melyből megtudhatjuk, milyen is egy IGAZI koponya!
Itt olvashatunk a tudós magyar matematikusról: https://hu.wikipedia.org/wiki/Erd%C5%91s_P%C3%A1l

A könyvet elolvasva a végére feljegyeztem a saját meglátásaimat az ilyen embereket illetőleg:

Hát igen! Ilyenek a zsenik! Türelmetlenek, és sajátságosan gondolkodnak. Nincs a hétköznapi élethez semmi érzékük. Gyámoltalanok!
Egy vendéglátó háziasszonya mesélt róla egy esetet:
"A zárt szobákat sem szerette, ezért a földszinten nyitva hagytuk neki az ablakot, és fölmentünk aludni. Éjjel kitört a vihar, csak úgy szakadt az eső. Erdős ezt látva felsétált hozzánk, és bejelentette: ' "Beesik az eső az ablakon. Csinálni kellene valamit." '

Elképpesztő, hogy egy ilyen hatalmas koponyának eszébe sem jutott, hogy milyen kézenfekvően egyszerű a megoldás: Be KELL csukni az ablakot, és kész!:DDD

De vajon miért is ilyenek?...
Talán azért, mert ÖNTÖRVÉNYŰEK! Nincsenek tekintettel mások gondolkodás- és érzésvilágára.
Emiatt csak nagyon toleráns emberek bírnak velük együtt élni... Azok, akik hajlandók feladni a saját egyéniségüket, és hagyják, hogy 'átprogramozza' őket. Mert ő képtelen a változásra, és az akalmazkodásra.
Megrögzött szokásaiknak rabjai!
Soha nem hajlandók elismerni, ha megbántanak valakit, ugyanis ez náluk nem tudatos, azaz észre sem veszik, mit tettek."
2016. május.

-----------------------
Hát ez van!
Ha valaki nem tud, vagy nem is akar az ilyen ZSENI elmerekhez alkalmazkodni, az jobb, ha megszakítja velük a hétköznapi értelemben vett kapcsolatot, mert sok félreértéstől menekítheti meg magát.
A prímember (Erdős Pál – A matematika szerelmese)

Aki teheti, azért csak olvassa el, nem fog unatkozni, de van egy szépséghibája:
A könyv jelenleg sajnos NEM kapható!:((

2022. 04. 28. 12:58

Hát ugye, a két véglet... Az egyik a "hát én is okosabb vagyok, mint ezek az idióták" kategóriának, a másik meg a született adattároló koponyájú embereknek... (mert azok, én képetelen lennék ennyiféle adatot megjegyezni), ami persze nem igazi műveltség, de káprázatos...  Akik meg közte vannak, hát, aztok meg nézhetnek mozit... :0) 

2022. 04. 27. 17:49

Lehetséges, hogy azért szűnt meg az INTERVÍZIÓ, amiért Te gondolod, én viszont úgy gondolom, hogy azért, mert sokan összetévesztették a szabadságot a SZABADOSSÁGGAL, azaz sokaknál túlságosan kinyílt a "csipás"! Nem akarok senkit megsérteni, de azt tapasztaltam az utóbbi évtizedekben, hogy egyre jobban az IGÉNYTELENSÉG kezdett eluralkodni a médiákban, legyen az tv, internet, képesújságok, stb. Annyiféle marhaságot hordanak össze mostanság, hogy elképpesztőőőő!:(((
Itt van pl. az az "Észbontó" c. műsor is, amit én NEM nézek, de sajnos ezt a műsort (is) reklámozzák, és ha nem akarok lemaradni a kinézett műsorról, kénytelen vagyok tanúja lenni olyan oltári butaságokról számot tevő emberek megnyilvánulásairól, hogy az egyszerűen HIHETETLEN!
Szerettem a Vágó István-féle vetélkedőket, és az ORSZÁGOK ügyességi vetélkedőit is, a "JÁTÉK HATÁROK NÉLKÜL",  asszem, Gundel Takács Gábor volt az egyik vezetője, a másik itt egy 1997-es kép szerint Borbás Marcsi:
Játék határok nélkül 1997 – 7. elődöntő | Játék határok nélkül

Mostanság próbálkozik Rónay Egon is az ATV-ben az 500-al, de ezzel szintén az a bajom, hogy leggyakrabban olyan kérdések vannak, amikre a választ NEM SZÉGYEN nem tudni! 

Jah! És lenne egy kérdésem is:
HOVÁ LETT A GÉNIUSZ?! 
Gundel Takács Gábor őszi tudásalapú vetélkedője nekem sokkal jobban tetszett, mint az 500, ezért szeretném, ha folytatnák!
Ilyen lesz Gundel Takács Gábor vadonatúj ATV-s vetélkedője – a Géniusz  forgatásán jártam - SorozatWiki

2022. 04. 27. 11:01

Aha... A jó öreg INTERVISIO. Nem volt egy rosz dolog. Csak sajnos elfogyott valamiért, egyre kevesebb volt a nemzetközi érdeklődő, gondolom én... 

A celebséget nem kellett behozni, csak az elnevezést... Az élet hozta be a dolgot, mert az emberek, ahogy rászabadultak a mindenféle hírekre (amik azelőtt hozzáférhetetlenek voltak) igen gyorsan kezdték a különböző hírforrásokat szelektálni. Miért, miért nem, de a szennylapoknak (Blikk, Bors, stb.) lett a legnagyobb keletjük. Mert az embereket a jó borsos hírek érdekelték. Gondolj bele, a Népszava 17 ezer példányban fogy, a Blikk majd 60 ezer példányával szemben. Gyakorlatilag a kormánytámogatással "tündöklő" lapok tudják ezt a példányszámot elérni, ami nem megvásárilt példányt jelent, hanem nyomtatott példányt.

Nos a szenzációhajhász lapokban szereplő emberek lettek a celebek, azaz hírességek (bár a szó szerinti fordítás inkább ünnepelt lenne) , akik pénzért adják el a magánéletük valós, vagy kitalált részleteit...  És az emberek jó része erre nagyon vevő... Nemcsak nálunk, szerte a világban...

2022. 04. 26. 18:01

Sajnos, nekünk minden külföldön divatba jött hüleséget át KELL vennünk, mint pl. ez a "celebség" is!:(((
Én sem tudom, kikről van szó, mert már a Lagzi Lajcsinál leblokkoltam!:(((
Volt régen ún. INTERCÍZIÓ műsorfolyam, amelynek az emblémáját, s zenéjét a nemzetközi műsorok bevezetőjeként adta be a TV. Ezek még olyan nemzetközi vetélkedős műsorok voltak, amelyek elég magas színvonalúak voltak:
Intervíziós szignál. (Intervision MTV Hungary) 1970-79 - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=p5NB5dSwOS4

Majd:
Intervízió a Jövő Házában - Hír - filmhu

Aztán jött ez a Eurovíziós Dalfesztivál, amelyet mindennek lehetett nevezni, csak annak nem, aminek hirdették: Melyik a legjobb dal?
Hátttöhhh..., ez bizony inkább nemzetek közti "szimpátia verseny"-nek volt nevezhető.
A németben élő lányom mondta, hogy emiatt régen ezeken a versenyeken a németek voltak az "ügyeletes unszimpatikusak", vagyis a legkevesebb szavazatot elérők, de az utóbbi időkben MI, magyarok lettünk azok.
Vajh MIÉRT?! Gondolom, nem véletlenül!:(((
Én a Bye Alex -féle A DAL-nál (2013) befejeztem eme műsorok figyelemmel kísérését. Az már mindennek a teteje volt az én toleráns érzékeimnek is!:(((
ByeAlex - Kedvesem - A DAL 2013 - YouTube

A "zeneművet" inkább nem hozom ide, akit érdekel, keresse meg!:P :DDD
/Az ő nevét viszont talán csak azért jegyeztem meg, mert annyira fura volt, hogy az már JÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!;o)/

2022. 04. 25. 13:32

Hát akkoriban a celebség még nem volt "hivatás"... :0)) Ma meg minden idióta, aki képes valamenyi port felverni maga körül, az egyből celeb lesz, bár hogy őszinte legyek, én leginkább csak pislogok, mikor a neveiket hallom, mert általában azt se tudom, kifélék, mifélék... Nem mintha nem tudhatnám, de alapvetően irtózom a túlzottan magamutogató emberektől... 

Amúgy akkoriban, a történelem hajnalán, a sorozatokat úgy írták és szerkesztették, hogy a napi életet tükrözze, ma meg úgy szerkesztik illetve írják (jaj miket beszélek, hiszz külhonból veszik a licencet, hazai abban nincs szinte semmi), hogy legyenek bennük nagy ármányok, "fordulatok", lehetőleg kegyetlenkedés és nagy szerelem is...  Jujj...

jadzia

2022. 04. 24. 19:52

Macskás Viccek – Madeelousi

2022. 04. 23. 20:18

Hát igen, a Szomszédok!:)
Valóban mindmáig nézhető, és ha éppen sehol sincs semmi (pedig van már vagy 100 tv csatorna!), ami érdekelne, akkor megkeressük a Szomszédok következő epizódját, és azt nézzük.
Most éppen az 1996-ban vetített részeknél járunk.

Ezt a fotót éppen a FÖLD napja alkalmából is betehettem volna:Szomszédok 237. Rész 1996 Május 23 - video Dailymotion
1996. május 23. 237. rész: Erdei jelenet az iskolásokkal

jadzia

2022. 04. 23. 19:34

A régi magyr sorozatok mind siekresek voltak mint Abigél, Fekete város,  Tüskevár  RózsaSádnor Keménykalap és krumpliorr majda végén a Szomszédok mai napig nézhető szórakoztat miközben éljük a saját életünk  gondjait vele együtt