Kutyás topik

Kutyás topik

Törölt felhasználó
2010. 10. 24. 15:32

Az én kívánságomra:))

2022. 09. 27. 13:18

Na jó, koncentráljunk a favelákra. Hogy kerülnek oda emberek és hogy élnek és csúsznak egyre lejjebb. Általában vidékről, mert ott már nincs munka, sőt, a szó szoros értelmében semmi sincs, mert a mezőgazdaság ott is gépesített. Bemegy hát a városba, ahol nem nagyon ismeri ki magát és próbál munkához jutni (ó ha lenne földje, amit művelhetne, haj, de boldog lenne, de nincs), persze szakképzettsége nincs, jó ha írni, olvasni tud, hát jó része nem kap munkát, legfeljebb a legkevésbé megfizettet alkalmi teherhordóit. Továbbképezni magát nincs mód, marad a nyomortanya, ahol valahogy elvegetál, mert egy idő után már nem is keres "rendes" munkát, hisz lesír róla, honnan jött... Ne nagyon itéld el őket, bár szentigaz, vannak, akiknek ez az életforma a saját döntésük, de az azért ritka (a clochardok sincsenek sokan).

2022. 09. 27. 13:07

Kedves Dmolnár!

Hogy Te mi mindent tudsz?!...
A clochard (hajléktalan csavargó a franciáknál, aki ELVBŐL nem hajlandó dolgozni!!!) még csakcsak ismerős nekem is, de a FAVELA már nem, a netről szedtem le a jelentését: nyomornegyed.
Nem tudom, miért kellene elfogadnom normaként a puszta létfenntartást, mikor 43 óta sokfelé éltem, gyerekként, majd felnőttként, és világ életemben dolgoztam, méghozzá keményen, 5 hold szőlő volt a rokonságban, s ha valakinek volt, az tudja, hogy a szőlőben mindig akad valami tennivaló, igaz, meg is hálálja a szorgos kezek munkáját, mert a szőlő nekünk szinte MINDENT betermett, ami egy család fenntartásához kellett, nemcsak szőlőt és bort, hanem a közte lévő 94 gyümölcsfa, meg a sorok közé ültetett zöldségféle (krumpli, bab, mák, zöldség, sárgarépa, stb.) nagy segítség volt a háború utáni ínséges időben, mikor nem lehetett semmit kapni, és ún. "cserevilág" volt, ha Te tudod, az milyen volt? Én a felnőttektől tudom. 
Csak hát ehhez a "dúskáló jóléthez" nem volt elég megörökölni a "birtokot", keményen dolgozni kellett annak, még a gyerekeknek is (!), aki a termést szerette volna élvezni.
Istálló híján kecskéink voltak, és azoknak a tején nőttünk fel.
Régen jó is volt, de ma már képtelen volnék meginni!:(((

Szóval szerintem meg is érdemli a nyomort az, aki lusta dolgozni!!!:(((
"ELVBŐL" nem dolgozni?! Ha-ha-ha!
Nevetséges. Az ilyen "elvek" inkább elvtelenségek, azaz logikátlanságok, neeeeeem?!:(
Sajnálom, de nem tudom őket sajnálni!:DDD
Ha szegény valaki, az nem jelenti azt, hogy lustának és ezáltal koszosnak is kell lennie.
Igénytelen emberek között utazni - BKV-Figyelő
Igénytelen utasoknak KI mer szólni, ha a jármű vezetője se törődik velük?

2022. 09. 26. 10:25

Kedves Holdfény!

Hát bizony kutya világ... De ez csak részben az önhibájuk következménye. Nagyobb részben a társadalomé. Még akkor is, ha első látásra nem úgy tűnik. Mert ahol az élet nem ismerhet (mert nem talál kiutat) más célt, csak a puszta létfenntartást "valahogy", ott bizony a norma ez lesz, bárhol legyen is a világon. Teljesen mindegy, hogy a brazil favellák, vagy éppen a francia clochard-okról van e szó. 

2022. 09. 22. 16:56

Nos, nekem úgy tűnik, legkevésbé az iskola nevel!
Sokkal inkább a "visszahúzó környezet"!:(((
A haverok, a szülői ház, meg hát van, ahol "SOK A ROKON", s van, aki bosszút álljon azokon is, akik el szeretnének menekülni a káros környezetből:
DE!... "Megtalállak!" - ismerős?!

Nyomortelepek Magyarországon!!! 2020-ban így élnek emberek: Megrázó 18+  képsorok!!! - Hitel fórum - családi pénzügyek
Nyomortelepek Magyarországon 2020-ban!
"Kutya egy világ" uralkodhat itt!:(((

2022. 09. 22. 12:53

Hát lehet, én nem tudom... Ismertem pár renitenskedő alakot, aki teljesen normális felnőtt lett, és pr teljesen szelídnek tűnő gyereket, akikből borzalmas felnőtt lett. Mert ugye, nem csak az iskola nevel, hanem az otthon (és néha micsoda otthon) is, meg az utca is... 

2022. 09. 21. 17:07

Jobbat nem is tehettél volna nevelés címén, mint ahogy cselekedtél.
Igen, általában az anyák a "nevelősebb" típusok, talán mert aggódóbbak, és nem szeretnék, ha a csemetéiket bármilyen vonalon csalódás érné.
Pedig nem árt egy gyerkőcnek sem az, ha a SAJÁT kárán tanul meg ezt-azt...
Igaz, gyereke válogatja, melyiket milyen megpróbltatásnak lehet kitenni?...
Nagyon fontos az iskolában, az osztályokban is, hogy MILYEN A GYEREKANYAG?!
Bocs ezért a ronda kifejezésért, de nekünk is pont ezzel a kifejezéssel magyarázták pedagógiai módszertan órákon, hogy milyen a "felhozatal" gyerekből, s azokkal miként a legeredményesebb a bánásmód.
Van, ahol a legszigorúbb fegyelmezés se használ, van, ahol meg nincs is szigorra szükség, de ez elég ritka, egykét renitenskedő gyerek mindig akad.
Ezekből lesznek majd a sport arénák szurkolóinak kemény magjai:
Csoda a Nemzetek Ligája nyitányán: Magyarország – Anglia 1-0! | Mandiner

2022. 09. 21. 12:30

Köszi, bár ha úgy veszem, semmi extra részem nincs benne. A hagyományos értelemben véve nem "nevelem" őket, az édesanyjuk inkább. Én csak beszélgettem velük, meg elmondtam, minek mi lehet a következménye. Tanácsod soha nem adtam, esetleg, nagyképűen szólva, megvilágítottam több lehetőséget... De soha nem voltam a "szigorú atya" akire hivatkozni lehetett volna, hogy "majd megmondom apának". Mert a nejemmel mindent elmondtunk, amit tudtunk, egymásnak, kivéve a szigorúan titkos dolgokat, hogy pl. milyen ajándék készül anyák napjára. És a gyerekeink a mai napig nyiltak velünk, még ha kellemetlen dolgokról is van néha szó... 

2022. 09. 20. 15:49

Gratulálok a gyerekeidhez Dmolnár!:)))
Úgy tünik, nem estek az almák messzire a fájuktól!:)))
Jó érzés az egy szülőnek, ha sikerül talpig becsületes, bátor EMBEREKET nevelnie a csemetéiből, olyanokat, akik remekül megállják a helyüket ott, amire vállalkoztak.
De más lenne a világ, ha ez mindenkinek sikerülne!

2022. 09. 20. 12:11

Hát igen, az "engedelmes" "jó" gyerekek, akikkel soha semmi gond, nos azokból általában nem lesz semmi...Szerencsére az én gyerekeim nem olyanok. Csintalanságra kaphatók voltak, persze soha nem léptek át egy határt, bár feszegették. De hát egyszer-kétszer koppant a fejük a falon.... :0)) Mindkettő teljesen normális és célratörő emberke lett, a maguk területén (sajnos a zenében nem) kitünők... (Mindkettő tanít, no pláne a nejem is tanár, szóval tudom, milyen nehéz hivatás ez...) 

2022. 09. 19. 22:50

Hát valóban, nem könnyű feladat az ilyen "renitenskedő kis svölvények" oktatása, nevelése egyik pedagógus típusnak sem.
Jómagam azt tapasztaltam az ötven éves zenetanárságom alatt, hogy azokból a gyerekekből lesz bátor, kitartó, és ún. "bevállalós felnőtt", akikkel nem könnyű bánni az iskolai éveik alatt.
Hoztam egy filmet, nemrég láttam a tv-ben, ez jó példa erre:
https://videa.hu/videok/film-animacio/a-parizsi-vonat.-2018.-hd-akcio-drama-thiller-DqnrsuxDLUm0M7Ne
A címe: A párizsi vonat.
Három kis surmóról szól, akik valamilyen magatartási viselkedésük miatt folyton az igazgatónál kötöttek ki.
És mit tesz isten, felnőtt korukra éppen az ilyen rendhagyó viselkedésük miatt vizsgáztak bátorságból kitűnőre egy terroristával szemben a vonaton.
Thalys attack: Lawyer criticises Clint Eastwood film - BBC News

Hát igen! Nem tudhatjuk sosem, "miből lesz a cserebogár"!
Amint említettem, én is jobban szerettem az olyan tanítványokat, akik bátrak, szókimondók voltak, s nem aludt meg a szájukban a tej.
Az ilyen gyerek jó zenész lesz, ha tehetsége is van hozzá, mert van vér a pucájában, nem ijed meg, ha szólót kell játszania egy hangszeren, vagy alkalom adtán szólót kell énekelnie a kórusban.
A határozott fellépés fél siker!:)))
https://www.youtube.com/watch?v=n_EPA2rhS5w
Legyetek jók ha tudtok
Legyetek jók ha tudtok teljes film magyarul hd

2022. 09. 19. 11:47

Szó nincs róla!

Se zenetanárnak, se egyéb pedagógusnak nem felel meg mindenki. Igaz, vízvezeték szerelőnek sem, habár ez határozottan egyszerűbb műfaj. De a tréfát félretéve, minden pedagógus munkája tiszteletet érdemel, mert oktatni, tanítani és nevelni... Hát az nem egy könnyű feladat. Sőt, magamat ismerve, számomra a lehetetlenséggel határos... 

2022. 09. 16. 19:37

Kedves Dmolnár!
Hallgasd csak ezt a GYÖNYÖRŰSÉGET!
Tudod, ez a Trinity-i atomrobbanás, a Fathman!:(((

Index - Nagykép - Amikor először kelt fel kétszer a Nap
Amikor először kelt fel kétszer a nap...

Ez a vonószenekari mű az egyik KEDVENCEM, ki nem hagynám, hogy megfosszalak Téged is tőle, a vonószenekariművek egyik hírhedt XX. századi vonószenekari művétől:

https://www.youtube.com/watch?v=2n7WK3v8MAc
Krzysztof Penderecki  Treno a las victimas de Hiroshima (1960.)

Partitúrás változatot hoztam, hogy lásd, milyen meghökkentő kottaírással lehetett ezt lejegyezni...

Akinek még ettől se áll fel a szőr a hátán, az abszolúte szőrmentes!:DDDD

2022. 09. 16. 19:05

"Itt bármikor el tud helyezkedni bárki, bármilyen végzettséggel. Még zenetanárival is... :0))
...
miért ne derogálna felsőfokú képesítéssel szalag mellett dolgozni? Hát tán azért tanult nyolc év helyett tizenhetet, hogy utána a nyolcosztályos munka jusson neki? De ma már azért nagyon nem kell elmenni a szalag mellé, legfeljebb a pedagógusoknak, meg a többi közszolgának, ha megakarnak élni..."

Ájjájjj, de viccesnek teccik tudni lenni?!...
Ha-ha-ha-ha!
Majd megpukadtam a röhögéstől!:P:P:P
joy emoji sticking out a tongue 1 - Clipart World

Látom már, hogy TE IS azt hiszed, zenetanárnak BÁRKI megfelelhet! :DDD
Hát fatális tévedésben vagyol, mert ha valaki lelkiismeretesen és szakszerűen akar valakit megtanítani zenélni, főleg, ha nem a gyerek szeretett volna zenét tanulni, hanem az illetőt a drágalátos anyuka íratta be zeneiskolába, mondván, OTT JÓ HELYEN lesz, mert vigyáznak rá, fűtenek rá (manapság ez se utolsó szempont!!!!:P), és SZÉPET is fog tanulni, hááááttttt... Én nem irigyelném azt a tanár bácsit, nénit...
Megnézném ezt a gyereket 2- 3 év múlva!:DDD
Az anyukát viszont még az első - mondjuk, hegedű vagy oboa gyakorlás után, hogy az lesz-e még a véleménye, SZÉPET fog tanulni!:DDD ;o)
https://www.youtube.com/watch?v=GXMcXHIUN1M
Téglás Botond, óvodás hegedű órája

Hegedű játék: Hogyan tanulhatjuk meg, hogyan kell játszani? Tanulmányok és  tanulási gyakorlatok. Hogyan tartsuk meg a hegedűt? Nehéz felnőtteket és  gyermekeket játszani? Fogadások kezdőknek a semmiből

Muziek in de middeleeuwen | Musica Antiqua

Egyébként itt is munkaerőhiány van, de nem csoda, hisz a dorogi szénmedencében vagyunk...

jadzia

2022. 09. 15. 19:49

Lehet, hogy egy kép erről: kutya és , szöveg, amely így szól: „KövetkezÅ megálló: a gazdi kanapéja”

2022. 09. 09. 11:54

Hát speciel most már az ország jelentős részén ez nem igaz. Aki akar, az tud is dolgozni. Kivétel pár régió északon, keleten és délnyugaton. Mert azokon a területeken valóban kevés a munkalehetőség. De egyébként? Itt bármikor el tud helyezkedni bárki, bármilyen végzettséggel. Még zenetanárival is... :0))

Amúgy meg miért ne derogálna felsőfokú képesítéssel szalag mellett dolgozni? Hát tán azért tanult nyolc év helyett tizenhetet, hogy utána a nyolcosztályos munka jusson neki? De ma már azért nagyon nem kell elmenni a szalag mellé, legfeljebb a pedagógusoknak, meg a többi közszolgának, ha megakarnak élni...

2022. 09. 08. 17:18

No igen, és miért?
Mert mindenki félti az állását!
Elég disznóság, hogy meglett, erős (általában középkorú) férfiakat és nőket az idős SZÜLŐKNEK kell eltartania, mert folyton munkanélküliségben van részük.
Igaz, a felsőfokú végzettségűek jelentős részének derogál a szalag mellett betanított /operátori?!:(((/ munkakörben dolgozni...
Manapság két szó jellemző a munkanélküliekre: Túlképzett, vagy alulképzett...
És ugye a rendőr se nézheti már, kinek nincs munkahelye, s főleg, hogy MIÉRT?!:(((

2022. 09. 06. 12:17

Az az igazság, kedves Holdfény, hogy nálunk a szakszervezetek jó negyven évig a kormánnyal partneri viszonyban lévő tanácskozó testületek voltak. A gyárakban pedig a képviselőik (igaz, legtöbbször az MSZMP által jóváhagyott és MSZMP tag) is bent ültek minden fontos megbeszélésen és bizony elég rendes jogaik voltak (egyetértési jog, tanácskozási jog, és néhány esetben vétójog). 

Az új rendszerben azonban a dolgok nem úgy működnek, mint előtte, de a régi rendszerben felnőtt képviselők ezt képtelenek felfogni, mert azt hiszik (mondjuk ebbe a hülye hitbe ringatta magát majd mindenki a rendszerváltáskor) , hogy hát először a tárgyalás, meg mifene és ha az nem sikerül, hát akkor ugye nincs mit tenni. Ha meg nem szabad sztrájkolni !?) akkor bizony nem szabad... Hát azért megnézném, hogy egy angol, vagy egy francia munkás (alkalmazott, tökmindegy) mit mondana erre... 

A szakszervezeteknek nagyon is fontos szerepe kellene, hogy legyen nálunk is, csak hát nincs (Jó, ebben "bűnösek" a dolgozók is, mert kevesen merik felvállalni az ütközéseket)

2022. 09. 05. 13:49

2005... Hát igen, a benne lévő szakszervezetekkel kapcsolatos tartalom nekem is igen "ideálisnak" tűnt!:(((
De úgy gondoltam, hogy amit fent hagynak a neten, az még (tán...) érvényben van.
De látom - a szavaiddal élve -, EZ NINCS ÍGY!
Illetve ha mégis fent van, akkor célzatosan, valakiknek érdekében áll, ahogy Te is írtad, kiknek, s miért?!:(((

Volt nekem egy "echte" német vejem (sajnos, időnek előtte elhunyt...), aki mikor először járt nálunk Magyarországon, éppen akkoriban volt az ELSŐ komolyabb sztrájk, asszem, a taxisok zárták le a hidakat Pesten 1990 október 26-án. "Taxisblokád" néven híresült el.
Itt vannak a részletek:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Taxisblok%C3%A1d

Nos, a vejem azt mondta, a magyarok NEM JÓL CSINÁLJÁK A SZTRÁJKOT!
Szerinte nemcsak a taxisoknak, hanem az ÖSSZES közlekedéssel kapcsolatos foglalkozású embereknek (vonat, repülő, autóbusz, stb.) le kellett volna állni, s ezzel TELJESEN lebénítani az országot!
Ennek lenne hatása, de így az egész csak olyan "tessék-lássék" módozat volt, aminek a hatása is olyanra sikerült.

Hát igen...
Van egy vicc - mert a magyarok mindenből viccet csinálnak! - ezzel kapcsolatban:

Mi fölösleges a világon?
A férfiaknak a mellbimbó, és a SZAKSZERVEZET!;O)

Hát úgy tünik, hogy EZ A VICC NEM VICC, hanem nagyonis IGAZ!:(((

Törpemalac és egy félmeztelen férfi - Megvan 2017 legjobb naptárja -  Kapcsolat | Femina

2022. 09. 05. 11:18

Ez 2005-ben született cikk, a nagy fellendülés idején, mikor azt hitte valamelyik (sok) eszement nagyokos, hogy a tőke, meg a munkás kéz a kézben járnak... Azóta kiderült, hogy ez sehol sincs így. A tőke járja a maga útját a maga törvényszerűségei szerint, a munkás meg vagy tud érdeket érvényesíteni, vagy nem... Persze a tőke és az érdekeit képviselők részére az ilyen fejtegetések rendkívül hasznosak, mert leszerelik (vagy legalábbis az a szándék, hogy leszereljék) az alkalmazottak érdekérvényesítő képességét...

2022. 09. 05. 0:41

Úgy látszik, sok-sok különbség van a kapitalizmus, meg a VAD kapitalizmus között.
Lásd:
https://www.vg.hu/velemeny/2005/01/a-szakszervezetek-es-a-penzugyi-kapitalizmus