Kutyás topik

Kutyás topik

Törölt felhasználó #976
2010. 10. 24. 15:32

Az én kívánságomra:))

2023. 01. 09. 19:54

Nekem is van egy ilyen érzésem!:(((

 

2023. 01. 09. 9:59

Itt vagyok, itt vagyok, rossz pénz nem vész el. Csak hát lévén a család hölgytagjai pedagógusok (jó, a kisunokám még nem az), hát kiélveztük az együtt tölthető időt... 

Amúgy meg és tulajdonképpen elsősorban BÚÉK!. Bár gyanítom, ez csak kívánság marad... 

2023. 01. 07. 19:21

Én is nagyon megörültem neki, mikor felfedeztem!:)
Már csak dmolnár barátunk kerülne elő, mert én hajlamos vagyok mindig a LEGROSSZABBRA gondolni...


2023. 01. 07. 15:10

És tényleg működik! Előző bejegyzésemet korrigálnom kellett, és sikerült! 😍 Nagyon örülök neki, köszönöm! 🙂

2023. 01. 07. 15:08

Kedves Holdfény!

Köszönjük ezt az érdekes írást a Frakk sorozatról! Nagyon szerettem én is gyerekként, sőt, mai napig is szívesen nézem ezeket a meséket! Lányaim is szerették, volt DVDn. Rengeteg munka lehetett az akkori technikával, papírból, ollóvágással elkészíteni egész történeteket! Egyébként Bálint Ágnessel hosszú éveken keresztül egy levelező barátság kötött össze, amit még innen, Németországból is folytattam, amíg lehetett, meg is vannak még a levelei. Nagyon kedves leveleket irt nekem mindig, Barbara nevű unokája velem egykorú és róla is írt. Milyen jó, hogy anno meg lett mentve az a szerencsés vizsla az állatkísérletek borzalmai elől, így nem csak ő profitált, hanem egy egész nemzedék gyerekei is, akik a Frakk meséken nőhetett / nőhetnek fel! 

2023. 01. 07. 13:46

Valóban létezett Frakk, a macskák réme: Bálint Ágnes vizslájának története  - Az Én Kutyám

https://www.azenkutyam.hu/elet/frakk-a-macskak-reme/

Valóban létezett Frakk, a macskák réme: Bálint Ágnes állatkísérletekre szánt vizslájának története

Szinte nincs olyan magyar ember, aki ne látott volna legalább egy részt a Frakk, a macskák réme című rajzfilmből. Azt viszont kevesen tudják, kiről mintázta Bálint Ágnes a híres magyar vizslát.

Idén 48 éve, 1972. december 23-án került először képernyőre a Frakk, a macskák réme című mesesorozat. Az első rész a Cicavízió nevű tévéműsorban kapott helyet, és rögtön elnyerte a közönség tetszését. A történetet bizonyára mindenki ismeri, de röviden összefoglaljunk annak, aki mégsem:

A mese Károly bácsiról és feleségéről, Irma néniről szól, akik nyugdíjas napjaikat töltik két lusta macskával, Szerénkével és Lukréciával. Károly bácsi nem szívleli a cicákat, mert nem egerésznek, csupán henyélnek egész nap, számára haszontalanok. Az utolsó csepp a pohárban, amikor Lukrécia elfoglalja szeretett karosszékét. Szerencséjére éppen akkor jelentkezik egy régi osztálytársa, aki külföldre költözése miatt nem tud tovább gondoskodni Frakkról, a magyar vizsláról. Károly bácsi hazaviszi az ebet, hogy megregulázza a lustálkodó macskákat. A furfangos cicák folyton borsot törnek a kutya orra alá, de őt sem kell félteni, ha ravaszságról van szó.

A papírkivágásos technikával készült rajzfilm forgatókönyvét Bálint Ágnes írta. Korábban olyan klasszikus mesesorozatokon dolgozott, mint a Kukori és Kotkoda, Mekk mester, Kockásfülű nyúl, Mi újság a Futrinka utcában? vagy a Pom pom meséi.

Frakk történetét két kutya is ihlette. Az egyiket szintén Frakknak hívták és édesanyja mesélt róla Ágnesnek. A magyar vizsla a szomszédban lakott, és folyton átjárt a család kertjébe rosszalkodni.

A történetet egy másik vizsla is inspirálta, ő talán nagyobb hatással is volt az írónőre. Ágnes veje, Dr. Sárvári András az orvosi egyetemen találkozott először az ebbel. Egy sintértelepről került oda, hogy különböző kísérleteket végezzenek el rajta. Az ilyen kutyáknak mondani sem kell, szörnyű sorsa van és gyakran kínok között veszítik el életüket, hosszas szenvedés után. András annyira megkedvelte kórház udvarán lévő vizslát, hogy megvásárolta a sintérektől, és hazavitte.A bonyodalom akkor kezdődött, mikor a férfi kutyájával az írónő családjához költözött. A házban azonban két macska is lakott, akiket nem igazán szívlelt az újdonsült falkatag. A kutya rendszeresen megkergette a cicákat, ami remek ihletet adott az írónőnek.

Frakk a Macskák Réme – Művelt Eb. Mese online | Napi Mesék

A sorozat cselekménye a tipikus kutya-macska kapcsolatot mutatja be, rendkívül humorosan és kedvesen. Persze a két faj sosem jön ki túl jól egymással és mindig a másik bosszantásán jár az eszük, de előfordul az is, hogy összefognak. Irma nénit sokszor vádolja férje, hogy elkényezteti Szerénkét és Lukréciát. Ennek ellenére Károly bácsi sem tudja sokszor megállni, hogy ne tegyen szeretett kutyája, Frakk kedvére. A mesesorozat lassan ötven éves, de sikere a mai napig töretlen. Bármelyik gyermek számára garantáltan örök élményt nyújt.
Frakk, a macskák réme: érdekességek a sorozatról
A "főhősök"!:DDD

jadzia

2022. 12. 11. 19:32

Lehet, hogy egy mém erről: egy vagy több ember, kutya és , szöveg, amely így szól: „Meglehet, hogy néha koszos, büdös vagy éppen zaklat, mikor semmi kedvem hozzá... LIKED.HU ...de aztán mindig eszembe jut, hogy ez az idióta végül is a gazdám, és úgy szeretem őt, mint a saját családomat.”

2022. 11. 22. 13:30

Meg gondolom, inkább már NEKIK volna mesélni valójuk!;o) :P

2022. 11. 22. 11:19

Mi se szoktuk volna, ha nem jöttek volna... 😀 De jöttek, kérdezés nélkül... Persze, hogy jó lenne, de még mennyire. Csak hát már túl nagyok, így nemigen férnénk el... 😀  

2022. 11. 21. 13:41

Hát igen... Imádjuk őket (őt, mert egyke a drága...), bár mi nem szoktattuk az ágyunkba (anyám tanácsára), de ez nem jelentette azt, hogy kevésbé szerettk volna.
De ha az IDŐ kerekét vissza lehetne forgatni, megtennénk, ugye? De sajnos nem lehet!:(

2022. 11. 21. 12:14

Áááá... Tudom ma is, milyen istentelenül álmos voltam, és mennyire szerettem volna tovább aludni. De a két kicsi, mellém bújva (az anyjukat hagyták aludni...) nagyon, de nagyon jó volt és persze olvastam az aktuális mesét... Én majdhogynem inádtam őket (és majdhogynem imádom őket mai is)

2022. 11. 17. 14:21

Hát igen, az IDŐ mindent megszépít!:)))
Persze - köztünk legyen mondva! - jó is lenne, ha MINDEN szép lett volna, de sajna, NEM MINDEN VOLT SZÉP!
De az emlékezet ugye...
https://www.youtube.com/watch?v=UEvmxhNeMpk
Csak a szépre emlékezem - Ákos Stefi
Ákos Stefi | Discography | Discogs
Ákos Stefi
És akik sokszor kísérték:
1959 Orchester Holéczy jazz zenekar fotója (Holéczy Ákos, | Darabanth  Auctions Co., Ltd.


2022. 11. 17. 12:23

Hát én azt nem tudom, de úgy van, ahogy írod. Mikor a gyerekek még kicsik voltak, szombaton és vasárnap (!), reggel hatkor már az ágyunkban voltak, és ment az "apa mesélj" (mondjuk a könyvet is hozták, mentségükre legyen mondva)... De szép is volt...

2022. 11. 16. 12:33

Hát igen, ez a feneség ebben az aludni tudásban, vagy nem tudásban, hogy mikor kéne - pl. kisgyerekkorban délután, vagy este 8-kor, meg még hajnali 7-kor -, akkor nem akar az a bides kölök aludni az istennek se! 
De mikor már iskolás lesz, akkor meg alig lehet reggel 7-kor felébreszteni, mert menni kell a suliba!:(((
Felnőtt korban ugyanez a helyzet: Ha tudjuk, hogy korán kell reggel kelni, este 11-kor még fenn pirincsolunk, vagy éjjel se szó, se beszéd, felébredünk, s nem tudunk visszaaludni, csak akkor, mikor meg már hamarosan fel kell kelni!:(((
Hogy a franc essen belé, miért ilyen hülye az alvást irányító agyközpontunk?!:(((

Miért nem alszik a baba? | Vital.hu

2022. 11. 16. 12:07

Na igen... Ámbár én nemcsak a gyereksírásra ébredtem fel anno, hanem már a kezdő nyöszörgésre is, de a horkolásra is... Nem vagyok túl jó alvó, pedig úgy harminc éves koromig akár tízig is húztam volna a lóbőrt...

2022. 11. 15. 23:08

Hát igen, főleg a férfiak agya "másképpen jár", mint a nőké.
Pl. a gyereksírásra felébredünk, az apucika hortyogására meg nem!:DDD


2022. 11. 15. 21:15

Hát sajnos az én agyam nem olyan... Én felébredek az erős horkolásra... Viszont vissza is tudok aludni, kivéve, ha valamin pörög az agyam...

2022. 11. 12. 20:27

Engem sem idegesített az óraketyegés, csak éjszaka a bimm-bammozás volt zavaró, ugyanis elég ébren alvó voltam világ életemben, s mindig felébredtem keresztanyáméknál rá, pedig nagyon szép hangja volt, csak sajnos nem mindig tudtam visszaaludni. Nappal viszont én is élveztem azt a csengő hangot. Mikor már tanultam zongorázni, megállapítottam, hogy tiszta kvartot játszik: dó - szó, dó - szó,...
Az óraütés előtt adott egy fura sercegő hangot, és már tudtam, jön a bimm-bamm!:)))
Ez az óra nem volt ilyen rusztikus, nem volt ingája, "csak" afféle asztali óra volt, de a hangja nagyo szép volt. Ilyesmi volt:
bim-bam óra - Budapest XIX. kerület - Ékszer, Óra
Ott elől van egy lik, ott kellett felhúzni valamiféle kulccsal.

Horkolás:
Talán írtam már, engem a férjem horkolása nem zavart, bár nehezebben aludtam el, ha horkolt már, mikor én is lefeküdtem. Viszont éjjel nem ébredtem fel rá, olvastam, vagy hallottam, állítólag az AGY oyan, hogy képes "kiszűrni" a számára gyakori ismerős zajokat (Ezt tudom, micsoda, nem érdemes figyelni rá! - mondja magában az AGY!:DDD), tehát ilyen a horkolás is.

2022. 11. 11. 12:26

Óraketyegés, mint idegesítő hang? Sajátságos... De hát kit ez zavar, kit meg az. Nagyapáméknak is volt egy ménkű nagy ingás faliórájuk, hát én azzal alig bírtam kiskoromban betelni. Hogy azután hová lett, a jó isten tudja, de engem nem zavart a hangja. Meg a kakukkos óráé se (az anyósoméknak volt). Ellenben a horkolást azt nem tudom megszokni. Érdekes, mert édesanyám kutyája is horkol (mióta megöregedett), de az övé kifejezetten megnyugtat... Furcsa állat az ember...

2022. 11. 10. 17:03

Látod, erre már nem emlékszem, újra kéne olvasni, de annyi mindent még nem is olvastam, itt sorakoznak a könyvek, és sok-sok könyvet szeretnék újra olvasni, filmeket újra nézni, de hát az IDŐ nem vár, csak körbe-körbe jár!:'(

A hugiéknak hasonló faliórájuk van, még jó is, de nem járatják, a sógort idegesítette az állandó ketyegés és a bimm-bammozás.
Én is olyan faliórát kértem a nagy szobába, amelyiknek még a másodperc mutatója se ad hangot, hanem egyenletesen és csendben mozog körbe.