Macska topik

Macska topik

2010. 10. 24. 13:28

Közkívánatra:)

2021. 03. 24. 17:46

Érdekes, ezt a kilónyi KOSZ megevését évente én is hallottam!:DDD
Úgy látszik, igaz annak a feltételezése, NEM HELYES a kisgyereknek a teljesen steril környezet, mert az gátolja a szervezetét a természetes immunitásának a kialakulásában.

Más:
Az imént ide-oda szörfözgetés közben találtam itt "véletlenül" (ami tudjuk, NINCS!) egy még érdekesebb dolgot, amiről eddig én semmit se tudtam:
https://gyorihirek.hu/februar-17-a-macskak-vilagnapja/
Azt mondják, a macskáknak kilenc élete van, így minimum két világnap dukál nekik. Lehet, hogy nem ezért, de mégis van két ilyen: február 17-én tartják a Macskák Világnapját, a Macskák Nemzetközi Napját pedig ma, augusztus 8-án.
Ééééés... tovább is van, mert nézzétek csak:
https://index.hu/mindekozben/poszt/2017/10/27/na_es_azt_tudtak_hogy_ma_van_a_fekete_macskak_vilagnapja/

Le a rasszizmussal, a babonákkal!
Minden macska ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, akármilyen színű, mégis a menhelyek szerint a fekete cicákat a legnehezebb örökbe adni, mert az embereknek egyszerűen nem kellenek!
Pedig szépek ezek a miniatűr párducok, gyönyörű a szemük pl.:
fekete-macska,hiedelem,péntek 13,babona, | Kreatív Magazin

Sátánista szeánszok miatt veszélyben a fekete macskák - Dívány

www.bluestones.eoldal.hu - Képgaléria - Feliratos képek - Ha egy fekete  macska

Itt van egy jópofa versike "Rímhányó Romhányitól":

Most farsangra és a macskák világnapja alkalmából: macskák, cicák - feketék  vagy nem... - Mindörökké Off

Tény, hogy nekünk gyerekkorom óta mindig voltak macskáink, gyakran 2-3 is, de a fekete macsokkal valahogy sosem volt szerencsénk, mindig volt valami bosszantó tulajdonságuk, vagy olyan tevékenységük, amit a többi fajta nem csinált.

Az Ecology Global Network becslése szerint mintegy 600 millió macska él a világon. Ez a szám magában foglalja a kedvtelésből tartott háziállatokat, a kóbor és a vadmacskákat is. A legtöbb házi macskát az Egyesült Allamokban tartják – közel 90 milliót -, majd Kína, Oroszország és Brazília következik. Magyarországon körülbelül hárommillió házi macska él.

A macska háziasítása mintegy 10 ezer évvel ezelőtt történt meg. A legkorábbi lelet egy ciprusi emberi sírból került elő, melyben egy felnőtt ember és egy macska csontjait találták meg a régészek. A lelet mintegy 9500 éves. (!)

2021. 03. 23. 11:08

Sajnos ilyen is van... De hát ha nem kedveli a cicákat, akkor nem kedveli (bár nem tudom, mi az, amit egy macsekon nem lehet kedvelni), és bizony  az emberi természet ilyenkor képes sokmindenre. No persze az is lehet, hogy tényleg allergiás. Mint ahogy a kisunokád is, azaz valakitől csak örökölte. Amúgy csak gondolom, hogy eléggé steril környzetben élhetnek, és távol voltak eddig mindenfajta hasonló "szennyezéstől". Anno dacumál, a doktorbácsink azt mondta, hogy minden normális kölyöknek meg kell enni a maga évi egy-másfél kiló kosz adagját, a macska és a kutya pedig igenis játszon a gyerekkel... Úgy is lett, nem is allergiás egyikük se, se kutyára, se macskára...

2021. 03. 23. 11:04

Hát pedig ha megnézed a madaraidat a kertben, akkor könnyen megállapíthatod a különbséget... Ami meg a rigófüttyöt illeti, ahhoz még hűvös van és félig tél... De majd lesz az is, ha megjön a melegebb idő..

2021. 03. 22. 17:25

Hát nem is tudom... Ez a macska allergia nekem gyanús, hogy "lelkileg" annyira elutasítja a vejem, hogy képes még allergiás tüneteket is produkálni a szervezete (piros foltok). A kislánynak csak viszketései voltak...
Elolvasván a cikket, erről még jobban meg vagyok győződve!

2021. 03. 22. 17:21

Látszik, hogy ehhez én nem értek, mert biza nem vettem észre, hogy a képen lévők nem élő madarak...
Ma hajnalban is figyeltem, mikor kimentem a wc-re, ott hallani őket a legjobban, de nem énekeltek most sem a rigóim, igaz, volt vagy minusz 6-7 fok kint a kertben, ha a teraszon -5 volt!:(((
Úgy találom, hogy az idén télen is, mint tavaly, teljesen megfordult a február és a március!
Februárban olyan élesen sütött a nap, ahogy bevágott a konyhába, lejjebb kellett engednem a redőnyt, mert úgy belesütött a szemembe, hogy nem láttam a levest evés közben.

2021. 03. 22. 10:58

Szegények... Ámbár erre is van megoldás (Minden a macska allergiáról). No persze ez csak akkor működhet jól, ha mindenkiben megvan az elszántság....

2021. 03. 22. 10:55

Nos, én még feketerigó hímet fészken ülni soha nem láttam, de minden elfőfordulhat. Az persze igaz, hogy táplálja esetleg a tojót, meg később a fiókákat. A kép viszont a fekete rigó párról kissé izé.. Merthogy kitömött madarak... Sajnos nagyon látszik a testtartásukon.

2021. 03. 19. 22:58

Jut eszembe!
Írtam asszem itt valahol, hogy az unokáim, hogy így otthon ülésre vannak kárhoztatva a vírus balhé miatt némethonban is, szerettek volna egy macskát. S végre az eddig elutasító apuka is beleegyezett.
Nos, nagy herce-hurca árán sikerült is nekik egy fehér-fekete tarka cicust beszerezni. Vasárnap kapták, 3 éves ivartalanított nőstény cica, de már volt fialása kétszer. De sajnos, csak egy napot lehetett náluk, mert hétfőn kiderült, hogy az apuka és a nagyobb kislány is allergiás a macskára!:(((
Piros viszkető foltok jelentek meg rajtuk!
Na, KÉSZ volt a tragdia, mert a kisebb lány és az anyuka (a lányom) nem allergiás, de a többiek miatt nekik sem lehet cicájuk. A kisebb unokám sírt nagyon, mint a záporeső, és a lányom is sírva szállította vissza az egy nap alatt megszokott intelligens és okos, megkedvelt kis állatot!:(((

Mit lehet ilyenkor tenni? 
Én úgy tudom, hogy semmit, csak sajnálkozni!:'(
Jómagam nem is tudom, mi lett volna velem macskák nélkül, mert az életemben sokat voltam egyedül, főleg, mikor a lányunk elkerült itthonról...
Kampósféreg kölyök- és felnőtt macskáknál | Tudnivalók
Majdnem ilyen volt...

2021. 03. 19. 22:33

Én úgy tudtam, hogy amíg a tojók enni, inni mennek, addig a kakasok ülnek a tojásokon, hogy melegben maradjanak. Mintha hallottam volna ilyesmiről, bár lehet, hogy ez a rigókra nem jellemző...
Fekete rigó - 3D modell - Mozaik digitális oktatás és tanulás
A rigókakas itt a tojót a költés idején sem hagyja teljesen magára
Tök cukik lehetnek így együtt, kár, hogy bent rejtőzködnek a nagy dús tujáimban, és nem láthatom őket!:(((
Viszont nem tudom, mikor fognak énekelni, az idén még nem hallottam a hangjukat, talán azért, mert eléggé kellemetlen hideg van... Münchenben havazott a napokban, és ma is, azt mondta a lányom.
Tett is fel képet a facéra a havas kertudvarukról.

2021. 03. 19. 20:07

Úgy igaz. A tojó általában dísztelen (mert neki a tojásokon kell ülnie és rejtőzködni), míg a hímek pedig díszesek, mert rájuk "csak" az év egy szakában van szükség, utána meg előtte már nem.

2021. 03. 19. 7:02

Hát igen, ez is azt mutatja, hogy még a madarakról se itélkezzünk láttatlanban, mert csalatkozhatunk!:)))
Ez a fürdő szajkó pl. irtóra cuki:
https://www.youtube.com/watch?v=YRYLeTbDPFI
Fiatal szajkó fürdése

Ez a rigóvircsaft meg egyenesen fantasztikus! :DDD
https://www.youtube.com/watch?v=nRriv9nYKhY
Feketerigó fióka fürödni tanul 

Hi-hi-hi! Még "edző" is van, és ha jól sejtem, az itt tojó, mert a jelentéktelenebb szürke szín azokat jellemzi. A rigókakas pedig szép egyenletes fekete tollazatú élénk sárga csőrrel, ugye?
Fekete rigó nősténye / Fekete rigó / Madarak / Védett és fokozottan védett  állatok / Hortobágyi Nemzeti Park / Nemzeti parkok és élőviláguk / Kezdőlap  - TermészetBolond.Hu
Feketerigó tojó

Index of /Sources/Powerpoint/Verseny
Fekete rigókakas

2021. 03. 18. 11:09

Igen, ez szajkó, más nevén mátyásmadár. Nagyon szép is igen okos jószág, amellett hamar bizalmas lesz (ha olyan környezetben él),sőt, szemtelen. A hangutánzó képessége valóban közismert, én például vaskapu csikorgást hallottam tőlük művészi kivitelben. Amúgy a normál hangja valóban ocsmány. No meg jeles fészekpusztító is, mert ezt se szabad elhallgatni.

2021. 03. 17. 22:48

Hát a ti macsekotok egy jámbor állat lehet!:)))

Képzeljétek, ma délután megjelent egy igen szép és különös madár az etető kis házikó tetején, de akkora volt, hogy a súlyától megbillent rendesen a házikó, át is repült róla gyorsan a cseresznyefára. Elidőzött rajta egy kis ideig, gondolom, azt latolgatta, hogyan férhetne hozzá a nagy termetével az etetőben lévő szotyihoz, s így a párom meg tudta nézni a vadászlátcsővel, majd beazonosította a madaras könyvünkből.
Szajkó volt, vagy magyarul "Mátyásmadár":
Szajkó (Garrulus glandarius) - Egzotikus Madarak
A mátyásmadár, ami minden hangot szajkóz...
https://www.youtube.com/watch?v=QPsXrWzIQdc
Szajkó, Jay, Mátyásmadár 

Itt az egyik közeli szomszédnak van ilyen madara, bár én még nem láttam sosem, csak hallottam csérogni, és lehet, hogy annak a hangja (mely igen csúnya!) vonzotta ide.

2021. 03. 04. 14:20

Nálunk jelenleg három helye van. Nappal a pamlag támláján, este tévénézéskor (inkább úgy is lehetne mondani, lefekvés előőt) a pamlagon, éjszaka pedig a konyhai szőnyeg a konvektor előtt. Most mintha ennyivel meg lenne békélve.

2021. 03. 02. 15:06

Hmmmm. Hát az se lehet kellemes, az a nyálcsorgás!:(((
De legalább TE tolerálod, és alkalmazkodsz a helyzethez, belátva, hogy az állat az - bármennyire okos is, - azért nem "nem akar viselkedni", mert renitenskedik, azaz hogy csakazértis NEKI legyen igaza, hanem NEM TUD! Mert nem egy humanoid ész-lény!
Hanem "állat a'!" Ahogy a szabolcsból idekerült végszomszédasszonyom nevezi a háziállatait...
A párommal ellentétben TE látod jól a dolgot, mert vele sajnos én örök harcban állok az egy szem macskám miatt, ha megint ÚJ helyet keres magának, mert az előző már  a macsek szerint "piszkos" lett...

2021. 02. 24. 11:07

Hát a macsekoknak megvan ez a rossz szokása. A mienk is hol itt üti fel a tanyáját, hol ott. Mivel pedig a mérgezése óta (jóval több, mint tíz éve) folyamatosan folyik a nyála (ez maradt vissza) hát ugyancsak ügyelni kell rá, hogy a terítője oda kerüljön, ahol az új hely található. Néha ez nem megvalósítható, mert példának okáért a könyvespolc széle, vagy a lemezjátszó melletti hely, erre nem alkalmas, ilyenkor bizony el kell tanácsolni onnan őkelmét, ami persze sértődéssel és csúnya nézéssel jár...

2021. 02. 24. 6:57

Örülük, hogy tetszett!:)
Egyébként ez a franckapca macska megen ÚJ helyet eszelt ki magának!
Az előző helyről (macskaalmos tálca) bevette magát a mosdókagylóba, ahol pár évvel ezelőtt már előfordult, s számomra érthetetlen, mit szeret azon a hideg mosdókagylón?! 
Bár általában szeret a kerek edényfélékbe belegömbölyödve aludni...

Akkor régen úgy szoktattuk le róla, hogy megnyitottuk rá a csapot, és naná, hogy pánikszerűen menekült!
Most meg azt csinálom, hogy eleve vizet tartok a kagylóban, és mikor felugrik a kád szélére, s meglátja a vizet a kagylóban, sértődötten elvonul!:DDD

 

2021. 02. 22. 11:55

:0)

2021. 02. 22. 0:54

Ha-ha-ha!!!
Ez aztán igazi NŐI válasz volt!
CSAK!... :DDD

Erről egy vicc jut az eszembe:

Idegen koldus, avagy "Csak az anya biztos!"

"A gazdag kisvárosi házba bevetődik egy koldus. A családnál éppen keresztelő van, etetik-itatják a koldust is, majd megmutatják neki az újszlöttet, és lelkendezve kérdezik:
- Na, kire hasonlít a pici?
- Nem tudom, feleli a koldus -, nem vagyok ismerős ebben a városban, és itt CSAK az anyával volt szerencsém találkozni."

2021. 02. 19. 20:03

A válasz egyszerű... Csak... :0)