Macska topik

Macska topik

2010. 10. 24. 13:28

Közkívánatra:)

2021. 12. 06. 12:08

A macskafélék jó része nem alkot csoportot, így nem lehet őket úgy kezelni, mint a kutyákat, avagy az oroszlánokat, amelyek kivételek a macskák között, mert általában csoportosan élnek. Mert akik csoportban (falkában) élnek, azoknál van vezér, vagy más néven domináns (alfa) állat. A domonáns egyed az, amelyik úgymond, parancsol. De a macsekoknál ilyen nincs. Barátságból, jó falatért, a buli kedvéért megtesznek ők is sokmindent, de ez nem az a fajta teljesítés, ami a kutyára, vagy éppen az oroszlánokra jellemző. Nem parancsot hajtanak végre szolgalelkűen, hanem együtt játszanak a gazdájukkal... Aminek a vége lehet éppen egy mutatvány is...

2021. 12. 06. 12:03

Hát, csak feltételezések vannak, mert a macskák nem beszélnek... De ugye az ember gyerekével is előfordul, hogy a létrán igen gyorsan mászik felfelé, de lefelé már jóval ügyetlenebb... Hát ez van a macsekoknál is. Felfele látja az utat, de lefele nem... Lenézhet, de attól se lesz sokkal okosabb, mert közvetlenül maga alá nem lát, így nem tudja, hova is tehetné biztonságosan a hátsó lábait... Meg kell szoknia, hogy amerre felment, arra le is tud jönni, akárcsak az embernek...

2021. 12. 06. 12:00

Mit, mit.... Hát a képeket. Mert az iPad egy tablet, azaz számítógép és abnnak a monitorát nézi... Ha mozgó képek vannak rajta, akkor pedig miért ne érdekelhetne egy cicát?

2021. 12. 03. 18:21

Vajon a macskát MIÉRT nem lehet, vagy csak nagyon nehezen "idomítani"?!
Talán mert olyan öntörvényű?
Bár néhány mutatványra (vállra ugrás, kézen átugrás, no meg a szobatisztaság!) meg lehet őket is tanítani, de én úgy gondolom, csak olyan "mutatványfélére" lehet, amihez kedve is van őkelmének!
Volt itt egy szovjet cirkusszal egy macskaidomárnő, roppant bájos cicái voltak, és azok mindent megcsináltak neki, amit kért tőlük. Bár a "jutalomfalatkákat" igen sűrűn osztogatta nekik!:)))
Az idomárnő nevét sajnos már elfelejtettem!:(((

Bár ritka az ilyen, de azért létezik:
Menhelyi élet helyett cirkuszban lépnek fel Fatime cicái | BorsOnline
Fatima az ugrani hajlandó cicájával

Menhelyi élet helyett cirkuszban lépnek fel Fatime cicái | BorsOnline
Vajon ez a hópihécske is tud valamit, vagy csak szép?!;o)


2021. 12. 02. 14:05

Ez a fáramászás dolog a macskáknál számomra érthetetlen, mert ha fel tudott rá mászni, lefele MIÉRT nem tud?!:(((
Tűzoltók a megmondhatói, milyen sok ilyen esetük van:
Macskát hoztak le a fáról a tűzoltók - Eddig azt hitték, ilyen csak a  filmekben lehetséges | BorsOnline

Eddig azt hitték, ilyen csak a filmekben lehetséges!:DDD

Cuki fotók: kölyökcicát mentettek a tűzoltók | nlc
Kölyökmacskát mentettek a tűzoltók...

2021. 12. 02. 13:58

Nos, "szabad a gazda", MIT bámul a macsek olyan elmélyülten:
A fotó szerint iPad-et, ami nekem nincs, ezért halvány fogalmam sincs, MIT bámul rajta annyira?!:DDD

2021. 12. 02. 10:50

Igen, a macsekok minden olyan helyre, amibe bele lehetne bújni, megpróbálnak bebújni... Hogy ez azután arejtekhely keresés, vagy éppen a zsákmányszerzés ösztöne, a jó ég jobban tudja... Csak ugye néha kihalászni nehéz őket onnan, mint fiatalkorukban a fák tetejéről... 

2021. 12. 01. 22:02

Ettől a dobozzal játszó macskától mindenki jobb kedvre derül | Imádom a  Macskám

Hogy mit szeretnek ennyire a dobozon a macskák, fel nem foghatom! De a miénk is még a kicsibe is bele akarja magát préselni!:DDD

2021. 12. 01. 22:02

Na én megen jól összekevertem a házi kedvencek topicjait, bocsika!
Kutyául érzem magam miatta!:(((
Egy kis korrekció:
Már a macska is iPaddel játszik
Nos mit bámul a macsek olyan elmélyülten?

(Megjegyzés: Nekem nincs ilyenem...)

2021. 12. 01. 10:32

Hát igen, a kistermetű kutyusokat eredetileg általában vagy kotorékebnek tenyésztették ki, vagy patkányfogásra. Mindkettőhöz heves természetre és harckészültségre van szükség. No meg persze kellő agresszivitásra van szükségük, ha egy nagyobb testű kutyával találkoznának... 

Nem mellesleg az újfunlandi volt a szuper kedvencem... Mármint ha kutyákról olvastam, vagy a képeiket néztem. De sohasem volt ilyen és nem csak az ára miatt (egy vagyonba kerül), hanem mert ki tudná etetni, no meg mi lenne a kerttel, mert azért akármilyen nyugodt természetű, csak mozog és az a súly... No meg ki győzné állandóan kefélgetni, mert ha nem, akkor már nem úgy néz ki, mint a képen, hanem egészen máshogy... (nagyon finoman szólva). De tündéri jószág amúgy, mert volt alkalmam találkozni néhányukkal.. 

2021. 11. 30. 23:35

Örülök kedves Dmolnár, hogy ebben így egyet értünk!
Valóban a nagy testű kutyák jóindulatúak, egy kis csivavához képest legalábbis biztosan!:)))
Nem tudom, azok hogy tudnak olyan méregzsákok lenni?!:(((
Egy kertészeti boltba jártunk régen a férjemmel itt Esztergom-Kertárosban, hát azoknak volt két ilyen macskányi kutyájuk, ott ültek a pénztár mögött egy vesszőfotelban... Hát hogy azok mit műveltek, ha valaki odament a pulthoz, hát az az ortályozás, fogvicsorgatás félelmetes volt!
Nem is mertem én fizetni menni!:(((
Close-up of angry Chihuahua growling, 2 years old, in front of white  background

Viszont azokat a barátságos nagytestű kutyákat a férjem nagy maffancsoknak hívta!:DDD
7 nagytestű kutyafajta gyerekes családoknak | ZooZoo Portál

Újfunlandi
Jó természetű, barátságos, szelíd és könnyen kezelhető fajta. Ezt a kutyát angol telepesek nemesítették Új-Fundlandon, és őket tartják a retrieverek ősének. A vastagcsontú, masszív testfelépítésű kutya, előszeretettel használják vízi mentőkutyának. Emberekkel és állatokkal is remekül kijön, gyerekekkel jámbor és türelmes. Szükség esetén megvédelmezi családját, kiváló társ, él benne a természetes “mentési ösztön”.

Hosszúszőrű skót juhászkutya – Wikipédia

Hosszúszőrű skót juhász

Ez a vidám természetű kutya nyugodt és megbízható, ezért családoknak ideális, akár egészen kicsi gyerek mellé is. Igényli gazdája jelenlétét, szoros kapcsolatot alakít ki a szeretteivel, ezért nem ajánlatos elhanyagolni. Nagyon értelmes, szeret dolgozni, és kifejezetten jól viseli a nagyobb társaságokat is. Nem őrző-védő típus, de a család legfiatalabb tagjaira úgy vigyáz, mint a szeme fényére. Ha idegent észlel, készenlétbe helyezi magát, ám az ismerősöket barátságosan fogadja.

2021. 11. 30. 13:18

Hát mopszli nekem se kéne. Ellenben szeretem a tacskókat, bár ők se kimondottan szobakutyák, a vizslákat, a hatalmas kutyákat, mint a dán dog, vagy a bernáthegyi, és társaik, mert ezek kimondottan jóindulatúak. No meg perrsze a különböző foxikat... Meg hát a keverékeket, mert azok majd mind okosak és hűségesek...

2021. 11. 26. 16:27

A múltkor láttam egy filmet egy mopszról, az olyan dühödten esett neki a gazdija szőrös papucsának, óhatatlanul is az jutott eszembe, egy angóra macskát látott benne!:DDD
Hogyan szoktassuk le a kutyát a harapdálásról - Elektro-nyakörvek.hu

Hát ilyen kutya, ha még NEKEM fizetnének érte, akkor se kéne!:(((
Brrrrrrrrrrrrrrrr!!!

2021. 11. 22. 11:10

Kedves Jadzia!

Bizony ez így van, de hidd el, ugyanez érvényes a kutyusokra is... Mondjuk nincs szétkapart alom, ellenben van szétrágott papucs... 

jadzia

2021. 11. 21. 20:01

Lehet, hogy egy kép erről: macska és , szöveg, amely így szól: „Sose dühöngj a kiszóródott alomdarabkák, a szétkapart kanapé és az összeszőrözött ruháid miatt, mert eljör az a nap, amikor túl sok hellyel az ágyadban és hatalmas űrrel a szívedben mindez elmondhatatlanul hiányozni fog. Macskavédő AASSN MAVED maved”

2021. 11. 19. 18:03


Nemzetközi Macskakiállítás és kisállat bemutatóHelyszín: Budapest, Lurdy ház; Könyves Kálmán körút 12-14.

A Macskamánia Egyesület Nemzetközi Macskakiállítást rendez 2021. november 20-án és 21-én Budapesten a Lurdy házban. A kiállításon naponta több száz különleges macska, gyerekprogramok, táp és felszerelés - vásár várja az érdeklődőket. A macskák mellett vadászgörények, tengerimalacok, sünök valamint egzotikus állatok is részt vesznek a rendezvényen. A táp és felszerelésgyártók óriási kedvezménnyel árusítják a termékeiket.
Közönség szavazat:
A közönség által legszebbnek ítélt cicák, külön díjazásban részesülnek!
Ketrec dekorációs verseny! (mindkét nap)
Nyitva mindkét nap 10-18.
Belépőjegy csak a helyszínen váltható!"

Soksok évvel ezelőtt, mikor még a lányunk is kicsi volt, mi is ellátogattunk egy ilyen kiállításra a fővárosba az ott lakó bátyámékkal együtt.
Hujjjujjjj!!!...
Hogy ott mennyi macska, és mennyi ember volt!:DDD
Bevallom, én nem tudtam volna közülük macsekot választani.
No meg nem is vagyok az ún. "pedigrés" macskák pártján.
Hallottam, nemcsak az áruk drága, hanem a fenntartásuk is:
Sok orvosi vizsgálat, ilyen oltás, olyan oltás!:(((
Még a fialásuk is bonyolult, legtöbb esetben császárral szülnek...

Nekünk mindig csak HÁZI macskáink voltak, és meg voltunk velük elégedve. Kedvesek, okosak voltak, és a nőstény cicák kitűnő egerészek is, a kandúrok általában lusták egerészni. A végszomszédunknál sajnos volt sok patkány is a disznók takarmányai miatt.
De az én cicáim azokat is megfogdosták, viszont nem ették ám meg, hanem dicsekedni idehordták őket a terasz lépcsőjére kinyiffantva (sokak szerint nekünk hozták ajándékba!:DDD), mindet kivétel nélkül fejtől-lábtól rakták sorba! Hogy méééér? Fogalmam sincs! De egy se volt fordítva téve!:)))

A mostanság legnépszerűbb macskafajta a BENGÁLI MACSKA:
Még itt vagyunk és más országokban is | Doctor Bengali macska tenyészet
Barna színű bengáli cica

bengal kitten in studio stock photo © cynoclub (#7844061) | Stockfresh

Szürke színű bengáli fajta macska


A márvány színű bengáli fajta igen ritka macska!... Ez a fajta ráadásul kék szemű!:)

2021. 10. 27. 19:41

A videók között balancározva egy macskás tematikás videóra bukkantam, íme:
https://www.youtube.com/watch?v=mpSxLJk2aCw
10 érdekesség a macskákról

Itt egy másik is:
https://www.youtube.com/watch?v=6fvRIHhECzw
23 Tény a Macskákról

 A perzsa macska színváltozatainak története - Macskafajták

Ez is érdekes lehet:

https://www.youtube.com/watch?v=-G01wgfp4bE
A macskatartás előnyei és hátrányai
Animals, cats, Maine Coon, nature, HD wallpaper | Wallpaperbetter

https://www.youtube.com/watch?v=iwKrE_01o00
8 Csodálatos Ötlet A Macska Tulajdonosok Számra

A tükörbe néző macsekoknál nincs mókásabb | Imádom a Macskám

A tükörbe néző macsekoknál nincs mókásabb ötlet!:)

2021. 10. 05. 11:31

:0)

2021. 10. 04. 21:34

Hja, jut eszembe!
Hogy MIÉRT szeretik a macskafélék a cirógatást?
Egyszerű! Amiért az ember:
MERT JÓÓÓÓÓÓÓÓ! ;o)
És a macska nagyon okos! :)))

Tudván tudja: 
"Ha simogatnak, fogadd el, ha ütnek, szaladj el!"
(Közmondás kissé szabadon...)

2021. 10. 04. 21:23

Kedves Dmolnár!
:DDD
A macska meg a cirógatás! Hihihi!
Tényleg, eszembe juthatott volna az ókori Egyiptom és a szentséges MACSKÁIK!;o)
Ha jól emékszem, a gabonatermesztőktől ered a macska háziasítása, és a túlságosan megszaporodott egerek miatt lett a macska SZENT állat, ezért tilos volt megölni, illetve súlyos büntetés járt érte...
Emlékszem arra is, hogy valóban, a "Nagy Macskák" is szeretik az ajnározást, láttam az "Elza, a vadon szülötte" c. filmet (A wikin "Szabadnak született"-nek írják, pedig az említett címre emlékszem), és abban volt, hogy Joy Adamsonnak volt a teraszon egy vesszőfotelja, amiben ülni szokott, s Elza  mikor már felnőtt súlyos oroszlánná cseperedett, egyszer akkor is felugrott Joy ölébe, és összetört velük az oroszlán súlya miatt a fotel, minek következtében elestek a teraszon!:DDD
Elza a vadon szülőtje 1966! Magyar szinkron. - indavideo.hu
"Elza, a vadon szülötte" film 1966.

Elza, a vadon szülötte (film, 1966) | Kritikák, videók, szereplők | MAFAB.hu
Elzát üvegből táplálták kicsi korában