Macska topik

Macska topik

2010. 10. 24. 13:28

Közkívánatra:)

jadzia

2021. 06. 19. 19:06

Lehet, hogy egy kép erről: vízesés és természetMartin Rak

jadzia

2021. 06. 19. 19:06

 Martin Rak

jadzia

2021. 06. 19. 19:05

Lehet, hogy egy kép erről: természet és famartin Rak

jadzia

2021. 06. 19. 19:04

Lehet, hogy egy kép erről: természet, égbolt és faMartin Rak fotó  cseh művész

jadzia

2021. 06. 18. 19:11

Chico Pinto on Twitter: "Ching Yang Tung… "ChingYang Tung

jadzia

2021. 06. 18. 19:11

Lehet, hogy egy kép erről: tó, természet és hegyChingYang Tung

2021. 06. 18. 12:42

Bizonyára igazad van, valószínűleg éppen egy tobozt lovasított meg a társától, és most megpróbál eliszkolni vele!;o)

2021. 06. 18. 12:23

Hááát.... így a mókusok nem játszanak, szerintem. Az egyik nagyon úgy néz ki, hogy éppen esésében van lefele...  

2021. 06. 18. 12:20

Nagyon szemtelenek... A bátyáméknál állandóan kirágják a szúnyoghálót (még a fémhálót is) és ha beszabadulnak a konyhába, akkor... Szóval lehet takarítani utánuk.

2021. 06. 14. 13:41

Jut eszembe!
Egyszer láttam a moziban egy remek lengyel film előtt (A gyilkos és a lány volt a címe, úgy emlékszem, Zbigniew Cybulski szerepelt benne, azóta is hiába vadászok rá, nem találom a neten sem!) egy kisfilmet Vivaldi Négy évszakára, és abban a TÉL c. hegedűverseny zenéjének I. tételére  egy mókus ugrándozott a havas fenyőkön, igen messzire is átugrott egyikről a másikra, bizonyára az elrejtett téli készletei után kutatott.
https://www.youtube.com/watch?v=ecKLLeF39Ro
Antonio Vivaldi (1678-1741): Négy évszak - TÉL I-II-III. tétel
(Kottás verzió)
A hóban játszó mókusoknál ma már nem lesz cukibb | ZooZoo Portál

Hóban játszó mókusok

89 Zbyszek Cybulski ideas | aktorzy, film, martin scorsese
Z. Cybulski lengyel filmszínész (1927-1967), Andrzej Wajda lengyel filmrendező (1926-2016) filmjeinek állandó szereplője.

Időközben mint megtudtam a netről: 
A hatvanas évek egyik legjobb lengyel játékfilmjének az 1963-ban Janusz Nasfeter rendezésében forgatott A gyilkos és a lány című alkotást tartják. Minden feltétel adott volt a sikeréhez: a forgatókönyvet a nálunk is híres krimi-szerzőként ismert Joe Alex írta – aki igazi nevén, Maciej Słomczyńskiként inkább Shakespeare- és Joyce-fordításaira volt büszke –, a főszerepet pedig Zbigniew Cybulski és Ewa Krzyźewska játszották.
/ Forrás: https://www.filmvilag.hu/xista_frame.php?cikk_id=3079/

2021. 06. 14. 13:20

Ja, az amerikai mókusok!
Hát igen, mondják, hogy eléggé elszemtelenedtek Amerikában, főleg a csíkosok. Ha jól tudom, nálunk nincsenek ilyenek. Ázsiában is csak Szibériában van csíkos mókusfajta.
Ez itt egy amerikai burunduk:
Csíkosmókus, alias burunduk - Kisemlős fajok
Helyes kis állat, kétségtelen, de ha szemtelen... akkor nem szeressem!:(((

2021. 06. 14. 13:05

Kedves Dmolnár!
Nagy az isten állatkertje, megférnek benne a vérengző sünhívő emberek is!:DDD
Mikor ide jöttünk lakni Dorogra, nekünk is volt sün az udvarunkon. Olyan aranyos kis csülkei vannak, ahogy kufercolt be velük a gyújtósnak összerakott venyige kévék alá, ahol tanyázott.
Eleinte ugyanis nem tudtuk, minek figyelnek annyira a macskák a venyigék alá... Aztán egyik este megláttuk őkelmét, hogy miféle szerzet is az, amely borzolja a macsok idegeit:
Ott csillogtak a kis tüskés szemecskéi a fűben.
Nem mondhatnám, hogy nagyon félt volna, ellenkezőleg! Érdeklődve nézegetett bennünket, aztán bement a vesszők alá.
Süni a kertben | Napocska

2021. 06. 14. 10:57

Kedves Napfény!

Hát az biztos, hogy a mókust nem azért szeretjük, mert annyira hasznos. Hanem inkább azért, mert nagyon jópofa és viszonylag könnyen szeklidül, ha olyan a környezete. Angliában, Oroszországban vagy esetleg az USA-ban, ahol nem bántják őket, a parkokban kézből etethetők, ámbár, sajnos, ők is bolhásak... Úgyhogy vigyázni kell, ne ugorjon át az emberre egy-egy potyautas...

2021. 06. 14. 10:54

Kedves Holdfény!

De, még borzalmasabb, hogy ezt el is hitték... Egy sün a kertben valóságos áldás (akárcsak a vakond) mert pusztítja a kártevőket. Persze az erdőben azért ő sem olyan "kedves", mert bizony ha talál gyenge nyúlfiókát, vagy földön lévő madárfészket, kirabolja azt is. Amúgy almát nem visz a hátán (a tüskéi nem is alkalmasak ilyesmire, hiszen lesímíva viseli őket, csak ha baj van akkor mereszti ki), viszont a gyümölcsöket is szereti. Édesanyám kertjében általában van sün, és ha van érett gyümölcs lehullva, szívesen járnak rá... Egyetlen probléma van velük, bolhásak, de kegyetlenül... 

2021. 06. 11. 20:38

Hát bizony, sok esetben van az embereknek bizonyos állatokról a mesék által idealizált elkèpzelése. Igen, a sün ragadozó, tűhegyes fogai vannak és leginkább állati fehérje kell neki. Ezért lehet őket például macska eledellel etetni. Rovarok, hernyók, giliszta, csiga, ilyeneket eszik.

És ki gondolná az aranyos kis cukimuki mókusról, hogy  nem csupán mogyorót meg diót meg fenyő tobozokat rágcsál, hanem bizony a madarak fészkét is szorgalmasan fosztogatja? Neki is szüksége van a növényi tápanyagok mellett állati fehérjére is, ezért hát nem csupán tojásokat lop ki a fészkekből, hanem lásd, fiókákat is.

Aki nem hiszi, íme egy idézet a wiki oldalról: "Tápláléka lehet toboz, fakéreg, növényi nedvek, bükkmakk, mogyoró, bogyók, gombák, rovarok, tojások és madárfiókák."

Mókus Wikipédia

 

 

 

2021. 06. 11. 17:53

Erre gondoltam én is, hogy lehetetlen lenne megfialni az anya sünnek egy koronaakácot! :DDD
Ragadozó?! ... Hmmm... Erre nem is gondoltam, hisz a sündisznókat általában almákkal megrakodva szokták ábrázolni - mármint a MESÉBEN feltétlenül:
210 Süni ideas | sün, sünik, sündisznó

Utána néztem, vajon miket "ragad el" a ragadozó sündisznó, és hogyan csinálja?
Ezt találtam:
https://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCnf%C3%A9l%C3%A9k

Ebből csak az ÉRDEKESSÉGEK fejezetet idézném, mert majd betojtam (:DDD) az IJEDTSÉGTŐL az utolsó sorok olvasatán:

"A sün egy rendőrségi alakzat neve is, ez 2009-ben internetes mém születéséhez vezetett. Lásd: Sün!

Rendőrségi "sünalakzat"! :DDD

Továbbá az északi mitológia rejtelmes sünjei azok, kik éjjelente a ház környékén károkat okoznak (hasonlóan a koboldokhoz), midőn az emberek valami okból megsértették őket. Felborogatják az edényeket, leölik a háziállatokat, s vad kiáltásokkal zargatják az embereket álmukból. Régen ezért falvakon és tanyákon szokás volt őrt állítani, ha sünöket észleltek, ám a borzalmas kis kártevők az őrök lábához sündörögtek, s lábukba szúrták borzalmas töviseiket..."
Hmmm... Micsoda BORZALOM!!! :DDD Hát neeeeeem?!;o)

2021. 06. 11. 14:27

Az újszülött sünmalac tüskéje nem szúr (elég kínos lenne a szülés) de a levegőn elég hamar megkeményedik.  Amúgy természetesen nem cica... Ragadozó a javából, bár a gyümölcsöket is szereti.

2021. 06. 09. 15:23

Húúú, bizony, ki gondolná, hogy egy sündisznó agresszív is tud lenni velünk, emberekkel is.
Egyszer Gyulán nyaraltunk, remek vizű gyógyfürdő van ott. Az egyik parkban egy kis kölyök-korú sünmalackára akadtunk. Odamentem hozzá, gondolva, neki még nem lehet olyan szúrós a tüskéje...
Tévedtem!:(((
Ahogy közelítettem hozzá, nem bömbölyödött össze, hanem mikor pont felette volt a kezem, egyszerűen függőlegesen felugrott, és megszúrta az ujjaimat a kis vakmerője, majd beiszkolt a bokrok alá, és onnan poszogott rám mérgesen!
Hát ez volt az én gyulai sündisznó-kalandom!:DDD
Best Sleeping Hedgehogs GIFs | Gfycat
Ez a kis sünmalacka még biztos nem szúr!:)))

2021. 06. 07. 11:50

Hát bizony a kutyusokkal könnyebb a barátkozás... Azok legalább nem szúrnak...

2021. 06. 03. 20:28

Pin by László Jancsó on Idézetek,poén | Funny cat photos, Cats, Funny  animal pictures