Rendőri segítséggel költözött ki irodájából Meggyes Tamás, Esztergom volt polgármestere
Közélet
2010. okt. 22.

Rendőri segítséggel költözött ki irodájából Meggyes Tamás, Esztergom volt polgármestere

<p>A polgármesteri irodából való kiköltözés közben elállta Meggyes Tamás volt esztergomi városvezető autójának útját Tétényi Éva, a város új polgármestere és a bútorokat látva számon kérte tőle az önkormányzat tulajdonát - állítja közleményében a helyi Fidesz-frakció elnöke, Steindl Balázs.</p>

Tétényi Éva elmondta, a Fidesz frakció tagjai, élükön Steindl Balázzsal - aki korábban Meggyes sofőrje volt - bútorokat cipeltek ki a volt városvezető irodájából. Ő lement a portáshoz és megkérte, állítsa meg az autót, majd megkérdezte a gondnoktól, hogy készült-e leltár. Igenlő válasza után a portás a járművet kiengedte az udvarról, tehát nem felel meg a valóságnak, hogy ő az autót feltartóztatta.

A polgármester hozzátette, az autót Meggyes Tamás élettársa, Búzásné Zimon Andrea vezette, aki a városszépítési osztály vezetője és az esetet a személyes szabadság korlátozásának tartotta. Ezért kihívta a rendőrséget. Az egyenruhások rögzítették a bejelentő és a tanúk adatait, majd távoztak.

Meggyes Tamás, Esztergom volt fideszes polgármestere korábban országgyűlési képviselői munkájára hivatkozva közölte: nem adja át antik bútorokkal berendezett irodáját, később pedig személyes holmijának elszállítására kért haladékot.

(forrás)