Bábszínházból kabaré
Közélet
2010. okt. 22.

<p>Hiába állította délután Meggyes Tamás a Fidesz sajtótájékoztatóján, hogy visszalép a helyi Fidesz frakció irányításától, és átadja azt Steindl Balázsnak, az esti képviselőtestületi ülésen egyértelműen az ő irányításával, az ő jelzéseire reagálva történtek az események. Az előretolt Steindl tökéletesen bebizonyította politikusi és városvezetői alkalmatlanságát, megmozdulásai, reakciói miatt ő lett a tegnapi nap legnagyobb bohóca. Az egyetlen értékelhető teljesítményt Bánhidy Vajk nyújtotta, aki úgy tűnik az egyetlen a helyi Fideszben, aki sejti miről is szólhatna az Orbán Viktor féle Nemzeti Együttműködés Rendszere.</p>

A Meggyes Tamás által vezetett frakció minden saját előterjesztést megszavazott és ezzel új SZMSZ-t és új vagyonkezelési szabályokat is elfogadtak. Az ülést vezető Tétényi Éva több esetben is megkérte az előterjesztő Steindl Balázst, hogy ismertesse az előterjesztéseket, aki ehelyett zavartan hadarni kezdte a papírra leírt mondatokat, vagy épp öt perc szünetet kért. Egy esetben majdnem két percig olvasta fel az egyik papírt, mire kiderült számára, hogy nem is a "saját" előterjesztését olvassa, hanem a polgármester asszony módosító indítványát.

A testületi ülés alatt Meggyes végig a frakció vezetőjeként, irányítójaként viselkedett, egyértelműen ellentmondva önmaga délutáni kijelentésének, miszerint a háttérbe kíván húzódni.

Tétényi Éva kijelentette: az elfogadott határozatokat nem írja alá, azok így nem lépnek hatályba, és törvényességi felülvizsgálatért a megyei Közigazgatási Hivatalhoz fordul.

Az ülésről a Szeretgom az esztergom_live twitter és facebook csatornán keresztül tudósította a jelen lenni nem tudó érdeklődőket:

http://twitter.com/esztergom_live

http://www.facebook.com/esztergom.live?ref=ts

 

(forrás)