A Fidesz kitiltaná a nyilvánosságot a testületi ülésekről?

A Fidesz kitiltaná a nyilvánosságot a testületi ülésekről?

2010. 10. 22. 13:38

Kálmán és Pócsföldi képviselő urak "sejtése" szerint legközelebb nem lehet ennyire szabadon fotózni a nyílt testületi ülésen.

2010. 11. 04. 16:29

Feribá! Látom nálad is érzékeny a kis betű.Helyes.

2010. 11. 01. 6:42

2010. 11. 01. 6:19

Kedves Sanyinyaló ha ez, a puccsisták egyetlen komoly kifogása, akkor a többi RENDBEN!

2010. 10. 30. 17:12

Géza jobban járnánk,ha a fejében rakna rendet.DE erről elfogadható véleményt,csak LEÉL-ŐSSY_LÓRÁNT-tudott volna véleményt mondani.

2010. 10. 29. 12:56

Fanny tette be:

 

"A hölgyeknél klasszikus a szoknya-blúz-blézer hármas, a kosztüm. A szoknyát mindig harisnyával kell viselni. Ha a nadrág mellett dönt a hölgy, az szövetből készült és elegánsan szabott.  A hangsúlyt a tudásra kell helyezni, a nőiesség megtartásával. A frizura hagyja szabadon a homlokot, a hosszú haj soha ne lobogjon, egy kis smink nem árt, a körömlakk ne legyen rikító, az ékszer legyen minél kevesebb. A kiegészítők nagyon fontosak. Ugyanaz a kosztüm toppal háromféle sállal már három különböző öltözet. A selyemsálak, kendők nagyon öltöztetnek. A kiegészítők - határidőnapló, irattartó, táska, cipő, pénztárca stb. - bőrből legyenek. A harisnya viselete protokolláris alkalmakkor kötelez. A testszínű harisnya minden alkalomra megfelel, de mindenképpen diszkrét legyen, esetleg fekete, a cipó és a ruha színével harmonizáljon. Egész napos programhoz ajánlatos a táskába pótharisnyát tenni, mert lefutott szem harisnyában civilizált nõ nem látható."

 

Attila drága!

 

Nem akartam beleszólni, de már a kampány alatt is zavart ez az öltözködés-dolog.

Sajnálom, van egy ROSSZ hírem!

 

Van sok igazság abban, amit kifogásolnak többen is (vad idegenek!) a polgármester asszonyotok küllemében (öltözködés, frizura, smink HIÁNYA)...

Pl. a pesti netes barátaim (kivétel nélkül férfiak!) is szó szerint elmarasztalták Évát emiatt.

"Nincs SEMMI ízlése!" - mondta első reakcióként egyikük, mikor először meglátta a fotón Meggyes előszobájában ülve a kockás szoknyájában, csizmában.

 

Nos, mikor én még abban az "átkozott, (sokak szerint) hányadék szoc. rendszerben" vezető lettem, elküldtek vezetőképzőre, és OTT tanultuk ezt is. Talán ismerősen cseng Montágh Imre neve... Ő is kitért arra, hogyan kell "megjelenni"...

Javasolta, hogy mielőtt egy vezető kilép a nyilvánosság elé, KÉRDEZZE MEG A KÖZELI HOZZÁTARTOZÓIT, helyesen van-e felöltözve?

Mert ők MÁS SZEMMEL látnak bennünket, mint mi magunkat.
Ezt én mindig megfogadtam, s mielőtt színpadra léptem, férjem-uram előtt megfordultam a ruhámban, kész sminkemmel. Legtöbbet a "kezelhetetlen" hajammal volt gondom... (A Marina Vlady-s hossszú hajamat le is vágattam, nem illett már a koromhoz sem.)

S bizony, volt rá eset, hogy levetette velem a lenge nyári ruhát, bár kánikulla volt, azzal: EZ NEM IGAZGATÓ NÉNIS!...

Vagy töröltetett a festékből itt-ott, belefésült a hajamba, stb...

 

Szerény véleményem szerint tehát nem támadni, hanem MEGSZÍVLELNI kellene Fanny bírálatát, s felhívni a polgármester asszony figyelmét olyan valakinek közületek, aki közelebb áll hozzá, és tudja, BARÁTSÁGBÓL mondja el neki a róla kialakult véleményt, de ezen könnyen lehet változtatni, hogyan LEGYEN MINDIG JÓL ÖLTÖZÖTT, az alkalomhoz illően. EZ KÖTELEZŐ minden közszereplőnek! 

AZ Ő POZÍCIÓJÁBAN A SZOLÍD ELEGANCIA, NAPPALI FINOM SMINK dukál még sima munkanapján is!

Hisz sosem tudhatja, kit hoz oda a véletlen...

(Elég fehér bőrű, ezért leheletnyi rúzs is ajánlott az ajkakra, világos rózsaszín arcpír se ártana!).

Azt tartják a nőkről, hihetetlenül képesek változtatni, ha a szituáció megkívánja.
A kampányos fehérblúzos képen kifejezetten JÓL néz ki pl.

A "puritánság" az ő esetében bizony = ápolatlanság!

Sajnálom, ez van...

Ezer bocsánat, de ismeretségi köröm véleményét JÓINDULATBÓL közvetítettem.

 

Üdv! Holdfény

 

2010. 10. 28. 20:12

Eltörölték a tatabányai városi tévét

 

http://index.hu/belfold/2010/10/28/eltoroltek_a_tatabanyai_varosi_tevet/

 

 

2010. 10. 28. 19:55

Kálmán Sándor tanárt itt többen mentegették, hogy jó tanár, meg nem olyan rossz ember. Lehet, de a Szent István Gimnázium elleni bosszúhadjárat, az iskolai közösség pocskondiázásának, a 22 tanár ellen indult fegyelmi eljárás aktív résztvevője volt éveken keresztül, és az összes fegyelmi határozat kezdeményezője. Tevékenységének eredménye, a teljes tanári kar elbocsátása, a patinás, jó nevű iskola felszámolása, helyette elitiskolának hazudott szarkaképző létrehozása. Már az új tanárok közül is jó néhányat elbocsátottak mondvacsinált okokra hivatkozva, mert nem voltak a hatalom aktív nyalakodói. Ahol ilyen állapotok vannak, a szülők tömegesen menekítik gyermekeiket, ott nincs érték. Az értékrombolás bűnös cselekedet. Sajnálom engem erre tanítottak, nem tudom elfogadni.

Ellenpéldaként Kiss Tamást említeném, ugyanúgy tanár, ugyanúgy Fidesz frakciótag volt, mégis az oktatási bizottság vezetőjeként Sitku Pál Igazgató Úr leváltására, nemmel szavazott. Így a Szent István Gimnázium történetének pozitív szereplője, vele szemben Kálmán ellenszenves, negatív figuraként marad megbélyegezve. Egyik a lelkiismeretére hallgatott, engem is erre tanítottak, a másik egy hatalom mániás politikus parancsára hallgatott, amit nem tudok elfogadni, sajnálom.

Kálmán Sándornak azt üzenem: A 320 éves történetnek nincs vége, vissza kell állítani a lerombolt értékeket, a Sportcsarnok névadójának Pézsa Tibornak, és a többi neves vagy névtelen Szent István Gimnáziumi diák Almamáterét, az eredeti állapotot. A tanárokat rehabilitálni kell. Ez köti össze régieket a fiatalokkal, a múltat a jövővel. A Szent István Gimnáziumi közösségnek, Almamáternek, ez nem nosztalgiázás vagy szentimentalizmus, hanem lelkiismereti kötelesség.

 

 

 

 

 

 

2010. 10. 28. 15:19

Jellemző!

2010. 10. 26. 20:12

De gustibus non est disputandum.

De azért ez tényleg jó.Nevetés

2010. 10. 26. 19:30

2010. 10. 26. 13:12

OFF

Amúgy ezzel teljesen egyetértek. Hihetetlen alacsony színvonal van a kommentek között, amire talán valóban a pitiáner jelző a legjobb. El kellene gondolkodni azon, hogy vajon mit gondolhat valaki, aki először téved ide, mert sok jót hallott erről az egyébként már országos hírű web2-es közösségi portálról. Ilyen kommentek alapján szerintem nem tetszene neki, mert ilyen szinten max. a kocsmában lehet embereket meggyőzni valamiről. Értem én, hogy közszereplő és tűrnie kell, nincs is ezzel semmi gond. Itt most inkább a portál híre az, ami engem zavar, nem a képviselő lelki világa. Ez a portál remélhetőleg itt lesz akkor is, ha talán egyszer valamikor nyugodtabb közélet következik be a városban. Ha a hörgő kommentek jutnak az ember eszébe róla, akkor meg sem fogja nyitni, holott lehet, hogy pl. értékes kulturális cikkeket találna majd.

(Szóval azért azt tudni kell, hogy a városban van egy széles réteg, akik ki nem állhatják a Szeretgomot, és nem azért, mert Meggyes-fanok. Remélem ez így mindenki számára érthető.)

ON

Engem Kálmán S. viselkedésében az zavart, hogy a testülei ülésen is tanárt próbált játszani. Nem az zavart eredendően, amikor odamegy valakihez, hanem pl az, amikor nehezményezi, hogy a polgármester szubjektív véleményt tesz valamihez, vagy ne adj isten mosolyog... No, ez meg részéről volt pitiánerség. Tanárként viszont én sem hallottam róla rosszat, tehát az ő feladata lesz elválasztani egymástól a két hivatást.

2010. 10. 26. 7:15

Elnézést kérek Tisztelt Fanny68, de kiváncsi lennék a zárt ükésről alkotott véleményére. Természetesen azon belül a divatról is, ami úgy látszik önnek fontosabb!

Hát igen, szép dolog az aggódás. Ugyebár Meggyes mindig elegánsan jelent meg, tehát Ön szerint kiváló polgármester volt?

2010. 10. 25. 20:38

Ne álljon a napra olyan akinek vaj van a fején.

Ezért a mondatért külön gratulálok, végre valaki aki nem a füle mögé teszi. (a vajat)

2010. 10. 25. 19:31

Aki vállalta a nyilvánosságot próbálja tűrni a vele való inzultust is ( ingyen telefon, Laptop, havi appanázs,) a fényképezést. Ne álljon a napra olyan akinek vaj van a fején. Nem kötelező város atyának lenni, nehogy már kegyet gyakoroljanak és sajnáltassák magukat. Ha nem pártérdek szerint, hanem a közösség a választók érdekeit képviseli (mert az a feladata), akkor nincs félnivalója és emelt fővel nézhet a kamerába. Ebbe a városba ezt ki teheti meg?

2010. 10. 25. 16:43

A krisna hívők nevében kikérem ezt a vallási diszkriminációt. Megyek a Viktorhoz elintézni, hogy kötelezzenek a NENYI kívülről való megtanulására és az esztergomi Széchenyi téren, száriba öltöztetve, annak nyilvános felmondására.

2010. 10. 25. 16:33

Nekem ez tetszik a legjobban, már csak az öltözködésébe tudnak belekötni, saját magukról kiállítva ezzel a szegénységi bizonyítványt. Egyébként az öltözködése, veled egyetértésben, nekem is, mint környezettudatos embernek, kifejezetten tetszik.

2010. 10. 25. 16:25

Tisztelt kommentelők!

Tétényi Éva öltözködési stílusa nagyon jól példázza a nyugaton jól ismert "zöld" politikusok megjelenését. Ő, mint nemzetközileg elismert szakember (Európai Építész Kamara  elnökségi tagja) természetesen ezzel  teljesen tisztában van. Valószínűleg öltözködésével is kifejezi nemcsak egyéniségét, hanem alapvetően "zöld" programját is. Egyébként aki járt nemzetközi konferenciákon, nagyon jól tudhatja, hogy a legnagyobb professzorok is lehetnek nagyon hagyományosan elegánsak előadásaikon, de igen sokan nem ezt a fajta megjelenést választják. Különösen a legnagyobb női professzorok, politikusok (l. Angela Merkel, Hilary Clinton) a lehető legritkább esetben képviselik a fentebbi kommentekben számonkért női elegencia típust, rendkívül szolídan, egyéniségüket így kifejezve öltözködnek. Tétényi Éva megjelenése tökéletesen megfelel ennek a típusú dress code-nak, és ő nem bankkisasszony, hogy egy ennél jóval merevebb öltözködési normához lenne kötelező igazodnia. Aki pedig, különösen férfi létére, bármiféle megjegyzést tesz egy hölgy külsejére, sőt ki is figurázza azt, az saját magát minősíti úriemberségből és civilizáltságból.

2010. 10. 25. 15:31

Üdv minden fórumozónak! Többször olvastam már a Szeretgom-ot, most azonban írok is a fórumba.

Szeretném leszögezni, hogy hova szavaztam, kivel szimpatizálok, az itt most meglátásom szerint nem számít, de van egy-két olyan hozzászólás, amihez hozzáfűzném a gondolataimat.

Aki figyelmesen végighallgatja a videót, és nem akar belemagyarázni semmit, az annyit hall, hogy a fénykép,- és videófelvételek készítésének a módját nehezményezik a képviselők, nincs szó kitiltásról. (belemagyarázható lenne, ha nem esnénk abba a hibába, hogy ezt megtennénk. Próbáljunk tárgyilagosak maradni.)

Kálmán tanár, aki a Hellben tanított, igazgató-helyettes volt, és elég komoly erőfeszítéseket tett az iskola megmentéséért. A sors fintora, hogy az azt bezáró megyei önkormányzat akkoriban Fideszes volt. Meggyessel nem volt ezzel kapcsolatban semmi problémája, sőt azt ígérte neki, hogy segít, csak az akkori képviselőtestület nem szavazta meg a polgármesterrel ellentétben az iskola önkormányzati fenntartásba való átvételét, és így megmentését. PECH. Azóta a dorogi gimnáziumban tanít, ahol az esti iskolát is vezeti.

Kovács Géza Úr hozzászólása az egyik legbántóbb. Persze egy internetes fórum megfelelő lehetőség, hogy a lábunkat töröljük másokba, én mégis azt kérném mindenkitől, hogy a személyeskedés és általunk igazából nem ismert emberek pocskondiázása ne legyen stílus. Hangsúlyozom, nem arról van szó, hogy egyetértek-e a képviselőtestület, vagy egyes képviselők döntésével, vagy sem, ám tudatlanságunkról ne állítsunk ki ilyen mércét magunkról. Kálmán kb. 55 éves, tanár, aki több mint 20 éve van a pályán. Meglátásom szerint egy tanárról, aki több száz gyereket, többek között az én fiamat is felkészítette az érettségire, nem beszélünk vagy írunk ilyen stílusban. "BUTA" "GYENGE KÉPESSÉGŰ", ugyan már, ez stílus, azt minősíti, aki ilyet ír. Tisztelt Kovács Úr! Önnek mi a foglalkozása, remélem legalább agysebész, vagy atomfizikus, tisztelettel.

Cserép János Úr! Ön szerint "valaki" azt mondta, hogy az udvara tele van szeméttel. No megnyugtathatom, vettem a fáradságot, és arra sétáltattam a kutyámat tegnap, NINCS. Se szemét, se egyéb, csak kazalba rakott rönkfa. A gond az, hogy a jóhiszemű olvasó az Ön hozzászólása után így el is könyvelte az igazságot. Legyen kérem egy kicsit nagyobb felelősséggel az ilyen bejegyzésekért.

Istyu Úr! (remélem, gondolom István :)) Csak annyit, hogy egy nagyon jó tanárról beszélünk, ha nem kell képviselősködnie, akkor marad a tanítás, amit mint már mondtam, bár nem vagyok pedagógus, meglátásom szerint nagyon jól csinál. A hozzászólásának többi részét meg nem firtatom, hiszen bedőlt egy hibás feltevésnek, és az alapján hibás következtetésekkel piszkoskodik tovább. "JÓ PARASZT"?! Nem, annál sokkal több. JÓ TANÁR!!!

Kicsit hosszúra sikeredett, ezért elnézést kérek, és köszönöm a türelmet. Összefoglalva csak annyi, hogy ha valakinek problémája van (mert van, nekem is) az adott személyekkel vagy ténnyel, az először ismerje meg azt, és utána alkosson véleményt és ítéletet. De mindenképpen kerülje a személyeskedést és a téves vagy hazug infókat. Hogy mi van a városban, milyen érdekek dolgoznak a háttérben nem tudom, hogy jó-e az út nem tudom, de azt tudom, hogy senki sem lehet senki által feljogosítva az ilyen és ehhez hasonló hangnemhez, stílushoz. TISZTELT FÓRUMOZÓK, NE LEGYÜNK ILYEN PITIÁNEREK! Köszönettel és tisztelettel mindenki iránt

 

 

 

2010. 10. 25. 13:43

Kicsit nevetségessé kezd válni, ez a "bérblogerek" kifejezés ".Sok sikert kívánunk " kik kívánnak sok sikert?(nick név alatt).

Próbáljátok összeszedni "magvas" gondolataitokat. Talán valami normális is menni fog. Mondom talán.

Azért megkérdezem, önöket melyik "támogató " fizeti ezekért a gyatra írásokért?

Mert ez nagyon "karesz"!

2010. 10. 25. 13:34

A hölgyeknél klasszikus a szoknya-blúz-blézer hármas, a kosztüm. A szoknyát mindig harisnyával kell viselni. Ha a nadrág mellett dönt a hölgy, az szövetből készült és elegánsan szabott.  A hangsúlyt a tudásra kell helyezni, a nőiesség megtartásával. A frizura hagyja szabadon a homlokot, a hosszú haj soha ne lobogjon, egy kis smink nem árt, a körömlakk ne legyen rikító, az ékszer legyen minél kevesebb. A kiegészítők nagyon fontosak. Ugyanaz a kosztüm toppal háromféle sállal már három különböző öltözet. A selyemsálak, kendők nagyon öltöztetnek. A kiegészítők – határidőnapló, irattartó, táska, cipő, pénztárca stb. – bőrből legyenek. A harisnya viselete protokolláris alkalmakkor kötelez. A testszínű harisnya minden alkalomra megfelel, de mindenképpen diszkrét legyen, esetleg fekete, a cipó és a ruha színével harmonizáljon. Egész napos programhoz ajánlatos a táskába pótharisnyát tenni, mert lefutott szem harisnyában civilizált nõ nem látható.

Talán megnéznék pl. a jobbikos képviselő asszonyt. Ízléses, minden alkalomnak megfelelően öltözködik. (Ízlés, és Topika)

"Ízlések és pofonok"