Jogászok, jog tudorok! MIT LEHET TENNI?

Jogászok, jog tudorok! MIT LEHET TENNI?

2010. 10. 22. 12:41

Tegnap bebizonyosodott, a megválasztott Fideszes képviselők homlok egyenest szembe mennek a megválasztóik érdekeivel, szándékaival, elképzeléseivel. Mindezt aljas, ekrölcstelen módon teszik, lejáratva a várost, annak vezetőjét. De mi a helyzet a joggal? (Mert mint azt már megtanultam, jogállamban nincs erkölcs, nincs igazság, csak jog (sokszor még az sem)!) Mit tehetünk mi, esztergomiak azért, hogy ez a képviselőMUTATÓtestület miél hamarabb megszünjön? Mit mond a jog arra, ha egy megválasztott képviselő szembe megy választói akaratával? Le lehet-e bármilyen módon váltani? Mi a legkorábbi időpont amikor le lehet váltani? Mennyi időn belül lehet új választást kiírni, lehet-e népszavazást kezdeményezni, vagy bármi más.... Ha nem, akkor viszont jogszabályt, alkotmányt kell módosíttatni, mert ez megengedhetetlen egy demokráciában (érzésem szerint).

2010. 10. 26. 11:10

Mivel MT-éknak nem tetszik, hogy nyilvánosak az ülések, csukott ajtókat akarnak. A város aláírásgyűjtéssel (lehet más módon is) szavazást kérhet, ahol megszavazhatja, hogy igenis nyilvánosan tárgyalják a napirendi pontokat /kivétel néhány téma/. Ehhez mennyi aláírás kell? Mindenhez aláírást kell gyűjteni? Szóból senki nem ért? 

2010. 10. 25. 22:30

 

Lehet hogy csúnya dolognak látszik, de én aprólékosan megvizsgálnám a bútorszállítási mizériát. És ha "NE ADJ ISTEN " az urak a kiszállítmányozással az önkori tulajdonát helyezték át magántulajdonba, úgy társtettesi mivoltjuk egész jól beállna. Ha mégsem, akkor ugye tévedésre hivatkozhatnak, hogy őket megtévesztették, ami ugye ugyse rosssz. Nem lehet empatikusan viselkedni, mert az ellenfél sem ismer elnézést.

 

 

2010. 10. 25. 22:14

Az eddigi hozzászólásokból az jön ki hogy a jog nem ad semmi lehetőséget sem a kezünkbe. Ez így valahogy nagyon de nagyon nem jó...

Be kell rendezkednünk a 4 év "el"nyomásra? Én még emlékszem mit mondott GYF: "Lesznek tüntetések. De majd megunják és hazamennek." És valahol igaza is lett...

Nekünk ezek szerint egyedül csak a nyilvánosság adatott és maradt. Ez is elegendő lehet, hiszen ha továbbra is ilyen arcpirítóan retardált módon viselkednek a Fideszes "képvislő urak", a testületi ülési "kabarék" folyamatosan kovácsolni fogják azt az egységet, amely most már nyíltan kezd megmutatkozni a városban.

A Hídlappal mi a helyzet? Őket meddig pénzeli még a "város"? A legutóbbi szám is egyértelmű bizonyítékát adta, hogy még mindig MT szócsöve... ellenben azzla amit TÉ szeretne belőle kihozni.

Egyébként nem/mikor lehet időközi, helyi önkormányzati választást kiírni mondjuk x ezer aláírás összegyűjtése után? Tényleg bombabiztos helyen vannak most ezek az emberek bábok?  Tényleg azt csinálnak most 4 évig amit nem szégyellnek?

2010. 10. 22. 17:47

Mit lehet tenni? Szerintem ha minden esztergomi polgár aki támogatja a polgármester asszonyt, ha az utcán, boltban vagy bárhol találkozik egy fideszes képviselővel - akár idegenként is - lépjen oda hozzá, és nagyon szépen és kulturáltan kérje meg, ha így folytatja az "együttműködést" mondjon le. Ez a város többségének akarata.

2010. 10. 22. 17:34

Kedves Mina!

Szerintem az ötlet tökéletes, mondjuk ez is fidesz taktika, ezt is ők találták ki amikor tavaly karácsonykor megbombázták kérdésekkel a minisztériumokat és azok nem tudtak karácsonyozni, csak úgy aljasságból.

A kérdésedre a választ, szerintem csak Tétényi Éva adhatja meg, szüksége van-e ilyen segítségre, hasznos-e. Ezért is lenne égetően szükséges megalakítani a civil mozgalmat, annak a vezetője egyeztethetne Évával, hogy milyen segítségre van szüksége. A civil mozgalom képviselő jelöltjeiről már most dönteni kellene. Lassan be kellene vezetni Őket a köztudatba, mint akik Évával tökéletesen együtt tudnak működni. Megmutatni az embereknek, hogy tud(na) működni egy igazi önkormányzat, ahol a képviselők nem hazaárulók! És aztán nyugodtan várhatnánk az új választást, egy az egyben a fidesz ellenében, akkor sem lenne esélyük ha maga Orbánt indítanák...

2010. 10. 22. 17:02

Most, hogy a hatásköröket a Fideszes frakció elvonta a polgármestertől, nem lehetne azt csinálni, hogy a polgármester állandóan dokumentált feladatokkal és dokumentált számonkéréssel bombázza a képviselőket és az apparátust, mindig szövegszerűen az elvont hatáskörre, az átruházott felelősségre és a város érdekeire hivatkozva, hiszen a demokrácia alappillére a számonkérhetőség?

Bizony.

Ezt még felturbózni egy állandó civil számonkéréssel, folyamatosan hangoztatva ki az, aki számon kér és ki az, aki számon kérhető.

Bizony.

Minden ilyen városi ügyet feltenni egy nyilvános portálra, sokféleképpen visszakereshető adatbázisba

Készül.

Ennek a modellértékű portálnak anyagi hátterét civil alapon megteremteni,

Nem kell ehhez olyan nagy anyagi háttér, de ha valaki beszállna/befektetne (úgy vélem olyan szoftver jön ki belőle, ami bármelyik önkormányzatnak eladható lesz - miután Esztergom a segítségével mintavárossá válik), csak szóljon.

 

2010. 10. 22. 16:56

Talán nemcsak jogi eszközökből áll a világ, meg kell figyelni mi, hoz eredményt, mi idegesíti az ellenfelet. Nem úgy látom, hogy Tétényi Éva lenne az, aki kezd kikészülni. Ez annyira zavarja a Fidesz frakciót, hogy szóvá is tették Éva látványkommunikációját. Tehát pontosan ezt kell Évának csinálni, ami idegesíti őket. Menjen csak ki az erkélyre minél többször, ott tud erőt gyűjteni, tőlünk. Menjenek ki a képviselők is az erkélyre, senki nem akadályozza őket a látványkommunikációban. Azután majd meglátjuk ki az, aki kikészül.

Csak kérdezném: Most, hogy a hatásköröket a Fideszes frakció elvonta a polgármestertől, nem lehetne azt csinálni, hogy a polgármester állandóan dokumentált feladatokkal és dokumentált számonkéréssel bombázza a képviselőket és az apparátust, mindig szövegszerűen az elvont hatáskörre, az átruházott felelősségre és a város érdekeire hivatkozva, hiszen a demokrácia alappillére a számonkérhetőség?

Ezt még felturbózni egy állandó civil számonkéréssel, folyamatosan hangoztatva ki az, aki számon kér és ki az, aki számon kérhető. Minden ilyen városi ügyet feltenni egy nyilvános portálra, sokféleképpen visszakereshető adatbázisba, ahonnan tételes és összesítő kimutatások is lehívhatók, amelyet össze lehet vetni a városháziakkal. Arra gondolok, hogy rákényszeríteni őket, hogy például a szeretgomra is feltett kérdőjeles pénzköltésekről, egyebekről adjanak magyarázatot, ők, akik megszavazták. Ha nem adnak, annál jobb, ki kell tenni azt is, hogy nem hajlandók foglalkozni a választók kérdéseivel. Éva is minden neki feltett kérdésre azzal válaszolhat, tessék megkérdezni az ön megválasztott képviselőjét, akinek hatásköre és felelőssége van a feltett kérdéssel kapcsolatban.

Ennek a modellértékű portálnak anyagi hátterét civil alapon megteremteni, és a képviselőkből kikényszerített fogadóórákon nagy létszámban állandóan dokumentált feladatokkal és dokumentált számonkérésekkel bombázni őket, természetesen városi érdekekre és a magukhoz vont hatáskörre hivatkozva állandóan. A nem válaszolókat is folyamatosan dokumentálni és lobogtatni. Akár civil szakértőkkel előszűrve, hogy ne kerüljenek be ilyen „szomszéd macskája lepisilte az ajtómat” típusú piszlicsáré ügyek.