Esztergom SZÉGYENLETES napja!

Esztergom SZÉGYENLETES napja!

2010. 10. 21. 20:19

2010. október hó 21. napja úgy vonul be Esztergom történeti lapjaiba, hogy Meggyes Tamás és csapata ország-világ előtt lejáratta a demokráciát, az önkormányzatiság elvét, fittyet hánytak az esztergomi polgárok akaratára, és lejáratták a kormányzó pártot, a Fideszt.

 

Ki fogja megállítani Meggyest???

 

Orbán Viktor?

egy orvos?

a rendőrség?

 

az esztergomi polgárok?

2010. 10. 24. 22:34

Oly mindegy, kicsoda!

Láthatóan nem szereti az esztergomiakat, és ez még hagyján, de LE IS NÉZI ŐKET onnét az árnyékból, ahova bújt, és időnként kicsap rájuk, mint a tengeri muréna...

GUSZTUSTALAN!

Ha meg van valami kötődése a városhoz, még gusztustalanabb!

Madár se piszkít a fészkébe! Nyelvöltés

 

  

2010. 10. 24. 22:29

És mi van az utolsó ponttal:

"az esztergomi polgárok"...

 

EDDIG nekik a megállítás kissé félresikeredett, a GÓLEM homlokába maradt a GOLYÓ! ...

Azt kellene eldobni a poklok fenekére! (Gyűrűk ura...)

NINCS KÖZTETEK EGY HOBBIT??? Határozatlan

 

Eredeti méret

2010. 10. 24. 21:56

Á, ő most szegény Éva blogján tobzódik...

2010. 10. 24. 21:28

Megkérnélek titeket, hogy ne fessétek a falra, mert megjelenik.

2010. 10. 24. 21:24

Áááá, nem hiszem, hogy PL! Túl rövidek a hozzászólásai Kacsintás

laxmi

2010. 10. 24. 20:48

Meggyes és Bayer az ECHO tv- n most.

2010. 10. 24. 20:09

Ki állítja meg M1est?

  • OV biztosan nem, elég arcpirító összeget tett be a Fidesz kaszzába( helyét biztosítván a parlamentbe), ami most szép lassan kiderül. Látható a város pénzügyi helyzetén. Hol van a hiányzó több mint 20 Mrd forint, mire költötte a város? OV-nak a leg kényelmesebb, ha Tompi saját magát törli a rendszerből.
  • Rendőrség? Mentelmi jog bunkerébe bújva tudja biztonságban van. A rendőrség nem mer hozzá nyúlni, az összekötteései jól működnek (nem véletlenül lett a nemzebiztonsági bizottság tagja). A mentelmi bizottság sem adja ki a kétharmad  biztosítása miatt.
  • Orvos? Bár pszichopata, orvosai -ha vannak- és ismerősei tanácsát figyelmen kívül hagyja. Képtelen más véleményét elfogadni. Antiszociális.

2010. 10. 24. 17:58

Én !!! Én !!!!  Hadd tegyen fel az első kérdést !!!!

 

 

ÉLŐLÉNY ?

2010. 10. 24. 17:22

Üdv!

Úgy látszik a helyzet fokozódik.Kacsintás

Beindultak a "webkettes ellenforradalmárok" is. Nekem egyes hozzászólások stílusából úgy tűnik, hogy pár ember az iwiwen megszokott módszert alkalmazza.

Vagyis egy-két famulus mindenhova beregel, lehetőleg több néven és hinti az igét.

pl. Capthca=Petrovics L.???Zavarban van

 

Iridium

Törölt felhasználó #2287

2010. 10. 24. 17:11

"A képviselő-testület a működésének részletes szabályait a szervezeti és működési szabályzatról szóló rendeletében határozza meg."

 

Ott pedig az áll, hogy mindezt írásban kell megtennie, erről volt a vita. Vagyis a korábbi képviselők a saját maguk által hozott szmsz-t akarták figyelmen kívül hagyni. Persze nem vagyok jogász, de ez így elég érdekes, mondhatni a szabályok rugalmas (,meggyesi') értelmezése.

Tehát gond egy szál sem volt az összehívással egy percig sem, az ötv-t nem vonta kétségbe senki, csak a saját szmsz-ük alkalmazását nem akarták elfogadni.

Mondjuk én is felülírom a szabályaimat néha, amikor megfogadom, hogy nem eszek több csokit, és mégis. Csak ez előbbinek talán kicsit komolyabbnak kéne lennie.

Törölt felhasználó #2287

2010. 10. 24. 16:49

Ha akarjátok végigmehetünk részletesen a Jegyző jogi bakijain, de a legmulatságosabb számomra a Képviselő-testület összehívásának jogi anomáliája volt az ülés végén... :-/

Szerencsétlen ült mint a fosógalamb - látszott, hogy totál fogalma sincs róla, hogy most mi van....

 

Egy. Meggyesnek ebben igaza volt, még ha nem is tudta konkrét jogszabály-hivatkozásokkal alátámasztani mondanivalóját - ez lett volna a jegyző dolga (valamint, hogy ha már közigazgatásban, önkormányzati megbizatásban dolgozik, gyak. paragrafusonként ismerje az Ötv. vonatkozó rendeleteit).

 

9. § (1) Az önkormányzat jogi személy. Az önkormányzati feladat- és hatáskörök a képviselő-testületet illetik meg. A képviselő-testületet a polgármester képviseli.

12.§ (1) Az ülést össze kell hívni a települési képviselők egynegyedének vagy a képviselő-testület bizottságának az indítványára.

18. § (1) A képviselő-testület a működésének részletes szabályait a szervezeti és működési szabályzatról szóló rendeletében határozza meg.

 

Jogi személy indítványt tehet: írásban, szóban, elektronikus úton.

Törölt felhasználó #2287

2010. 10. 24. 16:25

Huhhh.. megnéztem az első "Testületi-üléseteket"....

 

A Jegyzőről inkább jót vagy semmit - én maradok ez utóbbinál.... :-/

Akkora a zűrzavar nála, hogy nem csodálkozom a kialakult helyzeten...

 

A polgármester-asszony megjegyzései kifejezetten unszimpatikusak - ellenségesek...

 

Az alpolgármesterek kérdéséval kapcsolatban: az Ötv asszem 34.§-a lehetőséget ad több alpolgármester megválasztására is - azaz létrejöhet egy win-win megállapodás: Fideszes jelölt, és T. É jelöltje is.

 

36.§ (elnézést ha rosszul emlékszem) - úgy írja, hogy az alpolgármestereket a testület "választhatja"...azaz nem mulasztásos törvénysértés ennek elmaradása.... - bár ez jogértelmezési kérdés.

 

Visszatérve a Jegyző Úrra: Ötv. §34. (v. 36.?) meghatározza, hogy a Jegyzőt is a Képviselő-testület nevezi ki határozatlan időre. Ez az újjáalakult testület alakuló ülésén elmaradt??? - vagy most mi a Jegyző jogállása???? - ez inkább érthető múlasztásos törvénysértésként...

 

A tetsületi ülések előterjesztéseinek, jkv.-inek nyílvánosságának biztosítása: az előterjesztések, ill. napirendi pontok számos dokumentuma az önkormányzat honlapjáról nem elérhető... :-/

 

Az esztergomiak meg megdöbbentőek.... :-o

Tényleg egy olyan embert választottak be a Testületbe, aki annyira sincs tisztában a napi eseményekkel, hogy Kolontárt Kolompárnak hiszi.... :-o

Az én 6 éves kisfiam is ennyire azért rendelkezik világismerettel..... :-o, minden 100emberből 99 azért ilyenekkel tisztában van....

 

 

 

Az említett képviselő úrnak küldeném:

http://www.youtube.com/watch?v=DycyQvrOQ-4

 

 

2010. 10. 24. 14:40

Illetve ült.

2010. 10. 24. 14:35

Igen ,ezzel én is egyetértek,de a jó szakember(ügyvéd)ezen a pályán már félig gazember.De olyan mint az angolna.Kisiklik a rá nézve kellemetlen dolgok elől.De valóban,Tétényi Éva sokszor kikérte a véleményét-Szerintem nem véletlenül-és hagyta főni egy kicsit a saját levében.Gondolom azt is észre vettétek,hogy a tompika,hogyan próbálta jobb belátásra téríteni.Szinte óvta őt!Mindenesetre szar dolog,ha a nagy havernak kell ellentmondani.Hátha visszajön?!

2010. 10. 24. 10:43

amit eddig csak sejtettem, hogy jó szakember.

Vajon miért tartott ilyen hosszú ideig, hogy szakmaisága kiemelkedjen? Ha marad a lejárt szavatosságú polgárinas, még várhattunk volna? Bíztató elismerésedhez még kérnék egy kis szünetet!

2010. 10. 24. 8:00

Szerintem is jó szakember a jegyző, de talán ő sem készült fel ilyen helyzetre, hogy vele szemben ül egy 10 fős üveges tekintetű képviselő, és nem akarják meghallani a törvényességi aggályokat, akadályokat.

 

A "többség" ragaszkodott az általuk felállított forgatókönyvhöz. Ugye a jegyző sem mondhatja azt, "Önök hülyék" ( habár nemrég hallhattunk ilyen esetről - nem a jegyző Úrtól ), értsék már meg amit mondtam.

2010. 10. 23. 23:45

Én nem tartozom a jegyző hivei közé, de a rend kedvéért el kell ismernem, hogy ezen az estén a jegyző igazolta azt, amit eddig csak sejtettem, hogy jó szakember.

2010. 10. 23. 23:22

És mégegy gondolat mára !

 

Érdekes volt látni, hogy a testületi ülésen a vén rókák ( akik korában is képviselők, alpolg vagy polg ) volt milyen jól tudtak lapítani, és hagyták, hogy a fiatalok hülyét csináljanak magukból.  De hát ehhez ők is kellettek. Kíváncsi lennék a Bazsira, hogyha megnézi a magánszámát, azt rendben találja-e, vagy megvakarja a fejét és azt mondja: de nagy barom voltam...

De aki ismeri az M.T. rendszerét, Bazsi a Dani és a többiek is csak darabárúk. Ha már nem kell, vagy rosszat szól már repül is......

 

A nyilvános testületi ülés közvetítéshez még egy kis adalék:

 

Látom lelki szemeim előtt: érkeznek piros- fehér zászlókkal a Széchenyi tére a szurkolók, akik  hatalamas kivetítőn néznék a mérkőzést ( ülést ) , és mint a foci VB idején, biztosítanám a megfelelő mennyiségű, hideg  sört. Az ötperces szünetekben (amit az iratok keresésére kérnek ) csinos lányok léphetnének fel a főtéren felállított színpadon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2010. 10. 23. 23:17

Nekem különben tetszett, és szégyeltem magam, mint Esztergomi polgár. Tetszett amikor kicsi balázs a saját előterjesztésük helyett felolvasta Tétényi Éva módosító indítványát. Tetszett, hogy mindig szünetet kért. Gondolom, hogy konzultáljon a gazdival. Tetszett, hogy szerinte elegendő idő állt Tétényi Évának az előterjesztések átnézésére, és átnézetésére, viszont nekik halvány ibolyájuk sem volt róla. Ezért dadoghatott és zavarodott bele a mondandójába. Tetszett, hogy megszavazták a NAGY SEMMIT' A többi fartisztító pedig nyomta a gombot rendületlenül. Bár egy emberke talán nekiállt gondolkodni (majd megnézheti magát: hogy mit kap a gazditól), és legalább tartózkodott, vagy néha "kiszavazott" a sorból (szolgai sorból). De ugyanrzért a Tragikomikus ülésért szégyelltem is magam a jó pár "vidéki" érdeklődő előtt.

És ne feledjük: vannak még narancs-hájoggal megáldott (megvert) emberek is. Volt a téren is. Sajnálták hogy a "csürhe" hangoskodásai miatt nem halhatták a fideszesek (okos, lélekemelő, az együttműködést prezentáló) válaszait. Ezen megsértődtek, és elvonultak (na meg kezdődött az értelmiségi rétegműsor: a barátok közt).

Ami viszont érthetetlen számomra: 12 évig nem volt baj a polgármesteri jogkörökkel, most hirtelen túlzottnak találták, és helytelen gyakorlatnak! Tessék már mondani, azért mert önök (sok egyéb mellett) gyenge értelműek -ez fideszes követelmény lehet-, azt hiszik a város lakói is azok? Azt hiszik nem tudjuk mire megy ki a játék. Még akkor is ha a Debreceni szupermen -Kósza Lajos- is önök mellett tette le a voksát (mennyiért)?! Mikor tünnek már el? Mire várnak? Állandó lesz a több tucatnyi rendőr? Ennyire fálnek? Miért? Négy évig rettegni akarnak? Akkorát tudnak kaszálni, hogy még így is megéri? Apropó önöknek NINCS mentelmi joga. És ha hülyegyerek módra besézálnak a gazdijuk erdejébe: önöket lecsukják, tompikát nem. MEGÉRI??

2010. 10. 23. 22:47

 

Tisztelt Esztergomiak !

 

Nem is tudjátok, milyen hatalmas nagy szellemi potenciállal rendelkeztek, most döbbentem rá én is!!!!!

Egy csapásra el tudjátok tüntetni a teljes adósságállomány és egy másik csapásra országos hírűvé, úgymond celebekké is válhattok.

 

Mit kell ezért tennetek ????  Tulajdonképpen már semmit, csak a meglévőt nem hagyni elsikkadni !!!

 

Ha kíváncsiak vagytok rá miképpen, hát én elmondom.

 

Olvastam minap az egyik újságot, hogy szegény Mónikának felmondtak, nem lesz többet Maunika- show.  Fel lehetne használni a jól bevált összeköttetéseket, és új színes programelemként, főműsoridőben lehetne vetíttetni (jó pénzért !!!!!) a képviselőtestületi üléseket. Jót mulathatna rajta az ország. Gondoltam volna arra, hogy a mostani 2,5 órás ülést ( bocsánat műsort ) fél órás etapokra bontva hétfőtől- péntekig bezárólag.  Ma végignéztem, és kijelenthetem, hogy megállná a helyét.

A fidesz képviselőtestület vitte a prímet, akik képtelenek megérteni a polgármester asszony és a jegyző szavait.

 

Nem képesek megérteni, hogy amíg nincs hatályos szmsz, nincsenek bizottságok, addig a bizottságokra testáló döntések sem lehetnek jogszabályszerűek. Nem értem, hogy hogyan gondolják azt, hogyha később lép hatályba az szmsz,  az a korábbi ( azaz a mostani ) döntéseikre visszamenőlegesen érvényes lesz. Hülyeség,  és ott ültek, teljes mellszélességgel, és ország- világ láthatta, hogy halvány - lila fingjuk sincs a jogszabályokkal, az érvényességről, hatálybalépésről stb.

Kicsit sajnáltam a Bazsit, őt mint egy faltörőkost előretolták, de látható volt, hogy tapasztalata, felkészültsége egyenlő a nullával, csak a volt főnökének akar megfelelni.

 

Összegzésként: személy szerint nár várom a következő testületi ülést, őszintén szólva többet ér egy magyar focimeccsnél, ezen is lehet izgulni ( az előterjesztő a saját iratát olvassa fel vagy nem ) , és bosszankodni mikor vétenek öngólt.

 

Az alakuló és a 21- i ülést követően az eredményjelzőn  ez áll:  tizek tanácsa :  polgármester

0                     2

 

És még annyit buzdításként:  Hajrá Magyarország, Hajrá Esztergom.