Volkswagen is Esztergomban?
Gazdaság
2010. okt. 21.

<p><a href="http://www.hir24.hu/gazdasag/156747/az-audi-utan-a-volkswagen-is-gyartast-hozhat-hazankba.html">Elképzelhető, hogy Esztergomban gyártják majd a Volkswagen (VW) és a Suzuki közös fejlesztésű kisautóját - közölte Martin Winterkorn, a VW igazgatótanácsának elnöke.</a></p>
<p><img src="file:///C:/DOCUME~1/TULAJD~1/LOCALS~1/Temp/moz-screenshot-1.png" alt="" /></p>
<p><img src="file:///C:/DOCUME~1/TULAJD~1/LOCALS~1/Temp/moz-screenshot.png" alt="" /></p>

"Ha a Suzuki SX4-nek lesz utódja, akkor el tudom képzelni, hogy az Esztergomban készül" - mondta el a győri székhelyű Autorpro.hu-nak Winterkorn.

A portál szerint a Volkswagen első emberének nyilatkozata azért is figyelemre méltó, mert a VW-nél bevált gyakorlat, hogy a hivatalos döntés megszületéséig nem sok konkrétumot árulnak el.

A Winterkorn által felvázolt lehetőséget erősíti az is, hogy információik szerint az elmúlt hónapban a VW wolfsburgi központjából gyakran érkeztek látogatók a Suzuki esztergomi gyárába, akik az együttműködés és a gyártás lehetőségeit vizsgálták - teszi hozzá az Autopro.hu.

A lap szerint Magyarország mellett szólhat az is, hogy az Opel Agila új típusát már nem a Suzuki magyar gyárában készítik, így Esztergomban igen jelentős szabad kapacitások lesznek.

 

(forrás)