Fidesz-MSZP nagykoalíció Esztergomban

Fidesz-MSZP nagykoalíció Esztergomban

Törölt felhasználó
2010. 10. 17. 19:49

Az esztergomi képviselő - testület  ma tartotta alakuló ülését a Dobó Katalin gimnázium aulájában.  A terem zsúfolásig megtelt. Tétényi Éva független polgármestert percekig tartó vastaps üdvözölte. A város tehát egyértelműen kifejezte: a kisebb- nagyobb botrányoktól kísért fideszes Meggyes Tamás után olyan polgármester következik, aki maximálisan élvezi a lakosok bizalmát.

Tétényi Éva ekkor idézte a Fidesz által létrehozott, Schmitt Pál által jegyzett Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat következő bekezdését:
„Szilárd meggyőződésünk, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében megtestesülő összefogással képesek leszünk megváltoztatni Magyarország jövőjét, erőssé és sikeressé tenni hazánkat. Ez a roppant erőket felszabadító összefogás minden magyar embert, legyen bármilyen korú, nemű, vallású, politikai nézetű, éljen bármely pontján a világnak, nagy reményekre jogosít, és hosszú évtizedek után megadja a lehetőséget, hogy a magyarok végre megvalósíthassák saját céljaikat."

Ezután egyenként megkérdezte a Fidesz- frakció 10  tagját, fenntartják-e  a nyilatkozatukat. A válasz mindegyik tag esetében „igen" volt. Tehát épp a Fidesz- frakció csapta arcul elsőként a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot. Ám a csavarnak itt még nincs vége, mert  a fideszes Steindl Balázs, aki Meggyes Tamás személyi titkáraként dolgozott, alpolgármester- jelöltet javasolt Nyíri Attila személyében. Nyíri Attila az Mszp delegáltja.

Így tehát a Fidesz egyetemesen, nyíltan hányt fittyet a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatra, illetve ugyanilyen egyetemesen és látványosan borultak össze az MSZP-vel. Hiába, narancsforradalom volt a szavazófülkékben. Vérnarancs-forradalom!

 

Gyurcsány meg röhög a markába az esztergomi Fidesz jóvoltából...

2010. 10. 19. 15:34

Ha valaki nem tudná: A fidesz frakk - cio egy emeszpést javasolt alpolgármesternek! Na most: vagy elmegyengék, vagy tényleg összetartozónak érzik magukkal, vagy ravaszka a 10 bakaszaraszka.

2010. 10. 18. 11:36

Orbán Viktor szerint „a debreceni együttműködés rendszere már többszörösen bizonyított", most arra van szükség, hogy a helyi tapasztalatokat minél szélesebb körben osszák meg az ország többi részével.

 

 

 http://www.mno.hu/portal/743078

 

 

2010. 10. 18. 10:34

A mai sajtótájékoztató után többet fogunk megtudni... Nevetés Király

2010. 10. 18. 8:30

Ma én is megnézem a parlamenti közvetítést... Nevetés

2010. 10. 17. 21:47

Gondolom, holnap az Országházban felszólal a Jobbik a FIDESZ-MSZP összeborulás miatt.

Lesz blama Meggyes miatt... Nyelvöltés Kacsintás Nevetés

2010. 10. 17. 21:37

Azt a taktikai lépést is megtehetik 6 hónap múlva, hogy lesz egy általunk választott  Fidesz jelölt (marionett) polgármester és egy, az általa jelölt, testület által megválasztott alpolgármester M.T.

Nem ismerős a módszer?

Na ekkor kell észen lenni a választóknak, hogy belássák, hogy M.T. így készül vissza a hatalomba.

Természtesen akkor kell egy, a mostanihoz hasonló széleskörű összefogás mindenki részéről.

Csak egy jelöltet szabad indítani a Fidesz jelöltekkel szemben a választókörzetekben, tanulva a mostani esetből, széleskörű egyeztetés után.

Lehet, hogy túl messzire mentem?

A Fidesz központ felé lépni fölösleges a Polgármester Asszonynak. Nem tudunk segíteni, oldják meg helyben- ez lesz a válasz tuti.

A civil kurázsi megmutathatja majd 6 hónap múlva , hogy milyen is az!

Remélem erre nem kerül sor,( mármint az új választásra) és észre térnek a legények.

2010. 10. 17. 21:08

Fél év alatt Meggyest elviszik......... Nevetés

2010. 10. 17. 21:06

Szerintem új választásra játszanak, félév múlva feloszlatják a testületet, új választás lesz és NEM Meggyest indítják polgármesternek.

Később megválasztják alpolgármesternek és ugyanúgy irányíthat.

2010. 10. 17. 20:56

Valószínűleg ezt kaphatta Navrasicstól, kísértetiesen hasonló a forgatókönyv Szegeden is. Azért nem vállalnak 6 hónapig alpolgármesteri tisztséget, mert az alakuló üléstől számított 6 hónap múlva lehet legkorábban új választás, akkor is, ha a parlament oszlatja fel a testületet, akkor is, ha ők maguk szavazzák meg. 19-re lapot kérnek az urak. Nagyon rossz döntés, mind a tízen viselhetik majd a következményeket. 

2010. 10. 17. 20:48

Két dolog érdekel:

1. Navracsicstól ezt az instrukciót kapta M.T.?

2. Ki lesz a leggyengébb láncszem?

2010. 10. 17. 20:14

Tartok tőle, hogy meggyest előbb-utóbb fizikai atrocitás fogja érni: paradicsom, tojás, trágyalé... Kacsintás