Városi pókerklub?

Városi pókerklub?

2010. 10. 14. 14:02

Vajon milyen célból vásárolt az esztergomi kultúráért felelős Várszínház és Kultúrmozgó Nonprofit Kft. cirka 700.000 forintért pókerasztalt és pókerzsetonokat?

Mert hát vásárolt. Annak ellenére, hogy egy pókerklub üzemeltetése igen komoly jogi és anyagi szükségletekkel bírna. Ezekkel az engedélyekkel és pénzügyi háttérrel a városi kultúrcég természtesen nem rendelkezik. A kérdés akkor, hogy a cég ügyvezetője Varga Csaba miért adhatta áldását erre a beszerzésre?

Valószínűleg tisztában kellett lennie azzal, hogy a törvényi szabályozás szerint kártyajátékot a kizárólag e célból alapított gazdasági társaság szervezhet. A gazdasági társaságnak legalább 25 millió forint alap- vagy törzstőkével kell rendelkeznie. Ifjúsági klub, egyházi, illetőleg egészségügyi intézmény, továbbá I. kategóriába sorolt játékterem és a kártyaterem engedélyezése iránti kérelem benyújtásakor már engedélyezett játékkaszinó 200 méteres körzetében kártyaterem nem működhet.

Igen érdekes dolog az is, hogy a törvény úgy rendelkezik, hogy egy hivatalosan működő kártyateremben minimum 5 asztalnak kell üzemelnie. Ez a beszerzés ezt azonban nem fedi le.

A városban viszont azt beszélik, hogy mégsem állt a pókerasztal kihasználatlanul, mert ha bárki nem is, de meghívóval rendelkező "megbízható" vendégek kisebb nagyobb rendszerességgel látogathatták a volt Zsinagógában ezen alkalmakra felállított pókerszobát.

A törvény az illegális szerencsejátékok szervezőit és azt is büntetni rendeli, aki ennek az elfoglaltságnak helyet biztosít.

Kinek a felelőssége, hogy ez a láthatóan értelmetlen beszerzés megtörténhetett? Mivel információink szerint a cég felügyelőbizottsága is szóvátette a pókerasztal és a zsetonok beszerzését, így az előző, bukott városvezetések is tudomást kellett szereznie az ügyről...

2010. 11. 07. 20:47

 

Moderálva:

NE ÍRJ, MERT AMINT MEGLÁTJUK TÖRÖLJÜK:

- Csak egy linket tartalmazó hozzászólást, magyarázat nélkül.

Üdv akincilar!

2010. 11. 06. 20:17

A ma, szombat esti MTV 1 Híradóban szó volt egy póker klub elleni rendőrségi razziáról. Hivatkoztak egy ez év májusában életbe lépett jogszabályra, amely szerint csak APEH engedéllyel működhet póker klub.

 

Az esztergomi titkos póker klub hogyan működött május óta??

2010. 11. 03. 13:34

A múlt disznóságait így nem lehet eltakarni...Meglepett

2010. 11. 03. 8:45

Azóta már megjelent a sajtóban, hogy várják a pókerezni szeretőket az Imaház utcában...Rögtön nyilvános klubbá alakult a dolog. Arra azért kíváncsi lennék, hogy ebben a városban oly kevesen szeretik ezt a játékot, hogy egyetlen asztal elég?( Én például heti 2-3 alkalommal játszom a gépen, igaz, csak a játékpénzes verziót.)

2010. 10. 22. 18:57

Fanny! MT sok kígyót melengetett a keblén és egy különleges pápaszemes kaméleont is. (Gagyi az új szemüveged)Király.

2010. 10. 21. 8:21

Mi, egyszerű esztergomiak mikor nézhetjük meg Meggyesék pókerklubját?

Lesz ott is nyílt nap???

És mi lesz a pókerasztal sorsa? Az is ki lesz állítva a városházi helytörténeti szobában?

2010. 10. 20. 23:17

országos botrányt csinált amikor Szabó. szoc. képviselő telefonját valamelyik önkormányzat fizette, mi az ezekhez képest??

Ugyanaz. Ugyanott a helyük.

2010. 10. 20. 16:54

Látva a közeszerzési bizottság dolgait, ilyen kis tételen már nem is lepődöm meg, ez a pofátlan korrupt banda országos botrányt csinált amikor Szabó. szoc. képviselő telefonját valamelyik önkormányzat fizette, mi az ezekhez képest??

Most hallgatnak Szíjjártóval az élen, mint a Kubatov ügynél, ha ezt nem fideszes csinálta volna hangos lenne az ország nyilatkozataiktól, most ezzel láthatóan nem foglalkoznak.

Véleményem szerint az előző ciklus nem fideszes képviselőinek felelőssége is nagy abban, hogy ilyen eredmények születtek, ugyanis megnézhették volna az elmúlt......hónap közbeszerzéseit, ehez joguk volt, akkor lehetett volna választás előtt ebből nyilvánosságra hozni néhányat, valószínűsítem, hogy nem ilyen eredmény lett volna, arról nem is beszélve, ha megegyeztek volna, és a 8 -as körzetben nem indul csak Sitku Pál Meggyessel szemben,így

  megnyerhette  volna, és MT be sem kerül képviselőnek, szerintem akkor is más lenne most a helyzet.

Szégyelhetik magukat az előző ciklus nem fideszes képviselői,  ők sem érdemlik meg a jövőben hogy bekerüljenek.Független nem pártelkötelezett hozzáértő embereket kellene választani a jövőben, ha ezt megértenék az emberek, de erre sajnos semmi esélyünk nincsen.

2010. 10. 19. 12:36

A tiltott szerencsejáték szervezését mind a szabálysértésekről szóló 1999. évi LXIX. törvény 154. § (1) bekezdése, mind pedig a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény (a továbbiakban: Btk.) 267. §-a büntetni rendeli. A Btk. 267. §-a értelmében aki tiltott szerencsejátékot rendszeresen szervez, vagy ehhez helyiséget bocsát rendelkezésre, vétséget követ el. A tiltott szerencsejáték szervezője, vagy aki erre a célra helyiséget bocsát rendelkezésre, a bűncselekményt akkor is elköveti, ha ő maga nem vesz részt személyesen a játékban. Annak sincs jelentősége, hogy a helyiség biztosítása ellenszolgáltatás fejében (bérleti díj, jutalék), vagy ingyenesen történik.

 

Nem lehetne ebben nyomozni!?

2010. 10. 17. 7:22

ZPZS után szabadon: tömegsír!

2010. 10. 15. 8:05

  Egyszer olyan  nagy tömeg  gyűlt Jézus  köré, hogy  csaknem  agyontaposták
  egymást. 

  Így  beszélt  akkor  tanítványaihoz:  Óvakodjatok  a  farizeusok
  kovászától, vagyis  a  képmutatástól!  Nincs olyan  rejtett  dolog,  amely
  napfényre ne kerülne;  sem olyan titok,  amely ki ne  tudódnék. Amit  szűk
  körben bizalmasan mondtatok,  nyilvánosan elbeszélik, és  amit zárt  ajtók
  mögött fülbe súgtatok, szájról szájra adják.

2010. 10. 14. 17:56

Jaj, hogy ti milyenek vagytok?! Csak társasoztak, amihez vettek az igazihoz nagyon hasonlító kellékeket!

Hát már az is baj, hogy valósághű környezetet teremtettek a játékhoz?Kacsintás

 

2010. 10. 14. 17:40

Pókerezés közben mily csodálatos a friss pattogatott kukoricát eszegetni ! Ja azt film nézés közbe teszi az ember? Bocs ha tévedek!

2010. 10. 14. 15:29

Ha kiderül, hogy a Gyurcsány a nyitogató, akkor már nemis kell megnézni a "csontvázakat"????? A kormány csontvázügyi államtitkára (szegény Varga Mihály!)mit talált?

 

2010. 10. 14. 15:25

Az épületet - mint az egykori zsinagógát - megszentségtelenítették a bűnös szerencsejáték barlang kialakításával!!!

 

Remélem a MAZSIHISZ ezt nem hagyja szó nélkül...

2010. 10. 14. 15:12

Bármerre nézünk, ömlenek a csontvázak.