Kedves Steindl Balázs, Tisztelt Képviselőúr!
Közélet
2010. okt. 10.

<p>Több dolog is van, amiért megszólítalak. Nyílt levélben teszem, és erre is számos okom van. Választókörzeted lakója vagyok. A választókörzeted akaratából közszereplővé váltál. Nagy lehetőség, komoly felelősség.</p>

Mégis, első, képviselőként tett nyilatkozatod, nagyon szerencsétlenre sikeredett. Ebben kijelented, hogy nem tudsz és nem is akarsz Tétényi Éva polgármesterrel együttműködni. Én egyszerűen nem hiszem el, hogy ezt Te találtad ki. Te soha nem dolgoztál Tétényi Évával a korábbiakban, nincs ilyen irányú tapasztalatod, így ez a Te szádból szamárság, hiteltelen, meggondolatlan kijelentés. Azt is nehezen tudom elképzelni, hogy önszántadból akartad a széles nyilvánosság- és nem csak Esztergom Szabad Polgárai- előtt lejáratni magad azzal a szerencsétlen, de inkább ostoba nyilatkozattal, amit aláírtál és felvállaltál. Az értelmezhetetlen, indulatos, -bocsánat, de ostoba óvási kísérletetekre gondolok.

Valószínűleg nem vetted észre, hogy súlyos károkat okozol saját pártodnak is, de erre biztosan hamarosan figyelmeztetnek.

Én értettem az óriásplakátotokat: EGYÜTT MŰKÖDÜNK. Külön a két szó. Tudjuk, hogy Meggyes Tamás ezzel azt üzente a választóknak, hogy csak EGYÜTT, külön nem. Ezt erősítetted meg kijelentéseddel. Meggyes azt sugallta, hogy ez az EGYÜTT arról szól, hogy továbbra is ő lesz a polgármester, aki mögé felsorakoztatok. Meggyes üzent, de őt elutasította a város. A választók világosan és egyértelműen nyilvánítottak véleményt: Meggyes Nem.

A FIDESZ-nek egyelőre még bizalmat szavazott a város, ne játszd el a bizalmat, mert visszaszerezni nagyon nehéz, csak ritkán sikerül!

Az általatok kijelentett együtt működés úgy tűnik nem azonos azzal az EGYÜTTMŰKÖDÉSSEL, amire Tétényi Éva számít, és a Szabad Esztergom Polgárai elvárnak tőletek, mint törvényesen megválasztott képviselőktől. Még adott a lehetőség, még nem tettél esküt a képviselői munkavégzésre, döntened kell.

Döntsd el, hogy a neked bizalmat és felhatalmazást adó polgároknak, választókerületed és a város lakóinak akarsz megfelelni és szolgálni, vagy Meggyes Tamásnak. Ígéreteid, vállalásaid sokan láttuk az ETV-ben, egy szóval sem mondtad, hogy csak akkor tudod teljesíteni, ha Meggyes Tamás lesz továbbra is Esztergom város polgármestere.

Te vagy valamennyi helyi képviselő közül a legnehezebb helyzetben. Nem csak választott képviselője lettél választókörzetednek, de tudomásom szerint Meggyes Tamás személyi titkáraként, és a helyi FIDESZ elnökeként foglya vagy egyéb tisztségeidnek is egy kicsit. Lehet, hogy ez most meghaladja az erődet.

Látnod kellene, hogy az önmagát megbuktató volt polgármester körül fogy a levegő. Nézz körül és vedd észre. Egy városrész Téged megválasztott, most neked kell választani, mégpedig gyorsan, őszintén és nyilvánosan.

Meggyes Tamást a választópolgárok többsége TETTEI és VISELKEDÉSE miatt űzte el. Az ex-polgi (tudom, ti még polginak hívjátok magatok között továbbra is) főleg önalávető, kishitű karrieristákra támaszkodott, és mindent elkövetett annak érdekében, hogy a független önálló véleményt alkotni képes - és erre igényt tartó - emberektől megszabaduljon. Megtette, nem ritkán. Az ex-polgi mindig az engedetlent büntette, aki kényelmetlenné vált számára és soha nem a valódi érdemeket jutalmazta, hanem az elvtelen és feltétlen szolgálatot és talpnyalást.

Egy ilyen embertől függeni rettenetesen nehéz lehet egy idő után, és minél tovább tart ez az alávetettség, annál nehezebb szabadulni belőle. Most nagy lehetőséget kaptál az Esztergomi Szabad Polgároktól, hogy magad is szabad ember lehess. Döntened kell és közszereplőként döntésedet a nyilvánosság előtt kell vállalnod. Tudom, ez a Te helyzetedben különösen nehéz és lemondással jár. Tényleges, de kétséges előnyökről kell lemondanod, - nem részletezem, tudod magad is.

Mindenféle függőségből nehéz a szabadulás, de a kapcsolatiból a legnehezebb. Kivételes lehetőséget kaptál, szinte egy városrész áll mögötted, és nagyon sok ember támogatására számíthasz.

DE


Kedves Balázs, Tisztelt Képviselőúr!

Kérlek, élj e lehetőséggel, mert ha Meggyes Tamással kívánod az EGYÜTT MŰKÖDÉST, ahogy tőle ezt megszoktuk, tehát ha őt választod, magad is sorsára jutsz. Hamarabb, mint gondolnád.

Döntésedtől függ, hogy emelt fővel, szabad emberként jársz és élsz ebben a városban, akár gyalogosan is, vagy becsapott emberek megvető pillantásával találkozol autód szélvédője mögül kitekintve.

2010-10-10 Esztergom

Arató Géza

(forrás)