Tesco Kosár Kupa és jótékonysági meglepetés
2010. okt. 8.

<p>Október 3-án, vasárnap a hűvös idő ellenére töretlen lelkesedéssel léptek pályára az esztergomi diákok a Tesco Kosár Kupán. 24 csapat jó hangulatú, pörgős mérkőzését szurkolhatták végig az érdeklődők, a pontdobó versenyeken fiúk és lányok egyaránt remekeltek.</p>

A Tesco Fitt-tesztre több mint 310-en jelentkeztek, hogy képet kaphassanak egészségi állapotukról az állapotfelmérés és az állóképességi tesztek segítségével. A jótékonysági szavazásra, melynek során a Tesco 500.000 forint értékű vásárlási utalványt ajánlott fel egy helyi iskolának, több mint 1100 szavazat érkezett.

„A Tesco társadalmi felelősségvállalásának egyik fontos eleme, hogy segítsük vásárlóinkat az egészségesebb életmód elérésében." - mondta Iglódi Csató Judit, a Tesco kommunikációs igazgatója. „Ezért terveztünk a tavalyi Tesco Fitt Napok után idén is olyan eseményeket, ahol sportolni hívtuk az érdeklődőket, és egészségi tanácsadást biztosítottunk számukra. Igazán örülök, hogy Esztergomban több mint 140 fiatal vett részt a Kosár Kupán, és 310 érdeklődő vette igénybe az egészségi tanácsadás szolgáltatást. A kapcsolódó jótékonysági akció nyertese az Arany János Általános Iskola lett, akiknek ezúton is szívből gratulálok a nyereményhez." Az iskola egy Európai Uniós pályázat győzteseként az integrált nevelési módszeréről ismert, az amerikai Lépésről lépésre programot is bevezették, és magas szintű a továbbtanulási arányuk.

„Ma a nagyszünetben közhírré tettem, hogy mi győztünk" - mondta hétfőn Baranya István, az Arany János Általános Iskola igazgatója. „Hatalmas üdvrivalgás fogadta a hírt. Azt tervezzük, hogy a diák önkormányzat és a tantestület közösen dönti el, mire fordítjuk a nyereményünket - olyasmi lesz, ami sport, szabadidő, szakkör, napközi területén hiányzik a szertárunkból. Meglepetésként ért, hogy mi nyertünk, hiszen mi voltunk a három választható közül a legkisebb iskola. Nem is mozgósítottunk, úgy gondolom, olyanok szavaztak ránk, akik már hallottak a rólunk, a programjaink révén."