Ne féljetek!
2010. okt. 7.

<p>Tisztelt esztergomi Fidesz-képviselők!</p>

 

Bibó István sokat idézett gondolata most mindennél aktuálisabb Esztergomban: Aki demokrata, nem fél.

 

A választók jelentős többséggel arra hatalmaztak fel titeket, hogy egyéni képviselőként őket és a város érdekeit képviseljétek. A választás egyértelmű és sokat mondó eredménye szerint ugyanezen választók megvonták Meggyes Tamástól a bizalmukat. Bármilyen függésben is voltatok tőle, ez megszűnt. Kizárólag a választóitoktól függtök - s erről azt gondoljuk, hogy fontos és komoly dolog. Szabadok vagytok.

 

Meggyes Tamás egyesületünk megalakulása után több tagtársunk életét, munkáját, családját igyekezett ellehetetleníteni, besározni, nem kevés álmatlan éjszakát okozva. Szerencsére gyorsan kiderült, hogy - bár maga mindig ezt gondolta, - sem lehetősége, sem valóságos hatalma nem volt ehhez. Nem féltünk, mert tudtuk, hogy gondolataink és kritikánk mögött nem a gyűlölet, düh vagy kicsinyes bosszú van, hanem a valós demokratikus értékek mellett való kiállás. Megérte.

 

A város polgárai, ellentétben Meggyes Tamással, nem azt várják tőletek, hogy elveiteket, értékrendeteket adjátok fel. A város polgárai nem azt várják, hogy az elért valóban szép és fontos eredményeket tagadjátok meg. A város polgárai azt várják, hogy bizalmukat élvezve őket szolgáljátok, nem pedig egy veszteségébe beletörődni nem tudó ember rögeszmés elképzeléseit. Bízzatok a valódi, cenzúramentes nyilvánosságban és választóitokban!

 

Meggyes Tamás a múlt, Esztergom a jövő.

 

Ne féljetek!

 

 

 

Polgári Esztergomért Egyesület