Nyílt levél Steindl Balázsnak

Nyílt levél Steindl Balázsnak

2010. 10. 07. 11:04

Tisztelt Steindl Balázs! Tisztelt Fideszes képviselőtársam!

Kezembe került a Választási Bizottságnak írt fellebbezése, melyben kifogásolták a polgármester választás eredményét megállapító határozatot.
Érdekes volt látni  az Önök kifogásait, leginkább annak tükrében, hogy a korábbi diktatórikus városvezetés a tavaszi és a jelen választási időszakban is mindent megtett annak érdekében, hogy a pozícióját bármi áron megtarthassa.
A kifogásaik között viszont hiába kerestem az alábbiakat:
- a város vezetése kitiltotta a  pártunk kampányrendezvényeit a művelődési házként funkcionáló épületből, majd a cserébe felajánlott épületben nincs villany és fűtés,
- a város alkalmazásában álló kft, ún. felső  utasításra szabálytalanul  leszedi a pártunk által szabályosan kihelyezett választási plakátjait
- a helyi média nem közvetít a lakossági fórumainkról, ellenben folyamatosan megjeleníti a városvezetés illetve a Fidesz véleményét velünk szemben.
- A helyi médiáknál lehetetlen viszontválaszt kicsikarni a minket támadó cikkekkel kapcsolatban
- a hídlap még a fizetett hirdetéseinket is cenzúrázta
- a városban nem lehetett választási plakátot elhelyezni, mert egy önkormányzati rendelet ezt jelenleg lehetetlenné teszi
- a városhoz köthető EHÍR Kft által kezelt óriásplakát helyek  csupán Fidesz számára elérhetőek

Kedves Steindl Balázs, ezeket miért hagyta ki a felsorolásból? Csak nem azért mert ezeket a hátrányos megkülönböztetéseket a Jobbik és nem az Ön pártja szenvedte el?!

 

De az elutasított  fellebbezésük csupán a kezdet, hiszen  azt hallom, hogy  Ön azt közölte - az újonnan megválasztott Fideszes önkormányzati képviselők nevében-, hogy nem  kívánnak együttműködni az  újonnan megválasztott polgármesterrel.

Nem tudom tisztában van-e azzal, hogy Esztergom lakossága döntött:  64 százalékuk azt akarja, hogy független polgármestere legyen a városnak! 31-42 százalékuk pedig azt akarta, hogy a független polgármestert egy  Fidesz-KDNP többségű képviselőtestület támogassa munkájában.

Ha utánaszámolna, akkor egyértelműen láthatná, hogy bizony a FIDESZ-KDNP szavazók döntő többsége is a független polgármesterre voksolt.

Most pedig Önök úgy döntöttek, hogy megbüntetik a szavazókat, amiért azok elérték Meggyes Tamás leváltását ?

Ez lenne az Orbán Viktor féle Nemzeti együttműködés,  az esztergomi Fidesz olvasatában?

Vagy más okok keresendőek a háttérben? Csak nem bizonyos hozzátartozóik jól fizető beosztását féltik, akik szakmaisága ugyan megkérdőjelezhető,  ellenben a Meggyes Tamás iránti elkötelezettségük nem? Ugye nem erről van szó.

Azt is remélem , hogy csupán a helyi Fidesz szervezet, ún. Meggyes-mentő magánakciójával állunk szemben, és nem az országos pártvezetés utasítását hajtják végre.

Mert az országos FIDESZ-KDNP vezetésnek nem lehet érdeke az, hogy magára haragítsa Esztergom lakosságát, akik úgy érezhetik, hogy most megkívánják bünteti őket azért mert Meggyest „elkergették" a város éléről.

Hiszen akkor miben különböznének ők, az általuk is olyan sokszor kifogásolt szocialistáktól, akikre szintén az volt a jellemző, hogy megbüntették a renitens városokat.

 

Zentai Plajner Zsolt

2010. 10. 13. 19:24

Szívesen teszem addig, amíg okot szolgáltat rá... Kacsintás

2010. 10. 13. 14:47

Ez hihetetlen! Meggyes üveggolyóval fizetett? Most, hogy már nem polgármester vajon mivel fizet, a tartalék üveggolyóival?

2010. 10. 13. 13:19

Frenki1

"Felfogta" a lényeget!!!!? ( Köszönöm az újbóli oktatást.)

2010. 10. 13. 12:24

Ha egy cseppet is értene ahhoz, amit ír, akkor tudná, hogy a legnagyobb metántermelést, ezzel hozzájárulva a globális felmelegedéshez a Földön tartott kérődzők okozzák, NEM a belsőégésű motorok. (De ehhez tájékozódni kellene...)

2010. 10. 13. 9:27

Ezt a lakcímes szenvedést be kellene már fejezni.

Mert :

1., a választás megtörtént, a kampánynak vége

2.,a választás eredménye ez lett, ez a helyzet, ezzel kell(ene) együtt dolgozni

3., pár évvel ezelőtt hajléktalan volt-e valaki, ( mondván, hogy nem akar a város adófizetője lenni) aki később elég szépen osztogatta az észt?

 

2010. 10. 13. 9:18

uramisten...

2010. 10. 13. 9:08

Frenki1

Szöveg szerkesztés minősítése, helyes írás minősítése. Saját írásait nézze át legyen szíves.

Írásából ítélve, még nem gyógyult ki betegségéből. Javaslom a kezelés folytatás, nehogy "baj" legyen!

T. Éva, valamint Z.P.Zs. között a különbség, lakhely szempontjából. Egyiknek T. Évának van bejelentett lakcíme Esztergomban, de nem itt él (t)! Még Z.P.Zs nem él Esztergomban,

é és bejelentett lakcíme sincs Esztergomban. Ezért írtam az életszerűségről, ami önnek nem biztos, hogy értelmezhető.

Életszerű maga szerint: 140 000 böfögő skandináv rénszarvas okozza a globális felmelegedést

vagy   : Pár száz millió gépjármű, és pár száz hőerőmű okozza a globális felmelegedést.

Tájékozódni teszik egy kicsit.  Idő igényes az igaz, és rájön a két emberel kapcsolatban leírtak "tények".

Valószínű, így ön is "képbe kerül".

 

2010. 10. 13. 8:41

Unalmas, már megbocsásson!

Törölt felhasználó #233

2010. 10. 13. 8:29

Frenki1

Nagyon Sajnálom önt!!! De van egy jó hírem az ön számára. Tervbe van "Lipót mező" újbóli megnyitás. Mindenben segítek, hogy mielőbb bekerülhessen, és a megfelelő

kezelésben részesülhessen!! Addig is NYUGALOM!!!!!

2010. 10. 13. 8:23

Frenki1

Búbánat völgy, Esztergomhoz tartozik, nem? Leányfalu szerintem nem nem tartozik Esztergomhoz. De lehet hogy tévedek!  De talán "független" polgármester asszony

"felújított" családi háza (Győrvázsony, ha jól emlékszem) sem Esztergom területén van.

"Életszerű", sokat emlegettem ezt a kifejezést. Bejelentet lakcíme van egy "városban", de nem ott él. Leányfalu (Pest megye), Z.P.ZS. bejelentett lakcíme ott van, és ott is él.

Ez életszerű!!! Nem Esztergomban, nem K.E.M-ben, hanem Pest megyében. Mégis képviselő az esztergomi önkormányzatban, illetve a megyei önkormányzatban.

ÖN szerint életszerű: Pl. Az önkormányzat nem tudja kinek adta el azt a területet, ahol a tulajdonos kivágatta az erdőt.

Ez talán életszerűbb: Pl. Az önkormányzat pontosan tudja, ki vágta ki az erdőt.

Na erről beszélek, "idegenből osztják" az észt!!!!

-Az a 140 000 böfögő skandináv rénszarvas okozza a globális felmelegedést.

-Az a pár száz millió gépjármű ,és pár száz hőerőmű okozza a globális felmelegedést.

2010. 10. 08. 10:23

Kedves Balázs!

Ez az ember most fogja megkapni a maga okozta önbüntetését!

Hiszem és hinnem kell, hogy méltó büntetésben lesz része!

Jómagam sokszor aludtam el sírva,kérve az Istent,hogy segítsen ne engedje,

hogy ez a velejéig romlott ember, tönkretegye családomat.

Hát úgy látszik  meghallgatásra találtam!

De míg élek nem felejtem el, a sok mocskot, rágalmazást, zaklatást,

a szívem még sok sebből vérzik!

 

2010. 10. 08. 9:18

Kedves Frenki1!

Ha már ennyire feszegeted, ki hol legyen képviselő, talán arra is tudsz válaszolni: kedvenc Meggyes Tamásod miért nem a lakóhelyén /Búbánatban/ indult egyéni képviselőként? Ha erre tudsz megfelelő érvekkel alátámasztott választ adni, hajlandó vagyok elgondolkodni a lakóhely és a képviselőség összefüggése közötti eszmefuttatásodon.

2010. 10. 07. 22:32

" A még többiek? Nyugdíjba vonultak, miután jól megszedték magukat."

 

apám annyira megszedte magát, hogy napjait egy városszéli NDK-s lakókocsiban tölti, és a könyvét írogatja. Így a hidegben.

 

 

 

 

2010. 10. 07. 22:15

Néhány észrevétel: A megválasztott fideszes képviselőknél megtalálható a kötődés a "Meggyes korszakhoz". Vagy ők vagy családtagjaik, a képviselőség mellett zsíros állásokat kaptak a korábbiakban. Nincsenek pontos ismereteim, de: Steindl Balázs élettársa Arató Vera az ETV vezetője, (és majdnem alpolgármester), Pál György a Sportcsarnok vezetője és dolgozik az Aquaszigeten, Ivanov lánya az Önkormányzatnál dolgozik, Németh fia az Önkorinál dolgozik, Pócsfölditől rendszeresen rendeltek hidegkonyhai készítményeket, Zoltai a Gran Tours "vezetője" (bár végzettsége mint Meggyesé), Bánhidy Vajk megbízást kapott az ETV-nél. Ennyit tudok. A többiek véleményem szerint megélhetésiek, a képviselőségért és a bizottsági helyekért kapott több mint 100.000 Ft-ért "bármit megtennének. A régiek? Osvai orvosigazgató a kórházban, Petrovics kitúrta Balogh Zoltánt az Aquasziget éléről. A még többiek? Nyugdíjba vonultak, miután jól megszedték magukat.

Más:

Ha jól tudom a tisztségviselők felett a polgi a munkáltató... Remélem azok az emberek, akik kompromittálódtak korábban a Meggyes mellett eltűnnek a "búbánatba". (Lájkolom ezt a Zentai szöveget.) A testületire pedig igen el kell járni és megértetni velük, hogy mi a város érdeke. Steindl nyilatkozata volt a legjobb: nem működnek együtt a T.É.-val. Miben? Akkor is ha T. Éva minden előterjesztése a városért lesz? Mi?

Másik nyilatkozat: nem engednek más kezeket a város pénzéhez! Hát persze, nekik kell a zsíros bödön, saját és más zsebek megtömésére. Ezért makacskodnak annyira.

Vároma fejleményeket! Hajrá Esztergom, hajrá Tétényi Éva Polgármester asszony!

 

2010. 10. 07. 21:59

Hogy a "többség" őket választotta?? Na ne hülyéskedjünk már! 31-42% szavazott a fideszes megyes-bábokra, viszont az 58-69% azt akarta, hogy ne ezek a talpnyalók üljenek a testületben! Csak az volt a hiba, hogy ami nagyban sikerült T.É.-nak, az nem sikerült kicsiben a körzeti ellenzéki jelölteknek. Egyébként szerintem ott is ugyanilyen elsöprő arány lett volna...

2010. 10. 07. 21:13

Jövő héttől kapható lesz az "1 vagyok a 8117-ből" feliratú póló

 

Lájkolom:)

2010. 10. 07. 21:06

Most látom a Polgári Esztergomért Egyesült már megszólította őket!

Helyes!

 

2010. 10. 07. 21:05

Jövő héttől kapható lesz az "1 vagyok a 8117-ből" feliratú póló itt a Szeretgomon, árat jövő hét elején tudok mondani.

2010. 10. 07. 21:04

Senya és mijen! "MI VÁLASZTOTTUK" úgy értem a város lakói ....nem ti, nem én ... de a többség igen, őket választotta.

És a többség Tétényi Évát is választotta.

Ezért nem értem, - miről beszélünk?????

A képviselőknek is kellene nyílt levelet írni, - ne felejtsék el, hogy hol a helyük !!!!!!

2010. 10. 07. 20:48

Emberek !Az alakuló ülésre menjünk a városházára mindnyájan.Aki befér az oda a többiek meg a térre.Aztán majd meglátjuk mit csinálnak a képviselők.