Nyílt levél Steindl Balázsnak
Közélet
2010. okt. 7.

<p>Tisztelt Steindl Balázs! Tisztelt Fideszes képviselőtársam!</p>

Kezembe került a Választási Bizottságnak írt fellebbezése, melyben kifogásolták a polgármester választás eredményét megállapító határozatot.
Érdekes volt látni  az Önök kifogásait, leginkább annak tükrében, hogy a korábbi diktatórikus városvezetés a tavaszi és a jelen választási időszakban is mindent megtett annak érdekében, hogy a pozícióját bármi áron megtarthassa.
A kifogásaik között viszont hiába kerestem az alábbiakat:
- a város vezetése kitiltotta a  pártunk kampányrendezvényeit a művelődési házként funkcionáló épületből, majd a cserébe felajánlott épületben nincs villany és fűtés,
- a város alkalmazásában álló kft, ún. felső  utasításra szabálytalanul  leszedi a pártunk által szabályosan kihelyezett választási plakátjait
- a helyi média nem közvetít a lakossági fórumainkról, ellenben folyamatosan megjeleníti a városvezetés illetve a Fidesz véleményét velünk szemben.
- A helyi médiáknál lehetetlen viszontválaszt kicsikarni a minket támadó cikkekkel kapcsolatban
- a hídlap még a fizetett hirdetéseinket is cenzúrázta
- a városban nem lehetett választási plakátot elhelyezni, mert egy önkormányzati rendelet ezt jelenleg lehetetlenné teszi
- a városhoz köthető EHÍR Kft által kezelt óriásplakát helyek  csupán Fidesz számára elérhetőek

Kedves Steindl Balázs, ezeket miért hagyta ki a felsorolásból? Csak nem azért mert ezeket a hátrányos megkülönböztetéseket a Jobbik és nem az Ön pártja szenvedte el?!

 

De az elutasított  fellebbezésük csupán a kezdet, hiszen  azt hallom, hogy  Ön azt közölte - az újonnan megválasztott Fideszes önkormányzati képviselők nevében-, hogy nem  kívánnak együttműködni az  újonnan megválasztott polgármesterrel.

Nem tudom tisztában van-e azzal, hogy Esztergom lakossága döntött:  64 százalékuk azt akarja, hogy független polgármestere legyen a városnak! 31-42 százalékuk pedig azt akarta, hogy a független polgármestert egy  Fidesz-KDNP többségű képviselőtestület támogassa munkájában.

Ha utánaszámolna, akkor egyértelműen láthatná, hogy bizony a FIDESZ-KDNP szavazók döntő többsége is a független polgármesterre voksolt.

Most pedig Önök úgy döntöttek, hogy megbüntetik a szavazókat, amiért azok elérték Meggyes Tamás leváltását ?

Ez lenne az Orbán Viktor féle Nemzeti együttműködés,  az esztergomi Fidesz olvasatában?

Vagy más okok keresendőek a háttérben? Csak nem bizonyos hozzátartozóik jól fizető beosztását féltik, akik szakmaisága ugyan megkérdőjelezhető,  ellenben a Meggyes Tamás iránti elkötelezettségük nem? Ugye nem erről van szó.

Azt is remélem , hogy csupán a helyi Fidesz szervezet, ún. Meggyes-mentő magánakciójával állunk szemben, és nem az országos pártvezetés utasítását hajtják végre.

Mert az országos FIDESZ-KDNP vezetésnek nem lehet érdeke az, hogy magára haragítsa Esztergom lakosságát, akik úgy érezhetik, hogy most megkívánják bünteti őket azért mert Meggyest „elkergették" a város éléről.

Hiszen akkor miben különböznének ők, az általuk is olyan sokszor kifogásolt szocialistáktól, akikre szintén az volt a jellemző, hogy megbüntették a renitens városokat.

 

Zentai Plajner Zsolt

(forrás)