„ÉS MÉGIS MOZOG A FÖLD”!
Közélet
2010. okt. 4.

<p>A Polgári Esztergomért Egyesület gratulál Tétényi Évának, Esztergom új, független polgármesterének az elsöprő választási győzelméhez, és az elkövetkező évekre sok sikert, mindenek előtt lelkierőt, hitet, emberséget, bölcsességet, igazságosságot, bátorságot és nem utolsó sorban mértékletességet kíván neki a döntéseiben. Egyszóval kívánjuk neki mindazt, aminek elődje híján volt, s aminek a hiányát mindannyian megszenvedtük...</p>

A gratuláción és jókívánságokon túl, köszönetünket fejezzük ki Tétényi Évának, hogy egyáltalán elvállalta a jelöltséget - a közpénzből fenntartott, mégis rendkívül egyenlőtlen média-feltételek ellenére. Elvállalta a megmérettetést, nem riadva vissza az esetleges kudarc és a hatalmi önkény megnyilvánulásainak a lehetőségétől.

Mindezek alapján, bízunk abban, hogy Tétényi Éva nemzeti elkötelezettségű, polgári összefogást meghirdető polgármesterként meg tudja őrizni hitét és bátorságát, az előtte tornyosuló súlyos feladatok ellenére. Bízunk abban, hogy mentes lesz a politika negatív szémélyiségformáló hatásától - ehelyett inkább a kampányából megszokott nyitottságot, derűt, bizalmat és felelősséget sugárzó kedves vonásai fognak tükröződni a helyi politikán, a politikai kultúrán.

Ugyancsak bízunk abban, hogy Esztergom frissen megválasztott képviselőtestülete az elmúlt évek során felhalmozódott nehéz problémák megoldásában az új polgármester valódi partnere lesz. Bízunk abban, hogy a képviselőtestület - s még inkább a Fidesz országos vezetése - le fogja tudni vonni a szükséges következtetéseket az esztergomi választási eredmények „Fidesz igen, Meggyes nem" üzenetéből.

Végül gratulálunk egész Esztergom lakosságának, hogy a polgármester-választás esetében pártállástól független, igazi összefogásról tett tanúbizonyságot - reméljük egyúttal, hogy az összefogásnak ez a képessége még tovább fog fejlődni városunkban.

Esztergom, 2010. október 4.

Polgári Esztergomért Egyesület

 

(forrás)