Első fokon pert vesztett Knapp János Pál
Közélet
2010. szept. 26.

<p>Első fokú ítélet szerint Knapp egy 2008-as hídlapos írása miatt 1 milliót fizethet Horváth Mihálynak. Az iromány leközlése a Hídlapot kiadó EHÍR Kft-nek is ennyibe kerül. Az ítélet nem jogerős.</p>

A Komárom-Esztergom Megyei Bíróság Horváth Mihály felperes Knapp János Pál I. rendű alperes és az EHÍR Kft, mint II. rendű alperes ellen jó hírnév megsértése iránti perben első fokon szeptember 17-én kimondta:
A Hídlap című időszaki folyóiratban az I. rendű alperes által írt "Tisztelt Horváth Mihály!" cikkben megsértette a felperes jó hírnévhez fűződő jogát, a II. rendű alperes pedig a cikk megjelentetésével követte el ugyan ezt.
Mindezért az alpereseket a Bíróság a további hasonló jogsértésektől eltiltotta és kötelezte az alpereseket 1.000.000,- - 1.000.000,- Ft nem vagyoni kártérítés megfizetésére.
Ezen felül Knapp János Pált a Bíróság kötelezte, hogy saját költségén az alábbi közleményt jelentesse meg a Hídlapban:

"A Hídlap című ingyenes hetilap 2008. június 21-i számában a "Tisztelt Horváth Mihály!" című cikkben Horváth Mihály jó hírnevét sértve valótlanul állítottam, hogy Horváth Mihály volt önkormányzati képviselő együtt járt a "bujtogatóval", újságot adott ki, amelyben ismétlik az elmúlt évek összes MSZP-s hazugságait, Horváth Mihály volt önkormányzati képviselő másfél évig csak egy alkalommal szólalt fel a képviselőtestület ülésein, a letartóztatott vállalkozóval "együttműködik", továbbá azt is, hogy Horváth Mihály nevében képviselői szavazatot vásárolnak és képviselőt fenyegetnek meg. Valótlanul, a felperes jó hírnevét sérve írtam le azt is, hogy lelepleződött Horváth Mihály a gyújtogatás ügyében. A fentiek miatt Horváth Mihálytól bocsánatot kérek.

Knapp János Pál, a Fidesz Esztergomi Szervezetének alapító tagja"

A Bíróság az ítélet indoklásában kifejti, az I. rendű alperes cikke egy a felperes elleni sorozatos médián belüli támadás része volt, mert a fent említett rágalmakat a cikk megjelenését megelőzően már nyilvánossá tett közleményeiben Meggyes Tamás is említette.

 

(forrás)