A Fidelitas választási csalással vádolja Tétényi Évát
Közélet
2010. szept. 23.

<p>Az országos sajtóhoz eljuttatott nyilatkozatában bűncselekményekkel és választási csalással vádolja Tétényi Évát a Komárom-Esztergom Megyei Fidelitas szervezetének vezetője. A Fidelitas egy e-mailre hivatkozik, amelyben arra buzdítják az Esztergomban független polgármesterjelöltként induló Tétényi Éva támogatóit, hogy rózsaszín csekken, a jelölt lakáscímére küldjék el a befizetendő összeget.</p>

A Fidelitas közleményében állítja: az e-mailt az MSZP 2002-es polgármesterjelöltjének felesége jegyzi, s a levél az "MSZP-től jól megszokott finanszírozási trükköt tartalmaz".

Mint fogalmaznak, "Trójai falóként akarják Tétényi Évát felhasználni, és koszos kezekkel próbálják a város kasszájának kulcsát megszerezni".

Tétényi Éva az MTI érdeklődésére elmondta: egy kereskedelmi banknál van önálló számlaszáma, arra várja a támogatásokat. A befizetett összegek dokumentálva vannak, azokat bárki megtekintheti. Hozzátette: nem tud arról, hogy mások gyűjtenének a számára, s arról sincs tudomása, hogy a lakáscímére pénzadomány érkezett volna.

A függetlenként induló Tétényi Évát négy szervezet, köztük a Jobbik, az LMP és az MSZP helyi szervezete is támogatja, Meggyes Tamás jelenlegi fideszes polgármesterrel szemben. Ezzel kapcsolatban Tétényi Éva megjegyezte: egyik párttal sem kötött megállapodást, támogatásuk abban áll, hogy nem indítottak saját jelöltet.

 

A tavaszi országgyűlési kampányban egyébként a Fidesz saját bevallása szerint 130 millió forint adományt kapott magánszemélyektől. Szijjártó Péter szerint a legnagyobb befizetés egy adományozótól egymillió forint volt.

 

(forrás)