Meggyesre is lehet majd szavazni a szuperman díj kapcsán

Meggyesre is lehet majd szavazni a szuperman díj kapcsán

2010. 09. 14. 8:54

A pozícióhalmozás ellen szólalt fel ma Novák Előd, majd Superman-ruhával kedveskedett a képviselőtársainak

 

2 perc 40-től érdemes nézni

 

 

2010. 09. 14. 21:49

A Jobbik képviselői indítványt nyújtott be annak érdekében, hogy a politikusok a jövőben csak egy munkakört tölthessenek be, országgyűlési munkájuk mellett például ne lehessenek polgármesterek, önkormányzati képviselők, vagy tagok a települési, megyei, fővárosi közgyűlésben.

Az indítvánnyal érdemben nem foglalkoztak, vagy, ahogy Novák Előd, a Jobbik alelnöke fogalmazott, a Fidesz lesöpörte az asztalról, pedig korábban maga Orbán Viktor miniszterelnök is megígérte, hogy pártja támogatni fogja a javaslatot. Mint megtudtuk, a törvény főként a fideszes képviselőket érintette volna kellemetlenül: Novák Előd számításai szerint a párt képviselőinek mintegy nyolcvan százaléka álláshalmozó.

A Jobbik alelnöke példaként említette Lázár Jánost, aki parlamenti munkája mellett Hódmezővásárhely polgármestere, egyben a parlament legnagyobb frakciójának vezetője. Nem kis feladat, ő mégis el tudja látni - vagy legalábbis egyik munkakörét sem adta fel eddig azért, mert nem bírta a gyűrődést.

Az álláshalmozók táborát erősíti emellett Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök is, aki országgyűlési képviselőként a fővárosi közgyűlésben is képviselő, emellett polgármester a XII. kerületben, és elnök az oktatási és tudományos bizottságban.

Állásalmozónak számít Kósa Lajos Fidesz-alelnök is, aki képviselősége mellett Debrecent igazgatja, továbbá Meggyes Tamás, aki országgyűlési képviselő és Esztergom polgármestere egyben. A neveket lehetne még sorolni, Novák Előd például arról számolt be: egyszer már ők is megpróbáltak listát készíteni az álláshalmozókról, de az "egy feneketlen kút" volt. A jobbikban egyébként nem megengedett az álláshalmozás, az alapszabályban tiltották meg, hogy aki országgyűlési képviselő, az bármilyen "apró" önkormányzati tisztséget is vállaljon.

Bár a Fidesz most lesöpörte az indítvány, Novák Előd bizakodik. Mint mondta, véleménye szerint ezt a következő parlamenti ciklusban meg fogják valósítani, hiszen Orbán Viktor is keresi, hogy mikor lehetne keresztülvinni.

A miniszterelnök Novák Előd állítása szerint úgy fogalmazott: majd a következő választások idején, kisebb parlamenti létszámnál könnyebb lesz a Fideszben is átvinni az álláshalmozást megszüntető indítványt, de ő csak akkor szeret csatát kezdeni, ha tudja, hogy meg is nyeri.

2010. 09. 14. 18:30

Pokornyi:

polgármester

fővárosi önkormányzati képviselő

országgyűlési képviselő

frakcióvezető-helyettes

a parlament oktatási bizottság elnöke

pártalelnök

 

+ a papa ügynök volt...

 

 

 

2010. 09. 14. 17:18

Erről jut eszembe, mit iszik a szupermen?

 

Szupermenszeszt.

2010. 09. 14. 15:12

Nem én vagyok így egyedül, de ennek kibontását hagyjuk meg az önkormányzati választások utánra. Vonára is veszélyes ez a skizo karrierista, ezért nem szerencsés őt futtatni, a régi esztergomi MIÉP-esek és MIÉP IT-sek is ismerik, mint a rossz pénzt...

2010. 09. 14. 12:59

Gézu! van egy halovány gyanum miszerint mintha neheztelnél a Novák Elődre. Ha bővebben kifejtenéd.......

2010. 09. 14. 12:38

Novák semmiben nem különbözik Meggyes Tamástól. A helyük is ott van. A politika szemétdombján!

2010. 09. 14. 11:58

Hol lehet szavazni???

2010. 09. 14. 11:55

A felszólalás telitalálat!!! Király

2010. 09. 14. 11:48

Szerintem nem kell, mert ő már régen túl, sőt fölötte van!