Az LMP szerint a városi önkormányzatok ingatlanspekulánsok foglyai

Az LMP szerint a városi önkormányzatok ingatlanspekulánsok foglyai

2010. 09. 12. 21:48

Az őszi önkormányzati választáson bizalmat kapó LMP-s képviselők arra fognak törekedni, hogy a helyhatóságokat segítsék felszabadítani ebből a kényszerű rabságból - mondta az LMP parlamenti frakcióvezetője szombaton Szolnokon sajtótájékoztatón.

Azt szeretnék elérni, hogy a városok megmaradt zöldfelületei ne váljanak újabb spekulációk áldozataivá, és a jövőben ne lehessen önkormányzati zárt üléseken "mutyizni" egy-egy település ingatlanvagyonával - jelölte meg pártja egyik választási célját Schiffer András.

A fővárosban és a megyei jogú városokban induló ingatlan-fejlesztések kapcsán pedig az LMP képviselői azt fogják szorgalmazni, hogy azok keretében elsősorban szociális bérlakások épüljenek minél nagyobb számban - jegyezte meg.

Az LMP egy másik tapasztalataként úgy látja, "a különböző pártok köré telepedett oligarchák megfojtják a helyi közéletet" - vélekedett a politikus, hozzátéve: ezért az októberi voksolás után képviselői mandátummal rendelkező LMP-sek arra fognak törekedni, hogy ettől a függéstől mentesítsék majd a városok közalkalmazottait, értelmiségi köreit és a helyi vállalkozókat.

Legyen szabad nyilvánosság, legyen szabad politikai közélet minden városban Magyarországon! - hangsúlyozta pártja egyik fő célját Schiffer András.

2010. 09. 14. 11:50

Na meg a többire!?

2010. 09. 12. 21:53

A Zöldház körüli zöldterületre ki akar építkezni??? Üvöltés Üvöltés Üvöltés