Szent István díjat kapott Egerszegi Krisztina
Bulvár
2010. szept. 6.

<p>Jankovics Marcell, Schmitt Pál és Bihari Antal, a Szent István-díj alapítója adta át az Esztergomi Vármúzeumban a kitüntetést Egerszegi Krisztinának.</p>

A Szent István díjat Bihari Antal alapító, a Körzeti Televízió stúdióvezetője adta át az Esztergomi Vármúzeumban szombaton Egerszegi Krisztinának, Jankovics Marcell a díj kuratóriumának elnöke és Schmitt Pál köztársasági elnök, szintén olimpiai bajnok társaságában. Az aktuson jelen volt több korábbi kitüntetett; ekkor vehette át a Szent István emlékérmet egy túlparti, nánai etnográfus, Dániel Erzsébet.

A 2002 nyarán alapított Szent István-díjat az eddigi díjazottak a magyarságért végzett érdemleges tevékenységükért kapták. A díjat, Szent István bronz emlékszobrát Melocco Miklós szobrászművész alkotta.

Eddigi díjazottak:

Orbán Viktor (2002), Duray Miklós és Tőkés László (2003), Nemeskürty István (2004), a Püski házaspár (2005), Wittner Mária (2006), Buzánszky Jenő és Grosics Gyula (2007), Sólyom László (2008 - hivatali ideje alatt nem vette át), a Béres család (2009). Egerszegi Krisztina a Nemzet Sportolója, ötszörös olimpiai bajnok.

 

(forrás)