Magyar bajnok vitorlázásban az esztergomi Héjj testvérpár
Sport
2010. aug. 31.

<p>Héjj Eszter a 420-as hajóosztályban, míg nővére, Héjj Viktória, Laser Radialban szerezte meg az országos bajnoki címet.</p>

Váltakozó irányú és erejű szél jellemezte a magyar bajnokságot

Hat hajóosztályban - 470, 420, Laser Radial, Laser 4.7, Cadet és Optimist - 220 versenyző állt rajthoz augusztus 24-29. között a Velencei-tónál rendezett Serdülő, Ifjúsági és Junior Országos Bajnokságon. Közepes erősségű, északias szélben kezdte meg a küzdelmet a magyar vitorlázás utánpótlás mezőnye. Az egész regattát igazi agárdi időjárás, azaz változó irányú és erejű szél jellemezte, így a fiatal versenyzőknek nehéz pályákat kellet teljesíteniük.

Héjj Eszter páros hajóban versenyez

A Péch Fanni - Héjj Eszter páros learatta a babérokat a Magyar Köztársaság Serdülő, Ifjúsági és Junior Országos Bajnokságon a 420-as hajóosztályban, abszolút bajnoki címet szereztek. A fiú egységeket is maguk mögé utasítva állhattak fel a lányok a dobogó legmagasabb fokára, miközben a legjobb női egységnek járó címet is megkapták. Az egész éves munka és töretlen kitartás meghozta a sikert Héjj Eszter számára, aki a Winddance Sailing Team tagja. A júliusi Isztambulban megrendezett Volvo ISAF Ifjúsági Világbajnokságon a 11. helyen végeztek. A fiatal versenyző ezzel a 420-as hajóosztályban szerzett magyar bajnoki címmel megkoronázta pályafutását. „Sokat jelent számomra, hogy a társammal megnyertük a magyar bajnoki címet, megérte küzdeni és hinni a sikerben. Ez az eredmény azonban arra ösztönöz bennünket, hogy a jövőben még nagyobb erőbedobással folytassuk felkészülésünket." - mosolyog Eszter. A szakma pedig kíváncsian várja a folytatást, hiszen az ifjú hölgy jövőre már az olimpiai 470-es kategóriában versenyez majd.

Héjj Viktória egyszemélyes hajóban lett bajnok

Ugyanazon a versenyen, Laser Radial kategóriában Héjj Viktória is remekelt. Akárcsak húga, ő is legyőzte az összes fiú versenyzőt. Igazán kiélezett küzdelemben, kemény csatákat vívott, így joggal vette át a bajnoki trófeát. Viktória is fáradságos edzőmunkával töltötte az évet, amelynek eredményeként a magyar bajnoki cím mellett a skóciai Largsban megtartott Laser Radial világbajnokságon 120 versenyző közül az arany csoportba a 18. helyen jutott be, és a 39. helyen sikerült befejeznie a világbajnokságot.

 

(forrás)