Alkotmánybíróság, vagy választás?

Alkotmánybíróság, vagy választás?

2010. 08. 28. 21:58

Csak elmélkedek!

Mesepark, amivel végig lehetett házalni a Tv-ket. Projektek az árterületen, amivel szintén végig lehetett házalni a Tv-ket, („ennyi szállodát nem építettek még Pesten sem, mint amennyit én Esztergomban"). Városközpont, és hagy ne soroljam.
Alkotmánybíróság!
Miért is pont most vették elő ezt a kérdést? Persze, a választás! Vagy más is? Sajnos a koromnál fogva, emlékszem bizonyos dolgokra!

Az alkotmánybíróság egykori elnöke, kiállt a pulpitusra, és közölte, nem megyünk LE Esztergomba, mert nincs meg a kellő infrastruktúra! Én azóta is dühöngök! Nem az alkotmánybíróság hollétén, Annál inkább a „hogyanon"! Ha egy vállakózó, mondjuk Csoszogi, az öreg suszter, azt mondta volna az APEH-nek, hogy ő nem tud pénztárgépet venni, mert nincs rá „infrastruktúrája", akkor azt mondták volna: "sajnáljuk, zárja be a boltját, mert anélkül nem üzemelhet"! DE Az alkotmánybíróság pojácáskodó elnöke, aki a törvények betartásának legfőbb őre, mondhatta amit mondott! Aztán ebből a „törvénytisztelő" emberből, botrányosan nevetséges körülmények között köztársasági elnököt csináltak, aki az elmúlt négy évben szintén nem szorgalmazta az alkotmánybíróság „törvénytelen" működésének megváltoztatását! Most Kósa úr üzent, „ha", akkor majd tárgyalunk róla. Kifordult egy világot élünk! Tisztán, érthetően elmagyarázták az idők során, hogy „nem megyünk le vidékre"! Ha belegondolok, hogy volt, amikor az „ünnepi" ülést a vár lovagtermében tartották, hogy emeljék az aktus nyomatékát, hát nem is tudom! Kell nekünk ez, hogy olyan alkotmánybírók, akik soha egy percig nem bíráskodtak, itt bohóckodjanak? Tudom most majd sokan leszedik rólam majd a keresztvizet, DE nekem erről ez a véleményem!

 

2010. 09. 03. 18:48

Ez a riport hű tükre volt annak,hogy a mégpolgármester milyen kvalitású embereket tűr meg a környezetében! Mindenkit aki nála is roszabb! Mindenki tudja,hogy a szép nőnek miért van csúnya barátnéja? Hát most a "nyuszinál" volt a vadász puska,vagy a lekvár főzte be a nagymamát? Igen! Tétényi Éva az igazi jelölt! Csak csendben jegyzem meg,enyit tesz az iskolázottság!

2010. 09. 03. 10:15

Ez a munkabajárásprobléma nem hiszem, hogy gond lehet.

Az ország döntő többsége ingázik, s akár Bp.-en belül is lehet ennél jóval többet utazni. Nomeg pont szerencsés az útvonal-idő kettős, mert reggel kifelé, délután befelé mennének Bp-en.

 

De ha mégis az utazás a döntő az Alkotmánybíróság székhelyénél, akkor térképezzük fel az országgyűlési képviselőket lakhely szerint és ahol a legtöbben élnek, építsük oda a parlamentet.

 

Viszontviszont kapmánytémának nagyon gyenge. Pont most jutott az eszébe valakinek? Csak ez vetődött fel a brénsztormingon?

2010. 09. 03. 8:20

Nem mondom a T. bíráknak, hogy ingázzanak vonattal vagy busszal, mert eret vágnak magukon, de az a helyzet, hogy autóval sem olyan nagy élvezet.

 

Figyi. Lehetetlen nincs, csak tehetetlen. Ha meg akarnák csinálni, meg tudnák csinálni.

 

Mondjuk: 9-kor kezdődik a munkaidő. Negyed kilenckor az összes alkotmánybíró Pesten be egy helikofferbe, laptopon menet közben is tudnak dolgozni, háromnegyedkor legkésőbb leszállnak példul a város közepén, a M.V.H. tetején, és 9-re a munkahelyükön lehetnek.  Király

 

Lehet, hogy olcsóbb lenne, mint alkotmánybíró x gk-átalány, fizetetett sofőr meg napidíj, meg mittomén mi egyéb frász.

 

2010. 09. 03. 5:36

Ja, az alkotmánybírák: ha az alkotmány szerint az Alkotmánybíróság székhelye Esztergom, akkor talán ide kellene költözniük. Pont ők nem tartják be az alkotmányt?

2010. 09. 03. 5:27

A 10-es út tényleg katasztrófa. Meggyes összefoghatna Völnerrel és kilobbizhatnák végre a 2x2 sávos elkerülőt. Már 20 éve is későn lett volna.

2010. 09. 03. 0:10

Anélkül, hogy utánanéznék most hirtelen, merem állítani, hogy Karlsruhe és mondjuk Berlin, de akár egyéb nagy német városok között sokkal fejlettebb és zökkenőmentesebb a közlekedési lehetőség (legyen szó úgy vasútról vagy akár úthálózatról), mint Esztergom és Budapest között...

Nem mondom a T. bíráknak, hogy ingázzanak vonattal vagy busszal, mert eret vágnak magukon, de az a helyzet, hogy autóval sem olyan nagy élvezet. A héten pl. este fél 7-kor baleset Piliscsabánál, a dugó meg szerintem úgy Ürömig nyúlt vissza. Kerülési lehetőség nincs, vagy tényleg csak nagy. És nem kimondottan ritka a baleset arrafelé. Reggelente Solymár magasságától áll a dugó befelé. És ez így megy minden nap.

Ez itt egy fekete lyuk. Amíg nincs errefelé normális közlekedés az egyébként tök közeli Budapestre, addig hülyeség ide Alkotmánybíróság. Dizájnintézkedés, fotoshop. Persze hivatkozni rá, napirenden tartani jólmegmondva Debrecenből, magyartalan dísztáblát kitenni épp elég októberig. Mással így 10 év távlatából úgy néz ki nem nagyon tudnak kampányolni, ami azért elég ciki...

2010. 09. 02. 21:51

Az OTT Németország, ez ITT meg "Magyarisztán"!

Mecsoda külömbség!!!

Tudhatnád már, ITT minden magyar módra megy... A praktikusság nem erős oldalunk...

 

2010. 09. 02. 20:06

A német alkotmánybíróság Karlsruhéban, egy határmenti kisvárosban van. Ott ha átmész a Rajnán, átjutsz az elszakított német területekre. Ebben akár párhuzamot is lehetne látni Esztergommal. :)

2010. 09. 02. 12:02

Bocsánat drágáim!

Ha szabad egy külsősnek véleményt mondani...

Én eleve halvaszületett ötletnek tartottam annó, hogy Esztergomban legyen az Alkotmánybíróság. Mondtam is a páromnak, figyeld meg, ebből nem lesz SEMMI!

Ez köztudottan egy ún. "vízfejű ország"... Minden jelentős dolog a fővárisban van, s szerintem jól is van ez így.

Hiszen eléggé az ország közepén terül el, nemde?

Én azon is csodálkoztam, hogy a Pázmáneum méltóztatott Piliscsabára menni...

Miért csodálkoztok? Talán az érsek urak ott "székelnek"???????????? Egy fittyfenét! Paskait se lehetett ott gyakran látni nyugdíjazásáig, de kinek is hiányzott?...

Törvényesség?... Ugyan kérem! Azt MÁTYÁS, AZ IGAZSÁGOS se tartotta be, pedig sajátmaga hozta a törvényeket...

 

 

2010. 08. 29. 8:10

Egyetértek Veled!

2010. 08. 29. 7:24

Szerintem Kósa nyilatkozata nem az Alkotmánybíróság helyéről szólt, hanem inkább a választásról, annak kimeneteléről.