Ötcsillagos lett a "mi autónk"
Gazdaság
2010. aug. 25.

<p>Akit eddig az tartott vissza az esztergomi gyárban gyártott Swiftek vásárlásától, hogy a korábbi modellek töréstesztjei nem érték el az 5 csillagos minősítést, az mostantól a Suzuki Swift 2010-es modelljét is bátran választhatja. A legújabb EuroNCAP teszten több friss modell közül a megújult Swift modell érte el a legjobb eredményt.</p>

Az utascella jól bírta a találkozást a deformálódó akadállyal, elöl a vezető és az utas oldalán is megfelelő a fej, a mellkas és a lábak védelme. Oldalütközésnél jól vizsgáztak a merevítők és a függönylégzsákok, a mellkast érő nagyobb erőhatást csupán oszlopos ütközésnél mértek.

A gyerekekre és a gyalogosokra is vigyáz a Swift, a kicsiket helyettesítő bábuk sértetlenül úszták meg mindegyik ütközést. Az autó elé tévedők lábán azonban enyhébb sérülést okozhat a motorháztető éle. Ezzel veszítette a legtöbb pontot a Suzuki. A biztonsági övek bekötésére figyelmeztető jelzések és a jól láthatóan feltüntetett Isofix rögzítési pontok is megfeleltek a szervezet elvárásainak.

- az origo cikke nyomán -

(forrás)