U20-as európa bajnoki mérkőzések Esztergomban
Sport
2010. aug. 23.

<p>Esztergom a házigazdája a 2010. augusztus 25-28 között megrendezésre kerülő U20-as rögbi Európa Bajnokság csoportmérkőzéseinek. A magyarok mellett Lengyelország, Dánia és Luxemburg csapatai küzdenek a csoportelsőségért, ami már a negyeddöntőbe való bekerülést hozhatja a győztes válogatottnak.</p>

Az U20-ban szereplő fiatal játékosok egy-egy klubnál már stabil csapattagnak számítanak, közülük válogatnak a szakemberek a felnőtt válogatott frissítésére, mondhatni az U20 a felnőtt válogatottság "előszobája„. Az Esztergomi Vitézek több játékosa stabil kerettagja az U20-nak, név szerint: Ladányi Gergő, Princz Ádám, Kovács-Goda István, Jámbor Attila, Gelecsák Dániel és Csépke Tamás.

Az EB rendezése a rögbi klubnak kiváló megmérettetés rendezői oldalról, az új sportcentrum kiszolgáló helyeinek főpróbája, sportturisztikai jelentőség, és végül - de nem utolsósorban - a hazai pálya előnye segítheti a magyarokat a jó eredmény elérésében. A mérkőzésekre számos VIP vendéget várunk a nemzetközi szövetségek (FIRA, IRB) részéről, valamint az általuk delegált játékvezetőket" - nyilatkozta Bőhm Balázs, a klub titkára, aki egyben a Magyar Szövetség Főtitkára is.

Mérközések helyszíne az Esztergom Szigeti Franka pálya, valamint a VASAS Stadion.

Mérkőzések időpontjai: 2010. augusztus 25. 16, 18 óra, valamint 2010. augusztus 28. 15, 17 óra

A résztvevő csapatok Lengyelország, Dánia, Luxemburg és Magyarország.

Augusztus 28-án 13 órai kezdettel a VASAS Stadionban játszák 2010. évi Magyar Köztársaság Kupa (15-ös) döntőjét. Az Esztergomi Vitézek Suzuki 14 szeres Kupagyőztes csapata az örök rivális, az utóbbi 3 mérkőzésen győztesként szereplő, Batai Bátor Buldogok csapatát fogadják.

Ez a mérkőzés remek visszavágási alkalom az elmúlt mérkőzések negatív eredményeiért.

(forrás)