Meggyes lufi a kampányban

Meggyes lufi a kampányban

2010. 08. 19. 12:16

Meggyes Tamás az esztergomi nagy, nemzeti összefogásról és Tétényi Éváról úgy próbálja elterelni a figyelmet, hogy a kampány elején bedobott egy lufit. Körbe járja a médiát az Alkotmánybíróság esztergomi székhelyének sztorijával.

Megfizetett firkászai azonnal elkezdték rágni a lerágott csontot. A nem kis pénzért Esztergomban gyalázkodó Obersovszki Péter azonnal behívta őt egy kis bájcsevegésre az MTV 1-be - erről lásd Cserép János beszámolóját a címlapon -, de az egy évvel ezelőtt még a Magyar Nemzet-ben írogató Csontos János is beállt a sorba. Persze ez érthető, hiszen egy évvel ezelőtt ő dicshimnuszt írt Meggyesről és a város állapotáról a Magyar Nemzetben, bizonyára "oka" volt rá.

Csontos most a Nagyítás nevet viselő jobboldali hetilapban írt hosszasan, ugyancsak nem ok nélkül....    pénznek nincs szaga... Sírós

 

"A Meggyes Tamás-féle városvezetés újra felvette az elejtett fonalat, s tíz éve határozatban ismételte meg szándékát, hogy a város épületet, szolgálati lakásokat, valamint az ítélethirdetésekhez megfelelő helyszínt biztosít az Alkotmánybíróság számára...

... Nyilvánvaló, hogy Esztergom a törvényes jussához csakis egy jelentős mértékű ingatlan-átalakítás, vagy egy teljesen új létesítmény megépítése révén juthat hozzá. Ez utóbbi színhelyéül a bazilikával szemben elhelyekedő területet szemelték ki (KIK???) egy impozáns épület vagy épületegyüttes (!!!) számára..."

 

A cikkből az derül ki, hogy az "esztergomiak azt látják", az esztergomiak így meg úgy gondolják....

 

Lényeg a lényeg, amikor Esztergom csődben van, akkor indul egy újabb több milliárdos beruházás.

Azért jó lenne, ha a felhőszakadás után a várost elöntő sár. homok és fekália feltakarítására is gondolna Meggyes!!! Vagy befejezné előbb a félbemaradt giga-beruházásait...

 

 

Törölt felhasználó #43

2010. 08. 23. 17:56

Kezelik? Határozatlan

Törölt felhasználó #43

2010. 08. 23. 13:23

Bécsből haza jött már? :)

2010. 08. 23. 12:31

Azt tudja-e valaki, hogy hol van most éppen a (jelenlegi) polgármesterünk?

2010. 08. 23. 10:47

Mai Népszabadság:

 

A Várhegyre kerülne az Alkotmánybíróság palotája

Kovács Zoltán államtitkár szerint nincs ilyen központi szándék

Esztergom polgármestere nem konzultált Orbán Viktor miniszterelnökkel arról, hogy Budapestről Esztergomba költöztessék az Alkotmánybíróságot.

 

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak nincs olyan előterjesztése, mely az Alkotmánybíróság Budapestről való elköltöztetésére vonatkozna. „Aktuálisan nincs ilyen kormányzati szándék”, erősítette meg lapunknak Kovács Zoltán, a KIM államtitkára.

 

A lapunk által megkérdezett alkotmánybírák nem tudnak „költözésről”. Van, akinek azért sem lenne kedvező a tényleges esztergomi székhely, mert budapesti egyetemen tanít, vagy más elfoglaltsága a fővároshoz köti, mondták munkatársunknak.

2010. 08. 20. 20:36

        Szép jó estét,kedves fórum társaim!

 Akkor most vegyétek elő a realitás érzéketeket!  Gondolhatja e bárki is,hogy amire húsz elvesztegetett esztendő nem volt elég,mert nem volt rá politikai akarat,és amikor az alkotmánybírák kerek-perec kijelentették,hogy nem hajlandók Budapestről  Esztergomba bumlizni,és amikor a törvény végre nem hajtását fírtató kérdésre, az átköltözés hatalmas anyagi vonzatát hozták fel magyarázatként, akkor komolyan,reálisan remélhető,hogy majd Meggyes és csapata  az ünnepélyes határozat hozásával,Orbán előtti áldozati könyörgéssel ,bármit eltudnak érni? Komoly ember, ezt komolyan nem gondolhatja! Megyei jogot meg még hozzá remélni! Ugyan már! Mindeszt megkapni,annyit tenne,hogy a Fidesz elveszíti egy jól tejelő tehenét. Márpedig a féken lazítani nem lehet,szerintük! Többek között ezért van az,hogy amikor megtudták,hogy minden párt által támogatott jelölt indul  Meggyes ellen,azonnal megkínálták a jelöltünket minden féle magas,és jól jövedelmező álásokkal! Úgyhogy szerintem,sajnos reménytelen,hogy Eztergomban legyen a valóságban is az alkotmánybíróság ne csak virtuálisan! Legalább is sok időnek kell eltelni amig ez megvalósul! Pedig tényleg emelné a város presztizsét!

2010. 08. 20. 19:37

Ugyan már, mi változna meg Esztergomban, ha itt lenne az Alkotmánybíróság épülete???

 

- Jobb lennének az utak, járdák, közvilágítás?

- Lehetne parkolni a belvárosban?

- Egy-egy határozat kihirdetésekor ellepné a média várost, szégyenkezhetünk majd a palánkerdő miatt...

- Télen akkor kivilágítanák a bazilikát?

- Nem ázna be a mélygarázs?

- Felépülnének a félbemaradt szállók?

- Nem csúszna tovább a Szent Tamás hegy?

2010. 08. 20. 16:13

A Meggyes-féle területi függetlenség elve alapján én Esztergomba költöztetném

az Állami Számvevőszéket,

a Legfelsőbb Bíróságot,

a Megyei Bíróságot,

a Központi Nyomozó Főügyészséget,

az Országos Rendőrfőkapitányságot,

valamennyi ombudsmant,

az Országgyűlés Mentelmi Bizottságát

 

és a Szentszéket is Rómából

 

stb.

stb.

 

Nyelvöltés Nyelvöltés Nyelvöltés

2010. 08. 20. 16:03

Mai hír:

 

"Érvelése szerint az Alkotmánybíróság függetlenségét erősítené a területi függetlenség elve, mert így a szervezet elkülönülne az egyéb hatalmi ágak székhelyétől, és ez az intézkedés az ország Budapest-központúságát is oldaná. "Az Esztergom számára kedvező döntés részben rehabilitálhatná a várost, amely 1950 után elvesztette évezredes kiváltságos helyzetét. A megalázó várossorvasztás után Esztergom ismét elfoglalhatná a nemzettudatban azt a helyet, amit megérdemel" - fogalmazott Meggyes Tamás."

 

Teccik ez a "függetlenségi" duma... Nyelvöltés

 

Ez óriási:

" Esztergom ismét elfoglalhatná a nemzettudatban azt a helyet, amit megérdemel" Meglepett tehát az Alkotmánybíróság ideköltözése a megoldás Meggyes szerint! Meglepett

 

Egyébként a "megalázó várossorvasztás" Meggyes 10 éve alatt következett be!!! Üvöltés Üvöltés Üvöltés

2010. 08. 19. 17:41

Ez az 5 perces Meggyestől hűen mutatja képzettségét, szakértelmét... Határozatlan

 

Nem értem, hogy alkotmánybírák egy PALOTÁBAN hogyan szolgálják a megújulást??? Meglepett

2010. 08. 19. 17:03

 

   Meggyes Tamásnak tökéletesen igaza van! DE! De nincs erkölcsi alapja ahhoz,hogy bármi féle törvénytelenséget szóvá tegyen! A nyilatkozata éppen ezért közröhely tárgya! Egy ember, aki fütyül a törvényekre, amik számára hátrányosak,aki a törvényes magyar bíróság ítéletének végrehajtását évek óta szabotálja, és kárt okoz a városnak,az jobb ha csendben meghúzza magát,és reménykedik abban,hogy az emberek elfeledik a kicsinyes visszatetsző játékait! Mellesleg a Fidesz volt már négy évig hatalomban,és akkor is fütyült az alkotmánybíróság esztergomba való áthelyezésére,most vajon miért tenne mást!

2010. 08. 19. 16:34

Magyar Hírlap:

 

Esztergom a világörökség része lenne Bővebben a mai Magyar Hírlapban

5 perces interjú: Meggyes Tamás (Fidesz), Esztergom polgármestere


– Hivatalosan a rendszerváltás óta Esztergom az Alkotmánybíróság székhelye. Miért kell erről pénteken külön szavaznia a város képviselő-testületének?

– Papírforma szerint igaz az állítás, de ténylegesen nem. Az Alkotmánybíróság az ország legnagyobb nimbusszal rendelkező intézménye, az állam pedig nem engedhet meg magának akkora törvénytelenséget, hogy ez a kiemelt intézmény nem ott tevékenykedik, ahová be van jelentve. Ilyen alapon hogyan várja el a törvények betartását az emberektől? Szeretnénk, hogy városunkban épüljön egy palota, ahol az új alkotmány legfőbb őrei szolgálhatják a megújulást.

– Ugyancsak kezdeményezik, hogy Esztergom a világörökség részévé váljon. Miért?

– Már a nyolcvanas évek óta szeretnénk elérni, hogy ezzel a címmel is elismerjék városunkat, de eddig nem nyílt rá lehetőség. Esztergomban született, keresztelkedett és halt meg Szent István, itt alapította az államot, és ezer évig a magyar katolikus egyház fő központja volt a város. Olyan történelmi értékek és hagyományok kötődnek Esztergomhoz, amelyek alapján méltó arra, hogy a világörökség része legyen. Augusztus 20. éppen megfelelő alkalom, hogy felhívjuk a figyelmet arra, Esztergom még nem a világörökség része.

– Mi az oka, hogy ilyen jelentős történeti hagyományok mellett nem sikerült megvalósítani az említett célokat?

– Sajnos a város eddig nem kapta meg a szükséges szakmai segítséget. Most végre olyan kormány került hatalomra, amelyben bízhatunk. 1998-as esztergomi látogatásakor Orbán Viktor megígérte, segít abban, hogy Esztergom megyei jogú várossá váljon, sajnos azonban ügyünk akkor nem kapta meg a kétharmados támogatást. Most ismét szeretnénk megkérni, már miniszterelnökként, Orbán Viktort, hogy akkori ígérete fenntartásával segít bennünket."

 

ÉRTITEK??? Üvöltés

2010. 08. 19. 13:31

Azért veszélyes pont az Aranybullát emlegetni, mert ilyen alapon előállhat Székesfehérvár is, hogy mennyivel jobb helye lenne náluk az Alkotmánybíróságnak, hiszen az Árpád házi királyok ott ültek törvénynapot, nem Esztergomban... ráadásul autópályán fél óra Budapesttől Szfvár. És még Alcsút is közel van.

2010. 08. 19. 12:47

Jaj már....minden van amit megígért!!

Szálloda nincs?? Van! Kettő is. Az hogy milyen állapotban van, lesz, az egy dolog :-)

 

2010. 08. 19. 12:39

Jó lenne, ha a lufi felkapná és messzire vinné... Nevetés Király