Esztergom a sakk fellegvára lehetne
Sport
2010. aug. 15.

<p>Az Esztergomi Sakk Club vegyes csapata a Szobi Sport Club Egyesület vendége volt. A politikai okok miatt ellehetetlenített királyvárosi sakkozók jó játékuknak köszönhetően 9,5-2,5 arányban nyertek.</p>

Győztek:

Burghardt József (Tatabánya Turul), Kovács Géza (Tatabánya Turul), Balázs András (Zoltek Nyergesújfalu), Tóth István (Zoltek Nyergesújfalu), Oravetz Ferenc (Kőhídgyarmat), Kovács Vilmos (Kőhídgyarmat), Egri Gyula, Pálinkás Bálint (Kőhídgyarmat), Kerek Miro (Kőhídgyarmat). Döntetlent ért el Gál Lajos (Zoltek Nyergesújfalu), vereséget szenvedett Szebellai László (Kőhídgyarmat), Mészáros Ádám (Kőhídgyarmat).

Zárójelben a sakkozók jelenlegi egyesülete található. Mint arról már korábban írtunk, az esztergomi sportklub önkormányzati tönkretétele után városunk sportolói idegenben kénytelenek folytatni a versenyzést. A Berek Gézát (Kisbér-Ászár), Meixner Ferencet (Zoltek Nyergesújfalu) és Horváth Istvánt (Zoltek Nyergesújfalu) nélkülöző "Esztergom" még így is könnyen verte a Pest megyei bronzérmest.

Augusztus 20-án pénteken a XIII. Szent István Kupa egyéni sakkversenyt 9 órától a Kőrösy László Középiskolai Kollégiumban (Szent István tér 6.) tartja az egyesület.

A csapat összetartása és a Szent István napi verseny szervezése azt bizonyítja, a sakkozók szeretnének Esztergomban versenyezni, de hiába, ha ez ellen dolgozik a jelenlegi városvezetés.

 

 

(forrás)