Keresztény gólyatábor Esztergomban
2010. 08. 16.
-
2010. 08. 19.

Keresztény gólyatábor Esztergomban

Augusztus 16. és 19. között ismét megrendezik Esztergomban a keresztény gólyatábort mindazoknak, akik szeptemberben kezdik a főiskolát, vagy egyetemet.

 

 

És nem feltétlenül csak az egyházi intézményekben továbbtanulók számára, hiszen a cél az, hogy a fiatalok megismerkedjenek azokkal, akik hasonló világnézettel vágnak neki a továbbtanulásnak, illetve a közösségek, amelyekhez főiskolai, egyetemi évek alatt csatlakozhatnak.

Szólt neki: kövess engem - ez a mottója az idei tábornak, amely az előző évekhez hasonlóan érdekes előadásokat, beszélgetéseket kínál - és persze olyan klasszikus programokat, mint a tábortűz, a kirándulás vagy a vetélkedő.


Jelentkezés és részletek a honlapon: http://golyatabor.egylelk.com
Facebook csoport: Gólyatábor 2010

2010. 08. 21. 18:24


A Budapesti Római Katolikus Egyetemi Lelkészség augusztus 16. és 19. között immár harmadszor rendezte meg Esztergomban a Keresztény Gólyatábort, amelyre az újonnan felvett egyetemisták és főiskolások kaptak meghívást. A tábor mottója ez volt: „Szólt neki: kövess engem!”

A résztvevőket gazdag program várta: előadást tartott Uzsalyné Pécsi Rita Női és férfi szerepek; egyformák vagyunk? címmel, illetve Hujter Mihály Matematika és kereszténység címmel. Ellátogatott a táborba Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát is, aki Keresztényként a mai világban címmel tartott előadást. Tokár János OFM a ferences gondolkodásmódról beszélt. Székely János püspök pedig a közösség és a család kérdéseiről beszélgetett a fiatalokkal.

Volt tábortűz, valamint felléptek a Lumen Christi és az imperfectum együttesek. A tábor résztvevői kirándultak a Vaskapura, városi vetélkedőn vettek részt. Volt bál is a Szent Adalbert Központban (észt és görög táncházzal).

A szervezőkkel együtt hetvenen vettek részt az idei gólyatáborban, amelynek egyik főszervezője Daubner Lóránt egyetemista volt. A záró szentmisét a Szatmári Irgalmas Nővérek templomában Pákozdi István egyetemi lelkész mutatta be.

A résztvevőket meghívták a szeptember 19-én a budapesti Magyar Szentek Templomában tartandó Veni Sancte szentmisére, valamint a rákövetkező héten, szeptember 25-én és 26-án a Mátraverebély-Szentkútra tartó Országos Egyetemista Zarándoklatra is.