Adatainkat közszemlére teszi az ESZKÖZ Kft.

Adatainkat közszemlére teszi az ESZKÖZ Kft.

2010. 08. 06. 11:32

Adatainkat közszemlére teszi az ESZKÖZ Kft.

Új cimkét kell ragasztani a kukákra,melyen adataink szerepelnek,nem elég a kódszám!???

Holnaptól mindenki láthatja, hogy egy nyolc lakásos társasházban csak három hölgy lakik,köszönhető ez az Eszköz kft.-nek! Közszemlére teszik az adatainkat.Legközelebb a telefonszámunkat is rányomtatják a cimkére?? Ez felháborító!!Felhívtam ügyfélszolgálatukat és udvariatlanul kioktattak:"amennyiben nem ragasztom fel a cimkét,nem viszik el a szemetet!"Miért?Rendesen fizetek!

Iridium

2010. 12. 03. 15:18

Nem véletlenül találkozni úton-útfélen azzal, hogy Esztergom a kísérleti városa a Fidesznek, s nem véletlen, hogy olyan sokan figyelnek most ránk.

Mi vagyunk a varázsgömb.

2010. 12. 03. 12:08

Már tavasszal leírtam, hogy a Fidesz 2/3-ban a legnagyobb lehetőség a valódi civil szféra megerősödése lesz. Esztergom 4 évvel az országos események előtt jár, itt már 4 éve megvolt a helyi kétharmad.

2010. 12. 03. 11:46

Egyre erősebb és aktívabb lesz a civil szféra Esztergomban, köszönhetően meggyes tamásnak. A hógolyó elindult, mi lesz belőle? Kacsintás

2010. 12. 03. 10:39

Az eredeti hírből:

 

Felhívtam ügyfélszolgálatukat és udvariatlanul kioktattak:"amennyiben nem ragasztom fel a cimkét,nem viszik el a szemetet!"

 

Az ombudsmani válaszból:

Az ügyvezető megkeresésre válaszolva(...) Tájékoztatott továbbá arról, hogy a kiküldött matricák alkalmazása nem volt kötelező, annak elmulasztása hátrányos jogkövetkezménnyel nem járt.

 

Hmm.

2010. 08. 18. 17:25

Üvöltés KirályLáb a szájbanNevetés

 

Egy idézet:

 

"...........

Ügyiratszám: ABI-3..6-3/2010/P 

Ügyintéző: dr. Á. V. 

Telefon: 06 1                  

 

.......................................részére!

 

Tisztelt ...................... Úr!

 

Az adatvédelmi biztoshoz írt beadványában Ön az Esztergomi Köztisztasági Kft.-nek azon gyakorlatát kifogásolta, hogy a társaság kötelezte az esztergomi lakosokat arra, hogy hulladékgyűjtő edényeikre ragasszanak fel egy, a társaság által megküldött, lakossági regisztrációs matricát. A matrica tartalmazza az érintettek nevét és lakcímét is.

 

Tájékoztatom, hogy több állampolgári panasz nyomán az adatvédelmi biztos vizsgálatot indított. A vizsgálat keretében az adatvédelmi biztos tájékoztatást kért az Esztergomi Köztisztasági Kft. ügyvezetőjétől a fent említett adatkezeléssel kapcsolatban. A társaság válaszlevélének megérkezéséig, valamint annak nyomán az adatvédelmi biztos állásfoglalásának elkészítéséig szíves türelmét kérjük.

 

Személyes adatok védelmét és a közérdekű adatok nyilvánosságát érintő ügyben forduljon az adatvédelmi biztoshoz továbbra is bizalommal.

 

Budapest, 2010. augusztus 12.

 

Üdvözlettel:                                                  

 

Dr. ......................              

    főosztályvezető    ............" (eddig az idézet)

 

Remélem, nem leszünk szemétláda díszek! Pénz beszélPénz beszélNevetés

 

 

2010. 08. 11. 8:45

Nálunk megvolt az első kuka-nap.... Figyeltem az egész utcát, a szomszédokat, a kukákat, reggel pedig a kukásautót.

Jó kis program volt.

Volt aki kiragasztotta, volt aki nem. Többen semmi kivetnivalót nem találtak benne, "jómunkásember" módjára ragasztottak.

Mondván: a kapucsengőn is ott vannak a nevek.

A kukások pedig jöttek, nem néztek semmit és vitték. /azt is, amelyiken nem volt matrica/

Viszont vitathatatlanul van előnye, - mert a szembe szomszédnál - ahol négy család lakik - mindig nagy kuka-arzenál volt, - láss csodát, kedd reggelre csak négy felcimkézett kuka árválkodott a házuk előtt. /tehát eddig ők majdnem dupla szemetet vitettek el.../ - ez nekem eszembe se jutott, - 350 Ft-ért vásároltam a külön zsákokat...

Na ki a hülye? :)

 

2010. 08. 09. 23:52

Ez a matricásdi az Eszköz Kft. vezetésének intelligencia tesztje? Csak mert akkor jelezném, hogy az eredmény negatív.

2010. 08. 09. 21:59

Az alkoholos filctollal való áthúzás jellemzően szakbarbár megoldás. Mi lesz azokkal az emberekkel, akik egyszerűen "ijedtükben", "birkaságból", "igenuramságból"  plakátolják ki magukat, fel sem merülve bennük, hogy a jogsérelem érhette őket!???

A hivatalnak megvan mindenki adata. Miért nem mennek végig a városon és plakátolják ki a házakat a bentlakók személyes adataival. Esetleg hozzásegíthetnének ezzel másokat is ahhoz, hogy felmérjék (például): hol, hány, milyen életkorú személy él. Netán egyedül élő, idő asszony lakik a házban? Rajta! Könnyítsük az alvilág dolgát is! 

 

 

 

 

2010. 08. 09. 21:51

Csepp! Tökéletes kérdések! KacsintásKacsintás

2010. 08. 09. 11:55

 

Ma bent voltam az Eszköz Kft Ügyfélszolgálatánál a "regisztrációs cimkék" miatt...közölték, hogy alkoholos filctollal húzzuk ki a nevet, de csak a nevet, a lakcím minden maradjon. Véleményem szerint rájöttek, hogy ezzel hibát követtek el, hogy a név rajta van. A kódszám alapján az ellenőrzést eltudják végezni. Így nyugodt szívvel ráragasztom a hulladéktároló oldalára. Az más kérdés, hogy meddig lesz rajta, mennyire sérülékeny ez a matrica.

2010. 08. 08. 17:59

 Emberek,emberek, a polgári engedetlenségről nem hallott senki?  Egyszerűen nem kell kiragasztani! Én biztosan nem fogom! A csekk megvan,ha kell majd igazolom a befizetést! A szemetet meg kötelező elvinniük járványügyi szempontból,utána meg ellenőrizzék személyesen,hogy fizettek e az igénybe vevők.Ha ők tudnak hülyék lenni,én is képes vagyok rá ! Ha csak ez kell,akkor lehet játszani!

2010. 08. 08. 6:12

Nálunk is a csekkel együtt jött.

2010. 08. 07. 23:38

Nálunk csak ez áll a matricán:

 

2010 - 120L

Vagy 2010 - 60L

És a cég neve, ami nem azonos nálunk az ESZKÖZ Kft-vel...

 

Ez untig elég, nem?

És a csekkel EGYÜTT küldték ki...

 

 

2010. 08. 07. 20:10

Küldtem egy levelet - melléklettel - az adatvédelmi biztosnak. Várom a reakciót, állásfoglalást, még mielőtt mindenki egy-egy "szemétláda" névadója lenne! NyelvöltésNyelvöltés

Törölt felhasználó #43

2010. 08. 07. 11:14

Mónika a 17/B-ből legfeljebb átdobja a vibrátort a 17/A kukájába... Kacsintás

 

(Amúgy szerintem állásfoglalást kellene kérni a megfelelő hatóságtól ebben az ügyben is.)

Törölt felhasználó #43

2010. 08. 07. 9:28

Elképzelt mondatok:

 

- Nézd már a Kovácsék mindig sírnak,de a fél homár ott figyel a kukájukban!

- A Tóthék ennyit isznak?

- Áhhh, a szomszéd Maris menstruál!

- Láttad Szabóék kukája mellett a plazmatévé dobozát?

- A 17/B-ben Mónika vibrátort kapott születésnapjára. Akkora doboza volt mint egy poroltónak!

- Minden dolgozó írjon össze 10 nevet és címet, mégpedig olyat, ahol Hídlapot lát a kukában! :)

 

 

2010. 08. 06. 23:27

Én elgondolkodtam a dolgokon. Mi van, ha ezután nem fizetem be a szemétdíjat? Írnak majd egy levelet, hogy vegyem le a kukám oldaláról a kiküldött cédulát? Vagy minden hónapban más színű cédulát kell majd kiragasztani? Szóval ez egy akkora baromság, hogy ilyet csak itt Esztergomban tudtak kitalálni!!!!

Lelki szemeimmel látom, akik eddig kibújtak a fizetési kötelezettség alol, azok most majd kinyomtatnak egy ilyen papírt és felragasztják. Ez után sem fognak fizetni. Majd jön a hivatal hülyeséget kitaláló munkatársa, és jó pénzért hologramos cédulákat fog gyártatni. Szóval van itt még a hülyeségre lehetőség!

2010. 08. 06. 19:35

Bocs az előbbi elírásokért, de kapkodnom kellett, mert a vihar kikapcsolta a gépemet! Üvöltés

2010. 08. 06. 19:33

Én már írom a levelet az adatvédelmi biztoshoz!

Példák személyes adatokra

"A személyes adat tövényben értelmezett fogalma tág: adatnak minősül minden olyan információ, ami az adott személyt jellemzi, rá vonatkozik, vagy vele kapcsolatba hozható. Ilyen adatok például a természetes személyazonosító adatok (név, lakóhely, születési hely és idő stb.), illetve a családi állapotra, a szakképzettségre, az egészségi állapotra, gyógyszerfogyasztásra, a vagyoni helyzetre, munkahelyre, érdekképviseleti, szakszervezeti tagságra, ismerősökre, barátokra, szexuális partnerekre, utazásokra, vásárlásokra és a banki ügyekre, ... vonatkozó adatok."

 

Valaki mutassa meg már nekem, hogy a rendeletben hol van az leírva, hogy névvel lakcímmel kell ellátni egy "szemétládát"! Én elolvastam, de nincs benne, segyébként is, kik ezek, hogy ere utasíthatnak több ezer embert. Az egész város szemétládára kerül??? :-)

Miért nem oldják meg a problémájukat a nyilvántartásukban??? Hogy-hogy nem tudják ellenőrizni, hogy ki fizet, s ki nem???? Hogyan könyvelik így a dolgaikat???

 

Még a telefonkönyvben türténő feltüntetésthez is hozzá kell járulni az érintettenk, itt meg utasítanak - "felragasztandó" -, hogy mindenki számára tegyük közzé a nevünket, és a lakcímünket??

 

Holnap pedig egyéb méreteinket is?????

 

Én fizetek rendesen, de ezek szerint erről "fi...juk" sincs nekik, s ezért azt kérik, hogy akasszam ki a fényképemet egy bödönre????

Fizetek, s ha nem szállítják el a szemetet, akkor szerződést szegnek!!!

 

Üdv!

 

2010. 08. 06. 18:56

az, hogy az Eszköz gépjárművén hirdetni lehet, az rendben. Az, hogy mondjuk itt étkezési helyet hirdettek, az már elgondolkodtató... Ezek után kétkedve mentem oda. Mi lesz a következő? temetkezési vállalkozás hirdetése?

megvan a rendelet. rendben. Felragasztom a matricát, rendben. Ettől még bőven ellophatják a házam elől a kukát, senkit sem zavar.ez viszont nincs rendben.

Ezek után az Eszköz igen tisztelt, munkaidő alatt csimpaszkodó jelleggel közlekedő munkatársai vonalkódos olvasóval zsebükben lépnek oda a szeméttároló edényemhez, leolvassák, és mindezek után továbbítják a munkagép gyomrába? Élvezni fogják esőben, sárban, hóban... főleg, ha nem lesz feltöltve a ketyeréjük, és lemerül, kikapcsol... akkor ők is kikapcsolnak??? Finis, finito az aznapi elszámolásnak?  Lesz náluk névjegyzék, hogy biztosan jó helyről viszik el a felcimkézett edénykét? és a vonalkódos dekóder egyből jelet küld a központba, hogy mondjuk a kukám 104,7 %-ig rakva volt, és ez már tűrhetetlen? Kapok érte felszólítós levelet, hogy legközelebb legyek szíves az előzőleg felhasznált mennyiség helyét üresen hagyni, mert különben a hóvégi elszámolásban a többletet kiszámlázzák?

miért kell világgá kiabálni, hogy ki lakik (ki fizeti - ha nem is a révészt, de a szemétpénzt) az adott ingatlanban? vagy fel kell tüntetni az összes lakót és felhasználót, hogy minél több magányos és egyedülálló embert kifigyeljenek, és molesztáljanak az adatokat jogtalanul felhasználók??

Ezek után csupán a hátrányos oldalát látom a dolgoknak... előnye is lesz??