Búcsú Knapp János Páltól
Közélet
2010. aug. 3.

<p>Augusztus 1-től csak egy főállású alpolgármestere van Esztergom városának. Knapp János Pál lemondott, azonban havi cirka 300 ezer forintért mégis maradt. Pedig mennie kellene. Messzire.</p>

Havonta 602 ezer forint ma egy főállású alpolgármester fizetése Esztergomban. Mit tesz ezért valaki?
Igazából szerintem senki sem tudja.

A pornóképeiről - vagy ahogy a hivatalos városházi sajtó említette: "családi intim fotóiról" - elhíresült Knapp János Pál egyik feladata az "ellenzéki sajtó figyelése" volt. Talán ezen sajtószemlék hatására indultak a szeretgom ellen is mindenféle bírósági eljárások. A nagyobb baj azonban nem ez.

Az UD Zrt-hez kapcsolható esztergomi híváslista ügy egyik kihallgatási jegyzőkönyve azonban Knapp más feladatairól is beszámolt.

Ahogy egy volt városházi dolgozó az ügyészségen vallomásából kiderül: Knapp János Pál adta ki az utasításokat arra, hogy a városháza dolgozói lejárató cikkeket  írjanak például Horváth Mihályról.

Már ez az egy momentum is elég lenne ahhoz, hogy valaki távozzon egy város közéletéből, azonban Knapp távozásának okáról a mai napig nincs valós magyarázat.

Ami bizonyos: egy dr. Csomor Sándor jegyzőről készült névtelen rágalmazó cikk ügyében indult nyomozás alkalmával Knapp terhelő vallomást tett Meggyes Tamásra. A hivatalos személy ellen elkövetett rágalmazás közvádas bűncselekménynek minősül, amelyből komoly kellemetlenségei származhatnak még Esztergom polgármesterének.

Mindezektől függetlenül Knapp társadalmi megbizatású alpolgármester marad, havonta 300.000 forintért az önkormányzati választásokig...

 

(forrás)