Tétényi Éva: Indulok a választáson
Közélet
2010. júl. 25.

<p>"A tavaszi országgyűlési választások „forradalma" megmutatta, hogy a polgárok jelentősen befolyásolhatják az Ország közügyeit. Ezért gondoltam arra, hogy független polgármester-jelöltként induljak Esztergomban az őszi önkormányzati választásokon." - írja Tétényi Éva a most indult <a href="http://tetenyi.blog.hu/">blogjában</a>.</p>

Esztergom a magyar Állam és Egyház alapításának bölcsője. Történelmi, kulturális jelentőségét itthon és határainkon túl is elismerik. E város polgármester-jelöltjének lenni megtiszteltetés - gondoltam, mikor úgy döntöttem, hogy részese leszek ennek a történetnek.

Sokat lehet hallani és olvasni „esztergomi ügyek"-ről, melyek valóságtartalmát csak az tudhatja, akivel megtörténtek az események. A kívülálló ebből vajmi keveset láthat, hiszen csak hallomásból, illetve a médiából szerezhet róluk tudomást. Tény, hogy az emberek félnek és bizalmatlanok, rossz a közhangulat. A tavaszi országgyűlési választások „forradalma" megmutatta, hogy a polgárok jelentősen befolyásolhatják az Ország közügyeit. Ezért gondoltam arra, hogy független polgármester-jelöltként induljak Esztergomban az őszi önkormányzati választásokon.

Hiszem, hogy a nyilvánosság az egyik legfontosabb dolog napjainkban, ezért blogot fogok vezetni, és időről időre beszámolok arról, hogy milyen esélyei vannak egy civilnek a helyi közpolitikában 2010-ben Magyarországon. A blogban a várossal kapcsolatos gondolataim, fotóim jelennek meg. A polgármesteri programom mellett a személyes információk is itt lesznek elérhetőek. Célom, hogy a nyilvánosság előtt egy tiszta választási kampány legyen.

Tétényi Éva, Esztergom független polgármester-jelöltje

 

A blog: tetenyi.blog.hu

 

Esztergomban született, a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte tanulmányait építészmérnöki szakon, később műemlékvédelmi szakmérnöki végzettséget szerzett, majd a városépítő, városgazdasági szakmérnöki szakot is elvégezte, valamint területrendezési-közigazgatási szakvizsgát is tett. 2004-ig öt éven át volt Budapest VI. kerület, Terézváros főépítésze, kiemelkedő szerepe volt abban, hogy az Andrássy út és környéke világörökségi címet kapott. Esztergom város örökségvédelmi tanácsadójaként dolgozik, az Esztergomi Városszépítő Alapítvány elnöki tisztségét is betölti. 2004-től Győr-Moson-Sopron megye főépítészeként dolgozott azért, hogy kiegyensúlyozza a tradicionális és a modern építészet arányát. 2006. szeptember 1-től a Magyar Építész Kamara titkára.

(forrás)