Fejtörő 10.
Helytörténet
2010. júl. 8.

<p>Májusban új városismereti játék indult <em>fejtörő</em> néven .<br />Minden héten felkerül egy kép, mely a városunkban található valamelyik szobor fejét ábrázolja bízva abban, hogy lesznek akik választ adnak arra, hogy hol található, sőt esetleg a kép alapján megpróbálják majd felkutatni.</p>

A megfejtéseket (lehetőség szerint utcanév, pontos helymeghatározás, stb. ) a korábbi „kereszt-rejtvényhez" hasonlóan most sem hozzászólás formájában várnám ( ne rontsuk el mások játékörömét), hanem a szeretgomon keresztül az esztergom-anno.hu-nak küldve, névvel (nick-kel) ellátva.
( Ennek egyik lehetséges módja, hogy a „Fejtörő X" fősor(cím) alatt kék színben megjelenő „esztergom-anno.hu" -ra kattintva, a jobb oldalon megjelenő „ Esztergom-Anno" kép alatti menüsorban az „üzenetküldés" menüpontot választjuk ki. )


A múlt heti heti fejtörő

 

Az e heti szobrunk Holló Kornél szobrászművész (1893-1969) alkotása. A 2,2 m magas, klasszikus stílusú, homokkőből készült kompozíció az 1930-as évekből származik és a Szent István Strandfürdő parkjában látható.(Ötvennyolcas)

E heti feladványunk a Szent István Strandfürdő területén található Anya és Gyermeke szobor. A klasszikus stílusú mészkó szobrot Holló Kornél készítette. 1930 körül állították fel.(Akincilar)

A szobor korábbi helye a fürdő területén kívül esett, ott ahol a mai büfé áll:


Megfejtés képekben:

1. kép

2. kép

3. kép

 

Eddigiek

 

Térképen


GPS-koordináták:

É 47 47' 45"
K 18 44' 24"

A múlt heti feladvány helyes megfejtői:


Anyu54

Ötvennyolcas

Lacikabácsika

Akincilar

 

Összesítve:

Anyu54 (9)

Ötvennyolcas (9)

Lacikabácsika (9)

Gerdy (3)

Light of Reason (1)

Akincilar (7)

 

Az e heti feladvány képe


Fotó: www.esztergom-anno.hu

A megfejtések beküldési határideje: július 10.

Jövő héten jön a megfejtés és az új kép....

www.esztergom-anno.hu

Sárosi Attila

 

 

(forrás)