Rögbi, EB selejtező, Magyarország-Norvégia 34:17
Sport
2010. máj. 5.

<p>Esztergomban, 2000 néző előtt megérdemelten nyert a magyar válogatott a norvég csapat ellen.</p>

Magyarország:Norvégia 34:17 Félidő: 19:10

Esztergom Vasas Stadion 2000 néző

Vezette: Cristianzen (Lett)

Magyarország: Heckel, Sulyogán, Madarász, Dobai, Koller, Baksza, Surmann, Deli, Bíró, Zsitvay, Ladányi, Ódor, Gondos, Kriskó, Nagyhelyesi.

Csere: Réfi, Máté, Prakter, Pásztor, Collet

Célok: Deli 10, Bíró 7, Zsitvay 5, Ódor 5, Kriskó 5, Nagyhegyesi 2.

Edző: Szöllősi László

George Vacaru

Szövetségi kapitány: Neuser András

A mérkőzés előtt az országok himnuszainak elhangzása után elbúcsuztatta a válogatott Sulyogán Gábort, az Esztergomi Vitézek Suzuki játékosát és edzőjét.

A jól felkészült válogatott már az első perctől nyomás alatt tartotta a norvég csapatot és a negyedik percben szép támadást követően Gondos nagyszerű átadását a fiatal Kriskó helyezte a célterületre. A norvég próbálkozások maximum a szabadrúgás szintig tudtak jutni, amit egy alkalommal ki is használtak. A 18. percben tolongás nagyszerű közreműködése után Deli növelte a magyar előnyt. 12:3. Két perc múlva egy előrerúgott norvég labdát a magyar védelem elnézett és a norvégok céljukkal 12:10-re feljöttek. A félidő utolsó percében Zsitvay egyéni játékkal növelte az előnyt, beállítva a 19-10 első félidei eredményt.

A második játékrész újra  magyar támadásokkal indult. Előbb a 16. ill. a 24. percben szabadrúgásból 27-10-es előnyt sikerült elérni. Rákapcsoltak a norvégok, mindent egy-lapra téve fel, a beállt cseréik felgyorsították a játékukat. Támadásaik a 32. percben céllá értek 27-17. A magyar csapat nagyszerűen védekezett s az utolsó percben a kilépő Ódor gyönyörű cél vitt, beállítva a 34-17-es végeredményt.

Kiválóan játszott a magyar csapat, hozta a várva-várt eredményt. A nagyszámú nézősereg vastapssal jutalmazta a válogatottat.
Neuser András: A megfiatalított magyar csapat nagyszerűen játszott. Külön öröm számomra, hogy 5 célt tudtunk vinni a norvég csapatnak. Jó játékvezetés mellett megérdemelten nyertünk. 2010. május 15-én az osztrákok ellen Bécsben nyernünk kell hogy tisztán jussunk be a III.Divizio A csoportjába. Most meging a munka következik, s remélem hogy 15-én joggal örülhetünk eddigi munkánk gyümölcsének.

Szöllősi László: Gratulálunk a csapatnak. Kisebb hibáktól eltekintve jól játszottunk a játékosok betartották taktikai utasításainkat.
Koller Zoltán csapatkapitány: Vitézi mezben játszva egy csapat, egy család érzés fogott el. Társaim jól és egymásért játszottak. Az ilyen csapatban jó érzés játékosnak lenni. Az osztrákok ellen nagyon készülünk.

 

(forrás)