A dorogi BEBTE állandó kiállítása az Onkológiai Intézetben - Megújult a tárlat
Kultúra
2010. ápr. 18.

<p>A dorogi Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) októberben útjára indított természetfotókból álló vándorkiállítása, a Föld Napja alkalmából, április 22-től két héten át a dorogi József Attila Művelődési Házban látható. Annak is érdemes megtekinteni az anyagot, aki a tavalyi induláskor, vagy az azt követő állomáshelyek valamelyikén már látta, ugyanis egy támogató jóvoltából a teljes tárlat megújult.</p>

A dorogi Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) októberben útjára indított természetfotókból álló vándorkiállítása, a Föld Napja alkalmából, április 22-től két héten át a dorogi József Attila Művelődési Házban látható. Annak is érdemes megtekinteni az anyagot, aki a tavalyi induláskor, vagy az azt követő állomáshelyek valamelyikén már látta, ugyanis egy támogató jóvoltából a teljes tárlat megújult.

Az április elején a budapesti székhelyű Országos Onkológiai Intézetben kiállított anyagot, egy támogató vállalkozás az intézet számára teljes egészében felvásárolta. A természetfotók ezentúl az ambuláns épülettömb folyosóin lesznek láthatók. Nagy megtiszteltetés ez a BEBTE tagjai számára, akik bíznak abban, hogy a hosszú várakozási idő alatt a betegek élvezettel szemlélik majd fotóikat, amelyek némiképp segítenek elvonni figyelmüket problémáikról.

A barlangászok számára a képanyag megvásárlása egyet jelentett a kollekció megújításával, a vándorkiállítás küldetése ugyanis nem szakadhat meg. Nem kevesebb mint 73 darab képet állítanak ki Dorogon, majd május 10-től Tatán (ez utóbbi kiállítást ismét dr. Juhász Árpád fogja megnyitni).

A BEBTE célkitűzései között szerepel, hogy legjobb felvételeit kedvező feltételekkel közintézmények számára ajánlja. Az első lépés a Dorogi Városi Uszoda, ahol 18 kép már kint van. A dolog nem öncélú, ugyanis fő szempont az ismeretterjesztés, a természeti földrajz jelenségeinek, képződményeinek közérthető, élvezhető módon történő bemutatása.

Bővebb információ erről a kezdeményezésről itt található:

http://www.bebte.hu/documents/bebtefotok.htm

(forrás)