Kirúgták Silyét az ETV éléről és nem csökkenti a Fidesz az adókat
Közélet
2010. ápr. 9.

<p>Meggyes nem hazudtolta meg önmagát, az ellenzéki képviselők által összehívott rendkívüli testületi ülés igencsak esztergomira sikerült.</p>

A péntek 19 órára összehívott testületi ülésre, 11 Meggyes-párti képviselő írásban terjesztett elő javaslatot, mely alapján az ellenzéki képviselők napirendi pontjait levették a napirendről.

Ezek szerint a Fideszes többség nem támogatta annak tárgyalását, hogy már májustól csökkenjen az önkormányzati képviselők tiszteletdíja és hogy a kisvállalkozók adóterhelése csökkenjen. Szintén nem látták indokoltnak a helyi fideszesek a települési szilárdhulladék kezelési közszolgáltatásról szóló 10/2004.(IV.1.) esztergomi ör. rendelet módosítására irányuló javaslatot sem.

Ezen felül törölték napirendről az interpellációkat és kérdéseket is.

No comment.

Mint ismeretes a Jobbik bíróságon is megnyerte a plakátjainak eltávolítása miatt indított pert. Az indoklásban szerepelt, hogy az önkormányzat rendelete nem tartalmaz tiltást a villanyoszlopokon történő plakátolásra.

Ma Meggyesék orvosolták ezt a csúfos kudarcot. A választási kampányt szolgáló plakát közterületen csak az erre rendszeresített hirdető-berendezésen helyezhető el, míg magánterületen álló építmény esetén a plakát az építmény közterültről látható homlokzatának üvegfelületein belül helyezhető el; az elhelyezéshez egyik esetben sem kell hozzájárulást kérni.

Ezen felül a költségvetéssel kapcsolatos döntéseket hoztak még.

A testületi ülés eredeti célja azonban mint láthattuk szégyenletes módon nem valósulhatott meg. Ez az esztergomi demokrácia, a valódi demokrácia megcsúfolása.

 

A nap meglepetése azonban nem ez volt. Egy zárt üléses napirendi pont is terítékre került. Az önkormányzat leváltotta Silye Józsefet az ETV Kft. éléről és helyére megbízottként Arató Vera (Steind Balázs esztergomi Fidesz elnök élettársa) került.

Silye József amúgy a Hídlapot kiadó EHÍR Kft. ügyvezetője is, nagy valószínűséggel onnan is távoznia kell, azonban erről nem a képviselők, hanem a Strigonium Zrt. dönt.

(forrás)