Winkfein Csaba 12 pontja

Winkfein Csaba 12 pontja

2010. 04. 01. 0:25

Winkfein Csaba, a Magyar Szocialista Párt egyéni országgyűlési képviselő jelöltje. elkészítette a Komárom-Esztergom megye 5. számú választókerület további fejlődését szolgáló Hagyomány és haladás című programot.

 

Winkfein Csaba

A program alapvetéseit összegző 12 pont azokat az irányokat kívánja bemutatni, amelyeket - választói felhatalmazás esetén - meg kíván valósítani a következő cilusban, együttműködve a térség szereplőivel.

Winkfein Csaba 12 pontja:

1. Állandó, személyes kapcsolat a térség lakosaival, vezetőivel; rendszeres települési fogadóórák.

 

2. A régió gazdaságának erősítése, foglalkoztatás, szakképzés és átképzés segítése.

 

3. Helyi infrastrukturális fejlesztések további támogatása.

 

4. Az oktatás és intézményeinek fejlesztése, helyi kultúra, hagyományőrzés és nyelvtanulás támogatása.

 

5. Internetet mindenkinek!

 

6. Civil szervezetek, szakszervezetek és kisebbségek támogatása.

 

7. Esélyegyenlőség biztosítása, hogy mindenki azonos esélyekkel induljon az életben.

 

8. Roma integráció folytatása.

 

9. Panelprogram továbbvitele, megújuló energiák hasznosításának támogatása, korszerű hulladékgazdálkodás.

 

10. Biztonság erősítése: több látható rendőrt, még erősebb fogyasztóvédelmet!

 

11.Több zöldterületet! Parkok, játszóterek kialakítása, meglévők ápolása.

 

12. Tisztesség, szakértelem, lendület!

2010. 04. 03. 23:50

Nos a sok ineternet huszár( tudom durva és modortalan és egyébként is..)

Ahogy nézem mindenki azt kérdezi hol a program? Hol van ez hol van az.
Ahelyett hogy jó és okos és internethez értő (hisz egy igaz magyar ember mindehez ért) felhaszmálóként beírná a google.com(vagy .hu)- ra hogy Winkfein Csaba és az így kapott honlapot végig böngészné és tájékozódna- Majd úgy jönne ide és fejezné ki a véleményét.
De mit is gondolok én? Jobboldali emberek amint vitába szállnak??

Na jó kissé túlzásba estem van aki képes rá. Kevés, de van.

 

Arról meg, hogy ki kinek és hogyan köszön a városházán csak annyit, velem törént az eset, hogy egy ügyből kifolyólag várakoztam az okmány irodában, jó pár társammal együtt, amikor is belépett egy városházi dolgozó, a bent ülők köszöntek( én is bár nem ismertem az illetőt, csak látásból)  meg pont les....a a dolgot és ment a maga dolgára. Nos az illem szerint, ha belépek valahova és ott már vannak legalább egy halk köszönést elrebegek, főleg akkor ha a bentiek köszönnek. Ennyit a városházi megbízható forrásokról!! Szerintem.

 

Az meg, hogy a Jobbik az elmúlt húsz évet kéri számon!! Remélem Balczó és Pörzse urakat is megkérdezték hogy hogy is voltak annó azok a dolgok, a többi nevet hadd ne soroljam kevés az idő és a hely se sok!!

2010. 04. 02. 22:01

Érdekes,hogy olyanok szólnak hozzá a témákhoz,akiknek nincs rálátásuk a dolgokra,félig informáltak,nem veszik a fáradságot,hogy utánanézzenek mi is az igazság.Mert vitatkozni,bírálni,megjegyzéseket csak úgy lehet tenni,ha minden oldalról tájékozódunk!!(a szocializmusban a papok jobban ismerték a marxizmust,mint esetleg a pártitkárok,mert ők tudták,hogy a másik oldalt is jól kell ismerniök,hogy védjék saját mondanivalójukat.)Nos t ü r k m é n b a s i és L i l hozzászólók,önök több mint valószínű nem laknak Esztergomban,mert akkor tudnák,hogy W.CS úr négy év alatt állandóan ,rendszeresen tartott fogadóórát,melyen mindíg sokan voltak és különböző találkozókon is mindíg megjelent.Jó lenne,ha a vitakultúránk már ott tartana,hogy személyeskedéstől mentes,konkrét témák mentén vitatnánk meg dolgainkat.De hát mi még messze vagyunk.Sem a vitakultúránk,sem a tisztaság és rendszeretetünk nem üti meg az európai mértéket.

2010. 04. 02. 21:36

Nagyon emlékeztet az MSZMP Közpönti Bizottságainak május elsejére kiadott jelmondataira:

  • Világ proletárjai egyesüljetek!
  • Éljen május elseje a proletárok nemzetközi nagy ünnepe!
  • Éljen és virágozzék szeretett hazánk, a Magyar Népköztársaság!
  • Éljen és erősödjék az örök és megbonthatatlan szovjet- magyar barátság!
  • Jó munkával, tanulással az n-ik ötéves terv sikeres teljesítéséért!                csuszem

2010. 04. 02. 21:12

 

Tisztelt úram , barbapapa!

 

Köszönöm, hogy megfogalmaztad véleményed egyet értek gondolataiddal.

Jó lenne ha  Winkfein  úr 12 pontján, ellenlábasai is ilyen tárgyilagossággal mennének végig a felvetett gondolatokon.

Jó lenne ha nem helyből zsigerekből ítélkeznének, hanem az értelem és logika szabályait,  és alapvető társadalmi ismeretek alapján ők is tudnának tárgyilagos véleményt alkotni.

 

2010. 04. 02. 0:53

Kedves nemzetszocialisták (jobbikosok)!

Elég veszélyes, mikor ti kezditek osztani az észt...

Kérdés 1: Balog mit tett eleddig a térségért? (Ahhoz ugyanis nem kell ogy-i képviselőnek lenni, hogy helyben letegyen az ember valamit az asztalra.)

Válasz 1: Semmit.

Kérdés 2: Van-e Balognak térségi programja?

Válasz 2: Nincs. Az országos programot lengeti. (Meggyes még azt se, inkább plakátoltat...)

Hiteles, új, tiszta erő, amely majd jól elszámoltat... Bravó. Ez áll a gárdista pornós kiscsajra, a betépett, berúgott, melegbarát ex-szóvivőre, a szocikat jó pénzért szolgáló , leszbikus anyákat pártoló Morvaira, a volt MSZMP-s miniszterjelöltekre, az egykori SZDSZ-es szakira is? Csak hogy tudjuk, kikből áll az erkölcsi oktatókör...

Szókimondás. Gratula! Jól oda tud mondani a legszegényebb sorban élőknek. Újra és újra beazonosítva őket: cigányok. Ez igen!

Még mindig ott tartva, hogy valaki azért nem hajlandó dolgozni, mert fekete hajjal, szemmel, barnább bőrrel született. Ez színvonal a javából... Nem is tudom, ki az a sokezer ember, aki tavasszal a füvet nyírja, csatornát tisztítja stb. Ilyenkor tűnne fel a származásuk, ostobák. Ha van munka, dolgoznak.

Igen, igen. Akkora realitása van az elcsatolt területek visszaszerzésének, hogy életben kell tartani a gondolatot! Románia, Szlovákia  és a többiek nyílván önként lemond anak néhány km-ről, tologassuk csak a határokat kedvünkre. Ja, mégse! Akkor csak fegyverrel megy. Szuper lenne! Háborúzni akarok! Hol kezdjük?

 

2010. 04. 01. 23:04

Azt hiszem Kovács Gézával ellentétben,hogy van valami,amibe bele lehet,majd kapaszkodni és vissza lehet kérdezni.A Fidesznek lagymatag semmi, a Jobbikról már nem is nyilatkozom csak egy-két apróság:bírság,melegek jogaiért harcos az Mszp-s pénzt elrakó Hisztike,sikkasztó elnök vidéken,meleg szóvivő jelölt,csepeli mszps cég bratyi ,Vona,stb

Ezek után,miről is beszélünk?

2010. 04. 01. 21:48

1. Állandó, személyes kapcsolat a térség lakosaival, vezetőivel; rendszeres települési fogadóórák.

 

Nagyon remélem,hogy az említett ember, miután nem kerül sehová sem a választások után-így ez a pont értelmetlenné és feleslegessé válik!

Fontos az állandó kapcsolat, ezt MT bemutatta, mikor évekig nem fogadott térségi polgármestereket. Most persze látványosan végighaknizza a 13 települést.

2. A régió gazdaságának erősítése, foglalkoztatás, szakképzés és átképzés segítése.

 

Arra lennék kíváncsi,hogy az elmúlt 8 év alatt mit tett a régió gazdaságáért?-mert erről sem hallottam semmit itt a városban..Valahogy olybá tűnik nekem ez képviselő, mint egy Bólogató Kisfiú a piros szegfű hatására..

MT mit tett? Balog mit tett? Semmit! Térségi vállalkozások igen szép redmnyeket értek el. PErsze jött a válság - nem állt meg a kapuknál pedig (m)egyesek ígérték.

3. Helyi infrastrukturális fejlesztések további támogatása.

 

Eddig Ő mit tett???- hogy további támogatásról beszél??

Előzőben olvshatod

4. Az oktatás és intézményeinek fejlesztése, helyi kultúra, hagyományőrzés és nyelvtanulás támogatása.

 

Sehol sem láttam jeleskedni ezen ügyekben!Nyelvtanulás támogatása?-melyik nyelvé és kit is támogatna ebben?-mert ez így nagyon holmályos és populista megfogalmazás!

Szintén a fejlesztéseket tudnám mondani. Nyelvtanulás fontosságát meg gondolom nem kell hangsúlyozni. Lehet, hogy Neked is kellene még tanulnod.

5. Internetet mindenkinek!

 

No-No, az internetet fizetni is kell-ugye ezzel mindenki tisztában van?Sokan szívesen neteznének, csak munkanélküliekké váltak és ebből nem igazán telik ám!Ja és még számítógépet is kell  venni és az sem 2 Forintos tétel..Hmm..Lózung- jó kampányszöveg semmi egyéb!Csak ezt már senki nem hiszi el!

Rossz a kampányteamje-méghozzá nagyon!

tni kell, hogy az internet ugyan olyan infrastruktúrává kezd válni mint a víz, vagy a villany. Ez a következő időszakban még jobban erősödni fog. Igen, nincs ingyen, de megfelelő programokkal lehet segíteni a rászorulókat, hogy ne essenek ki ebből a körből. Ehez jön még a távmunka kérdése, de ennek kifejtése külön topicot is megérne.

6. Civil szervezetek, szakszervezetek és kisebbségek támogatása.

 

Homályos! Köznevek felsorolása semmi egyéb!Demagóg állítás halmaza!

Ha szerinted a fenti szervezetek erősítése nem fontos, akkor még sokat kell tanulni a demokrácia alapjairól.

7. Esélyegyenlőség biztosítása, hogy mindenki azonos esélyekkel induljon az életben.

 

No,erre kíváncsi vagyok, hogy ezt hogyan szeretné elérni-persze csak feltételes módban, hiszen őszintén remélem,hogy most nem fog eljutni a plüss székig!-hiszen valljuk be őszintén-eddig sem csinált érte semmit!!

Ott kedődne, hogy egyenlő munkáért egyenlő bér. Ettől még messze vagyunk, sokat thet érte mindenki a maga környezetében.

8. Roma integráció folytatása.

 

Hová integrálná a romákat? Mint szociálpedagógus, remekül taníthatná őket a munka szeretetére és becsületére!Majd, ha ebben fog megizzadni és érdemi eredményt is ér el  az ebből adódó munkájában - gratulálni is fogok Önnek! Lehet,hogy az jobban menne Önnek,mert képviselőként megbukott!!

 

Gondolom a társadalomba, hogy ne legyen hátrány az ha vaalki roma származású. Azért elég gyakran hallani, hogy valakit azért nem alkalmaznak mert cigány származású. Persze lehet azt monddani mert azt feltételezik róla, hogy úgyse dolgozik stb. Ahogy a romák esetében, úgy a politikusok esetben sem lehet általánosítani, hogy mindenki lop.

9. Panelprogram továbbvitele, megújuló energiák hasznosításának támogatása, korszerű hulladékgazdálkodás.

 

Eddig mit is tett e program sikeréért?

Sok minden történt. A térség legnagyobb önkormányzata persze ebben (sem) jeleskedett kivenni a részét.

10. Biztonság erősítése: több látható rendőrt, még erősebb fogyasztóvédelmet!

 

Önök 2006.október 23-án a rendőrség nimbuszát tönkretették-nem kicsit, nagyon!-gyurcsányi mondattal élve!Erősebb fogyasztóvédelmet?Mit tesz Ön azért,hogy a TESCO ne szlovák áruval lepje el a polcait hazánkban-jelesül akár Esztergomban is?

Én ugyanis a magyar árut szeretnék a multinál!

Először magyar árut kell terelni kedvező áron. Utánna majd a multi is kiteszi a polcokra. Ehhez persze szerveződni kellene -érdekérvényesítése -TÉSZ-de hát amíg a szomszéd tehene is dögöljön meg hozzáállás van, addig nehéz lesz.

11.Több zöldterületet! Parkok, játszóterek kialakítása, meglévők ápolása.

 

Ezidáig mely zöldterület kiépítése fűződik az Ön nevéhez?Hol tett Ön akár egy kapavágást is a cél érdekében?

Sosem késő elkezdeni.

12. Tisztesség, szakértelem, lendület!

 

Tisztesség?-emlékezzünk a Nokias dobozra..Hunvaldra.. Zuschlagra...Nem a tisztesség mintaképei előttem-és ők még csak a jéghegy csúcsa!

Ha mondasz Winkfeinre vmi terhelőt akkor bukta a jelszó persze. De addig? Az említett urak úgy tudom jó úton haladnak a büntetésük felé- még más urak -politikai térféltől függetlenül - nem igazán. Ez lassan kezd a mi kommunistánk, ti kommunistátok vitához hasonlítani. Az egyik oldal szent, a másik maga a sátán.

Szakértelem? Emlékszik Horvát Csaba kijelentésére kormánybiztosként amit havazás okán mondott a közlekedésről a fővárosra nézve?No, ennyit erről, mármint a szakértelemről!

Nézzük ezt is helyben. 4 jelölnek ötből azért van diplomája, elismert szakmája, még egyeseknek nincs. Tudom én, hogy a diploma nem minden, de azért mégis elvárható valakitől aki közszereplésre adja a fejét. A lelkesedés és az akarás kevés.

Lendület? -Nos ezt szívesen adom- SOHA ,DE SOHA NE KERÜLJÖN AZ MSZP VEZETŐ SZEREPRE NEMZETÜNK KORMÁNYZÁSÁBAN! EZZEL A LENDÜLETTEL A BALF....EN TŰNJENEK EL!

 

A véleményszabadság még létezik!

Ebben igazad van, remélem majd továbbra is ilyen vehemens leszel, mondjuk egy félév múlva és még akkor is el tudod majd mondani a véleményed.

hip-hip-hüp

2010. 04. 01. 20:02

Nem Meggyes volt a téma-én ahhoz tettem hozzá a véleményemet, ami az oldal témája!Nem gyűlölet az, ami olvasható az írásomból, hanem a való világ realitása!

Nem tudom mihez-de én is hasonlót kívánok Önnek erre az estére!

2010. 04. 01. 19:32

Gondold át megfontoltabban a dolgot. Probáld meg leírni azt, hogy Meggyes mit tett, tesz vagy kíván tenni mint képviselő

jelőlt. Igaz ez a 12 pont nem Meggyeshaz fűződik, de azért kiváncsi lennék a véleményedre!  Meglepő ez a nagyfokú gyűlölet ami

olvasható megfogalmazásaidból. Én ennek ellenére kívánok neked további szép estét és sok sikert.

2010. 04. 01. 18:58

Winkfein Csaba 12 pontja:

1. Állandó, személyes kapcsolat a térség lakosaival, vezetőivel; rendszeres települési fogadóórák.

 

Nagyon remélem,hogy az említett ember, miután nem kerül sehová sem a választások után-így ez a pont értelmetlenné és feleslegessé válik!

 

2. A régió gazdaságának erősítése, foglalkoztatás, szakképzés és átképzés segítése.

 

Arra lennék kíváncsi,hogy az elmúlt 8 év alatt mit tett a régió gazdaságáért?-mert erről sem hallottam semmit itt a városban..Valahogy olybá tűnik nekem ez képviselő, mint egy Bólogató Kisfiú a piros szegfű hatására..

 

3. Helyi infrastrukturális fejlesztések további támogatása.

 

Eddig Ő mit tett???- hogy további támogatásról beszél??

 

4. Az oktatás és intézményeinek fejlesztése, helyi kultúra, hagyományőrzés és nyelvtanulás támogatása.

 

Sehol sem láttam jeleskedni ezen ügyekben!Nyelvtanulás támogatása?-melyik nyelvé és kit is támogatna ebben?-mert ez így nagyon holmályos és populista megfogalmazás!

 

5. Internetet mindenkinek!

 

No-No, az internetet fizetni is kell-ugye ezzel mindenki tisztában van?Sokan szívesen neteznének, csak munkanélküliekké váltak és ebből nem igazán telik ám!Ja és még számítógépet is kell  venni és az sem 2 Forintos tétel..Hmm..Lózung- jó kampányszöveg semmi egyéb!Csak ezt már senki nem hiszi el!

Rossz a kampányteamje-méghozzá nagyon!

 

6. Civil szervezetek, szakszervezetek és kisebbségek támogatása.

 

Homályos! Köznevek felsorolása semmi egyéb!Demagóg állítás halmaza!

 

7. Esélyegyenlőség biztosítása, hogy mindenki azonos esélyekkel induljon az életben.

 

No,erre kíváncsi vagyok, hogy ezt hogyan szeretné elérni-persze csak feltételes módban, hiszen őszintén remélem,hogy most nem fog eljutni a plüss székig!-hiszen valljuk be őszintén-eddig sem csinált érte semmit!!

 

8. Roma integráció folytatása.

 

Hová integrálná a romákat? Mint szociálpedagógus, remekül taníthatná őket a munka szeretetére és becsületére!Majd, ha ebben fog megizzadni és érdemi eredményt is ér el  az ebből adódó munkájában - gratulálni is fogok Önnek! Lehet,hogy az jobban menne Önnek,mert képviselőként megbukott!!

 

9. Panelprogram továbbvitele, megújuló energiák hasznosításának támogatása, korszerű hulladékgazdálkodás.

 

Eddig mit is tett e program sikeréért?

 

10. Biztonság erősítése: több látható rendőrt, még erősebb fogyasztóvédelmet!

 

Önök 2006.október 23-án a rendőrség nimbuszát tönkretették-nem kicsit, nagyon!-gyurcsányi mondattal élve!Erősebb fogyasztóvédelmet?Mit tesz Ön azért,hogy a TESCO ne szlovák áruval lepje el a polcait hazánkban-jelesül akár Esztergomban is?

Én ugyanis a magyar árut szeretnék a multinál!

 

11.Több zöldterületet! Parkok, játszóterek kialakítása, meglévők ápolása.

 

Ezidáig mely zöldterület kiépítése fűződik az Ön nevéhez?Hol tett Ön akár egy kapavágást is a cél érdekében?

 

12. Tisztesség, szakértelem, lendület!

 

Tisztesség?-emlékezzünk a Nokias dobozra..Hunvaldra.. Zuschlagra...Nem a tisztesség mintaképei előttem-és ők még csak a jéghegy csúcsa!

 

Szakértelem? Emlékszik Horvát Csaba kijelentésére kormánybiztosként amit havazás okán mondott a közlekedésről a fővárosra nézve?No, ennyit erről, mármint a szakértelemről!

 

Lendület? -Nos ezt szívesen adom- SOHA ,DE SOHA NE KERÜLJÖN AZ MSZP VEZETŐ SZEREPRE NEMZETÜNK KORMÁNYZÁSÁBAN! EZZEL A LENDÜLETTEL A BALF....EN TŰNJENEK EL!

 

A véleményszabadság még létezik!

2010. 04. 01. 10:39

elnézést roma, nem romai :D

Ésjavítanék nem csak ez az egy problémám van, de azokat már inkább ki sem fejtem, mert önmagában nevetséges.

2010. 04. 01. 10:38

Winkfein Úr!

Ezzel a 12 pontból álló programmal csak egy problémám van. Ön pl a romai felzárkóztató programból ha jól emlékszem az esztergomi képviselőtestületben ülve csak magát az ötletet szavazta meg, onnatól kezdve minden egyes előterjesztésnél tartózkodott. A kormány megszorító intézkedéseire pedig érdekes módon mindig tudott igent nyomni. Akkor ez most hogyan is működik?????

Ez az "igazi" tisztesség, szakértelem, lendület?

2010. 04. 01. 6:36

T. Képviselő úr!

 

Önt, Balog János képviselő jelöltünk vitára hívta ki az Önök lakossági fórumán.

Ön elfogadta a kihívást, és jelezte ennek március 19-ie után van értelme.


Tisztelt Winkfein úr!

Ma április elseje van.

Még hét napja van a beígért vitára.

Vagy ezek is mint a többi ígéretük, csupán ígéret marad.?!

 

Ui: Kíváncsi vagyok, hogy az MSZP-s választási delegált ma megszavazza-e az ETV elleni, Winkfein beadványt.
Ugyanis, a hasonló tartalmú Jobbikos beadványokat korábban simán elutasították!

Illetve a mai napon tárgyalják majd a Jobbik másik beadványát a Hídlap és az ETV ellenében.

Érdekes lesz, ha a sajátjukat megszavazzák a Jobbikét meg nem...

 

 

2010. 04. 01. 6:22

Véleményem szerint ez nem program. Ezek jelszavak, amikkel tele van a padlás.

Egyszer valaki összeszámolhatná, hogy sok év alatt hány szervezet, párt stb. tűzött

ki 12 pontot, mint célt. Valamint, hogy abból mennyi valósult meg.

2010. 04. 01. 5:36

Április eleseje van, aki ebben hisz, azt köszöntöm a napján!

2010. 04. 01. 4:42

 

Végre. Az első nyugodt kiegyensúlyozott gondolatok ebben a választási kampányban.

Miközben elmondja mit szeretne tenni, nem gyaláz senkit, nem akar senkivel leszámolni.

Kooperatív együtt működésre koncentrál nem kirekesztésre.

Nem döngeti mellét mi mindent csináltunk meg az elmúlt években, mert  térségünk egyébként sokat fejlődőt.