Elköltözik Esztergomból az Opel
2010. márc. 26.

<p>Az Opel az Agila új modeljét saját gyárában készíti. Tavaly ~60000 Agilát gyátottak az esztergomi Suzuki gyárban.</p>

Új modell gyártására készül esztergomi üzemében a Suzuki. Megújulnak, takarékosabbak lesznek az autók, s a szokásos nyári leállások után már az új Swiftek gördülnek le a szalagokról. A nullszériás darabok már el is készültek. Az új modellt szeptember végén mutatják be a párizsi nemzetközi autószalonon.

Más változások is lesznek, a következő Opel Agila például már nem Esztergomban készül. A Suzuki és a GeneralMotorsmég közösen fejlesztette a 2000-ben bemutatott elsőOpel Agilát és Wagon R+ modellt, majd a hosszú távú megállapodás értelmében a második generációs Agilát és testvérmodelljét, a Suzuki Splasht is. A 2012-ben bemutatásra kerülő harmadik generációs Agilát viszont már nem magyar bérmunkában, hanem saját németországi üzemében gyártja az Opel – ezt az Opel értékesítési igazgatója, Alain Visser nyilatkozta lapunknak. A JATO adatai szerint tavaly közel hatvanezer Opel Agila készült Esztergomban (a 180 ezer darabos éves termelés negyedét pedig a FIAT kötötte le).

Bővebben a Népszabadságban.