Kitüntetés az esztergomi ferences gimnázium tanárának
2010. márc. 18.

<p>A MOL Tehetséggondozásért díjjal olyan tanárokat és edzőket díjaznak, akik sokat tesznek a fiatalok felkarolásáért, neveléséért, tehetségük kibontakoztatásáért. A 2009-es jelöltek közül március 17-én <strong>Pásztó András</strong> magyartanár is átvehette a díjat, aki az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban tanít.</p>

Az Új Európa Alapítvány harmadik alkalommal adta át a MOL Tehetséggondozásért Díjat, amellyel nyolc áldozatkész tanár és edző munkáját ismerték el. A kitüntetéssel olyan szakemberek munkáját jutalmazza az alapítvány, akik nagyban hozzájárulnak fiatal tehetségek felfedezéséhez és elindításához. A díjazottakat a 2009-ben beérkezett közel háromszáz jelölés közül választotta ki az alapítvány kuratóriuma.

Idén az egyik kitüntetett Pásztó András, az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium magyartanára. Kezdetben a Felvidéken, Párkányban és Kassán tanított. 1995-től kezdve tanít az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban, ahol újjáélesztette az iskolai színkört. A Franka Színkör rendszeresen és eredményesen lép fel az esztergomi Várszínház nyári előadásain. Diákjai számos rangos vers- és prózamondó versenyen szerepeltek kiemelkedő sikerrel. Az iskolában tanuló felvidéki és kárpátaljai diákokat orosz és szlovák nyelvből készíti fel nyelvvizsgára és országos középiskolai tanulmányi versenyekre. Tagja az Édesanyanyelvünk mozgalomnak és az Anyanyelvápolók Szövetségének. Több volt diákja választotta hivatásául a színészi pályát.