Meggyes, Knapp, a Jobbik és akik nem kérnek belőlük

Meggyes, Knapp, a Jobbik és akik nem kérnek belőlük

2010. 03. 09. 9:38

Tréfás. Eleddig a Fidesz politikusainak többsége – dacára minden intelemnek, európai normákra való hivatkozásnak - nem volt hajlandó egyértelműen elhatárolódni a szélsőségesektől, mostantájt azonban mihelyst alkalmuk nyílik rá, beléjük rúgnak egyet.

 

A másik oldal, pontosabban ugyanazon térfél radikálisabb szereplői sem különbek: Vona egykoron Orbán cimborája volt, Morvai pedig még néhány héttel ezelőtt is a Fidesszel való együttműködésről elmélkedett, csak hogy a szociknak ne teremjen babér az újjáalakuló magyar Országgyűlésben. Ehhez képest jelen állás szerint az újfasiszták szemében a polgári szövetség a jobboldal, mitöbb Magyarország árulója, amiért az ún. „nemzeti kérdésekben” együtt szavazott az MSZP-vel. Nem nehéz kitalálni, miért is estek egymás torkának a több önkormányzatban is mindenféle erkölcsi aggályoktól mentesen együttműködő felek.

A Fidesz eszement viselkedésével, brutális szóhasználatával, a politikai és a büntetőjogi felelősség szándékos összemosásával, ellenfele nemzetietlennek, árulónak titulálásával – elkoptatott kifejezéssel élve – kiengedte a Jobbik-szellemet a palackból, mely köszönte szépen, élt a lehetőséggel. A „tisztakezű párt” vezetői azonmód találtak bűnbakokat is, a nehéz sorsúakat sebtében felvilágosították róla, „mocskos kommunisták”, valamint „bűnöző cigányok” felelnek Magyarország összes kínjáért. A gazdasági válság pedig a lehető legtermékenyebb talajt jelentette a számukra, hiszen ezt a fajta gondolatiságot azonmód készpénzre is válthatták. Ismertségük és 1% körüli népszerűségük a biztos pártválasztók táborában néhány hónap alatt megtízszereződött. Nem állítható, hogy a MIÉP romjain építkeztek volna. A Csurka-féle állandó zsidózást -, mely csak egy szűkebb, a náci ideológiára fogékony réteget mozgatott meg - cigányozásra cserélték, ami elsősorban Kelet-Magyarország etnikai feszültségekkel terhes vidékein – persze másutt, így térségünkben is - lényegesen nagyobb politikai hasznot hozott.

És már helyben is vagyunk. Esztergom város alpolgármesterének, Knapp János Pálnak a szélsőjobbról áramló erőszak veszélyeiről való értekezései meglehetősen új keletűek. Bizony Meggyesnek is jól jöttek volna a partvonalról szerzett voksok. Most azonban már tisztán látszik, azt mind-mind elviszi a Jobbik, sőt a Fidesz-tortából is szelhet még egy jókora darabot. Megakadályozandó a további veszteségeket szükségét érezték a látványos tetemre hívásnak. Kései reakció, kármentés, ha tetszik. Nem elég, hogy lassan el kell kezdeni magyarázni, semmi fedezet az Orbán által beígértekre, és a válságkezelés egyetlen járható útja a Bajnai által kijelölt ösvény, még azt is meg kell értetni az emberekkel, mit jelentene az országnak egynémely jobbikos elképzelés. Az IMF-hitel visszafizetésének megtagadása konkrétan ezer forint körüli euró árfolyamot, multi-ellenes magatartásuk pedig a nagy cégeknek beszállító, lényegében belőlük élő hazai kis- és középvállalkozások teljes összeomlását, munkahelyek tömeges megszűnését.

A Parlamentbe biztosan bejutó három párt között a jelenlegi felállás: mindenki mindenki ellen. S habár a Fidesz és a Jobbik helyi alapszervezetei, erős(?) emberei vélhetően még hosszú ideig elszórakoztatják egymást, a térségi realitás: Winkfein vagy Meggyes. A Fidesz rossz, de a Jobbik a rosszabbik. Szerencsére van még egy alternatíva rajtuk kívül, ahol – állítják - többen keresnek menedéket, mint azt sokan gondolnák.

B.G.

2010. 03. 11. 9:48

Szeretném tudni,hogy mit tett már városunkért,körzetünkért a Jobbik képviselője?

2010. 03. 10. 22:49

Ön szerint ezt az okfejtést városunk válságkezelésére ill. gazdasági helyzetét tekintve hogyan lehet tovább elemezni? Meggyesnek is volt több mint 8 éve hogy valami komolyat alkosson. Az eredményeket itt is mindenki látja és tapasztalja. Rengeteg mindenbe eszetlenül belefogtak, félbehagytak, mert elfogyott a pénz, emellet miliárdos adóssággal évtizedekig nyomorba lett döntve a város! Mégis újabb bizalmat kér, mi több követel a választóktól. Az ellenjelöltek meg sem nyikkanhatnak, plakátjaikat azonnal leszaggatják, vitafórumokra, kampányrendezvényekre termeket nem kap senki, csak a fidesz. Hát ha ezt hívjuk demokráciának, akkor bizton állíthatom ennél még a Kádár-rendszer is százszor jobb volt! Demokráciáról én egészen mást tanultam drága Kárpát Csabáné Márti nénitől! Ám a diktatúra fogalma az lehet hogy közelebb áll ehhez az "élményhez"!

Én sem szívesen kérek ennek a városvezetésnek a megalomán állmaiból, botrányaiból! Ennek a városvezetésnek van egy városa, akinek úgy kell tűrnie, adakoznia, ahogy ők gondolják. Normális esetben ez fordítva van! Egy jól működő városnak van egy városvezetése, aki a városlakók érdekei szerint alakítják a jövőt! De lehet hogy én gondolom rosszul? Én megyek szemben az autópályán? Segítsetek jól gondolom?

2010. 03. 09. 19:21

Orbán Viktor = Törpe Szélkakas

2010. 03. 09. 19:01

Szerintem a Fidesz öngólt rúgott ezzel a Jobbik elleni hadjárattal. Erre mondja az angol, hogy "too little, too late". Ráadásul a saját kredibilitását rombolja vele.

Eredeti méret

2010. 03. 09. 18:59

Orbán 2003-ban még így beszélt a Jobbikról:

Bátorító szeretettel nézem, amit csinálnak.

Ez azért érdekes, mert aki figyelemmel kíséri a belpolitikát, tudhatja, a Jobbik nézetei semmit nem változtak a megalakulása óta.

A Jobbik vezetőiről meg ilyen jellemzést adott:

Becsületes, rendes, a nemzeti érdekek iránt elkötelezett, az élet mélyebb értelmét kereső fiatalok

Ez meg azért érdekes, mert az elmúlt hetekben-hónapokban elég sok érdekes dolgot lehetett hallani-olvasni egyes jobbikos politikusokkal kapcsolatban. Most éppen mintha Vona keveredett volna valami házastársi hűtlenséggel kapcsolatos ügybe, legalábbis a sajtó valami ilyesmiről cikkezik- és nem a kommunista, hanem a szélsőjobbos sajtó...

 

2010. 03. 09. 18:19

Köszönöm az infót. Ott leszek, kíváncsi vagyok Bokros Úrra.

2010. 03. 09. 18:12

Nagyon tetszett a vitaindító cikk. Tökéletes elemzés a kialakult helyzetről.

A figyelemelterelés kiváló módja, hogy nekiesnek,  együttes erővel,  a hazudozó, programnélküli, csak bosszút, megtorlást, nem kilábalást kínáló , az általuk gerjesztett fásultságot, politikautálatot,rasszizmust kihasználó pártok a   nemzetközi hírű szakembert az élre állító ,lehetséges kilábalást kínáló pártnak. Azzal a mondvacsinált,álságos, hamis indokkal, hogy "mindenkivel összefekszik" a parlamenti mandatum megtartása érdekében. Nem látható ennek a vádnak a hamissága, az elterelő manőver jellege?, Miért ne tenne meg mindent az MDF az összefogás érdekében, mikor teljesen nyilvánvaló, hogy enélkül esztergomi jövő vár Magyarországra?

 Egyet biztosan nem lehet elmondani az MDF-ről, hogy nem váltak be előremutató elemzései. Ld. a Fidesz egyeduralomra töréséről,  a szocialista száznapos program ( melyet  a  népszerűséghajhászásból lemaradni nem kívánó Fidesz is megszavazott) kártékony,az országot a süllyesztőbe vivő gazdaságpolitikai hatásairól, a két nagypárt egyaránt korrupt voltáról, a 70-30%-ról.  Ki a hisztériakeltés élharcosa?Az a párt a Fidesz teszi ezt, amely Csintalant, Szűröst, Martonyit a keblére ölelte, az  SzDSz pártelnökéből országyűlési képviselőt csinált, az MDF szakadárainak mindenkor otthont kínált, a hatalom érdekében-a 98-as választáson- a két napja még ellenségnek kikiáltott- Torgyánnal  összebútorozott, a KDMP-t névfantompárttá degradálta, most pedig az állandóan feketebárányként emlegetett, halálosan megrokkant, tönkretett MIÉP-et álságosan a keblére öleli, egy a tábor egy a zászló ,"egy az ország PÁRT -ja újra "- elvét tűzzel vassal megvalósítani igyekszik. Miközben politikája, ideológiája teljesen hasonló, álságos, szenteskedő képpel rugdossa saját vajúdásának, ellentmodásainak gyümölcsét, a Jobbikot, ugyanakkor velük vesenyt kommunistázza,. szajházza a rendszerváltó MDF-et. Károgva egyedüli felelősként nevezi meg  az MSZP-t az elmúlt 8 évi országos testi-lelki- szellemi leépülésért, amiért pedig szerintem a" mennél rosszabb, annál jobb" bűnös elvét vallva legalább annyira felelős. Vigyorogva ül tort az SzDSZ halálán, miközben pl Esztergom polgáraival röhejes módon igyekszik elhitetni, nagyformátumú alpolgármesterünk hogy az MDF-nek szdszest kellet volna indítania Esztergomban. Hogyne , hiszen a Fidseznek hozott volna ez jónéhány százalékot a konyhára Kacsintás

Én úgy gondolom, az MDF minden szétzilálási kísérlet, aljas támadás, belső feszültségkeltés, "hírbehozás" ellenére tud reális alternatívát. kínálni. Kimért, kidolgozott, tömör, egészséges programunk van. Ehhez értő miniszterelnök-jelöltünk, Bokros Lajos. Tud valaki jobbat? Ha tud, akkor szóljon neki, hogy álljon ki, és vitassa  meg Magyarország gazdasági fellendítésének programját vele. Ne húzódjon mindenféle politikai, kitekert, nevetséges érv mögé! 

Akár itt Esztergomban is megteheti.

Hiszen március 11-én csütörtökön , Esztergom egyetlen szállodájában, a HOTEL ESZTERGOMBAN, 18 órától mindenkinek lehetősége lesz meghallgatni, hogyan akarja meggyógyítani BOKROS  LAJOS  magyarország súlyosan beteg gazdaságát.

Gyertek, jöjjenek el kérem! Észérvek és ne indulatok, hallomások, téveseszmék alapján döntsünk!  

Mindekit várunk !

dr Jónás László képviselőjelölt MDF  

      

2010. 03. 09. 14:28

Csatlakozom. 20 év alatt nem sikerült elmonani az embereknek, hogy állam nem tud mindent megoldani. Lehet sok közszolgálgatást biztosítani, de akkor sok adót kell beszedni. Ezt vagy sok embertő lehet kis összegben (ha van elég munkahely és megfelelő adózási morál - ez nálunk kb 500 éve nincs, mert mindíg valami ideológia mentén ezt igyekeztünk megúszni) vagy kevesebbtől többet.

A foglalkoztatási statisztikák ismertek - bár arra jó lenne látni becslést, hogy a feket és szürke gazdaság által foglalkoztatottaknak mégis mekkor az aránya ezen felül.

A tegnapi VOSZ Fidesz találkozóból az derült ki, hogy adócsökkentés lesz, ergó közszolgáltatások mennyisége csökkenni fog - hogy miből mennyit, az majd a jövő zenéje. Nincs ezzel baj, ha nő a foglalkoztatottásg és az emberek kevésbé fognak függeni az állami jutatásoktól.

Kérdés csak az, hogy miből jönnek létre új mnukahelyek? Hol lesz az a piac ami majd felveszi az általuk termelt/előállított javakat? Erre a szándék kevés. Itt le kell ülni multikkal, nagyvállalatokkal (igen a magyar tulajdonukkal is) és meggyőzni őket, hogy itt érdemes befektetni. Mert ha ők nincsenek, nincs mire felfűzni a KKV-kat, akik a folalkoztatás nagy részét adják.

Az önkormányzatoknak pedig kell tiltani, hogy vállalkozásokat hozzanak létre, max közfeladataik ellátására hozhatnak létre nonprofit cégeket, és azokat kötelesek transzparens módon üzemeltetni! Nem holdongba szervezbe, kikerülve ezzel a beszámolást a képviselőtestületnek.

Van még itt tennivaló bőven, csak néha a szakmaiság, mint a politikai adok-kapok felé kellene menni.

 

2010. 03. 09. 13:41

Teljesen egyetértek Veled, az elmúlt 20 évben SENKI SEM lépte meg azokat a lépéseket (kisebb állam, önkormányzatok, nyugdíj-/eü.-rendszer, stb.), melyeket meg kellett volna már lépni.

 

A Fidesz sem fogja ezeket meglépni, mert ők is csak politikusként képesek gondolkodni.

2010. 03. 09. 13:23

Az elmúlt 20 évben egyik kormány sem kezelt válságot. Mindenki tudja, hogy mi a megoldás és azt sem eddig sem ezután nem fogják meglépni. Kicsiben ( nem is olyan kicsiben!) itt a városunkban jól követhető az országos jelenség. Haverok, pártkatonák, hozzátartozók a hivatalban és az önkormányzati cégekben. Az önkormányzati cégek ugyan veszteségesek, de azok vezetői jóval többet - a köz pénzéből - eltesznek , mint egy Mo-n közepesen müködő magáncégnél lehetséges. Nagyban minisztériumok apparátusában és a nagyvállalati szerkezetben jelennek meg ezek az emberek, több tizmilliárdba kerülnek, ha valaki kivenné a bérlistáról ezeket a kamu munkavállalókat , az senkinek nem tünne fel.  E helyzet fenntartásában az eddigi jobb- és baloldal minden esetben - a mai napig bezárólag - együttmüködőtt.

2010. 03. 09. 11:24

"válságkezelés egyetlen járható útja a Bajnai által kijelölt ösvény"

 

Ebban azért ne legyél biztos...Én már ennek a kormánynak sem a válságkezeléséből, sem a reformjaiból, sem az új embereiből nem kérek.  Kevés kormánynak volt 8 éve,arra ,hogy valami komolyabbat alkosson, mert korábban 4-év alatt mindenki csak maszatolt, és azt hallottuk, hogy mire elindított ezt-azt, addigra a mocskos ellenzék került porondra, aki mindent elrontott, amit ők addig felépítettek.

Nem kellene ide ösvény, meg válságkezelés, ha normálisan dolgoztak volna 8 éven keresztül. Az eredményt mindenki látja, meg tapasztalja..

2010. 03. 09. 10:15

Véleményem szerint igen "bekavart" a Jobbik a két "nagynak" (?), sokféle, a két nagy párt közti eddigi titkos mutyit akadályozhatnak meg.